Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nadsadená genialita a kultovosť tohto snímku spôsobili moje vlažné a rozporuplné pocity po jeho skončení. Začalo to fajn, banková lúpež parodujúca políciu ale hlavne lupičov samotných bola naozaj podarená a tu by som nešetril superlatívmi. Belmondo sa ujal svojej úlohy naozaj úžasne, no brzdil ho najmä scenár druhej polovice filmu, v ktorom filmu dochádzal dych a hlavne nápady. Bol to taký mix všetkého možného a bolo vidieť, že scenárista sa to snažil pozliepať, len aby to malo nejaké tempo. Skrátiť to o nejakých 10-15minút a s čistým svedomím dávam piatu hviezdu. 75%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co si tady vsichni serou do gati, jak je druha polovina filmu strasna, sice to neni tak paradni zabava jako prvni polovina, ale zase tu je dost akcnich scen a i tech forku tu je porad fura, takze fakt nevim, v cem je problem. Navic Belmondo je tady fakt perfektni a taky me potesil Jacques Villeret a ve filmu hraje paradni hudba. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som videl Senzi fintu premiérovo, výborne som sa zabavil na originálnom nápade, tradične dobrom Belmondovi a celého radu dobre rozohraných komických situácií. To však bolo vtedy. Film som neskôr videl ešte viackrát (vďačný na reprízovanie v TV) a po dnešnom pozretí si viem, že už ho viackrát vidieť nemusím. Ostane po ňom pekná spomienka a pár nezabudnuteľných scén. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Klauny nemusím, nevyhledávám a ani se jim nesměji. Z červeného nosu a kudrnaté paruky mi běhá mráz po zádech. Belmonda jsem se v klaunském převleku sice nebála, ale jeho postava se mi v první části zdála chvílemi spíš maniakální než legrační. Když se děj a postavy přesunou dále od banky dále, najednou máte pocit, že sledujete jiný film. Belmondo se začne chovat normálně (= lézt po autech a podobně), a s vytrvalým spoluvězněm Laskym za patami a mladší verzí Samanthy Jones na krku se snaží ukrýt i s lupem někam do závětří. Rozjetý vlak se drží v zajetých kolejích žánru, vzhledem k úrovni jiných Belmondovek to ale až zas taková jízda není. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)
  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama