Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Poslední recenze (565)

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Už dlouho jsem se na nějaký film tak netěšil, a proto je fakt, že jsem po skončení titulků nebyl ani trochu zklamán, tou nejlepší vizitkou. Dokonale vybalancovaný blockbuster, který perfektně zakončil pro mě prozatím nejlepší filmovou sérii se Spider-Manem. To, že John Watts dokázal pod tak masivním tlakem - který logicky musel generovat další a další nápady, aby divák nebyl zklamán - vše udržet na uzdě a vytvořit film, který působí soudržně a s lehkostí nám servíruje další a další překvapení, přičemž mu nechybí ani osudová část, je obrovský úspěch nejen pro něj, ale i pro celý Marvel, který do nové éry multiversa vstoupil tím nejlepším možným způsobem. Jestli jde o nejlepší marvelovské dílo - což je otázka, která se vzhledem k vysokému hodnocení nabízí - neumím po prvním zhlédnutí říct (byť pravděpodobnost není malá), film beru spíše jako poctu celé postavě. A ta je to naprosto skvělá.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

David Velleneuve je člověk, který dělá své řemeslo tak dobře, že dokáže proměnit sci-fi, které na papíře nemusí vypadat nikterak monstrózně, ve výjimečný umělecký zážitek. Přesně to je pro mě případ druhého Blade Runnera. A když už si filmaři a především hlavní strůjce této skvělé podívané, Denis Villeneuve, vybrali tuto cestu, nenapadá mě moc věcí, které by se daly udělat líp! Jedinou zásadní kaňkou je nepropracovanost Letovy postavy, která by pro příběh měla být klíčová, ale my se jako diváci dozvídáme pramálo o ní celkově, především o její motivaci. . Při takto skvěle vybudované atmosféře to ale na celkovém hodnocení rád odpustím. Srovnání s prvním dílem asi vzhledem k časovému odstupu nemá valný smysl, ovšem když zhodnotím pouze subjektivní stránku věci a emoce, které na mě při sledování dýchly, je výsledný dojem minimálně stejně skvělý, dokonce bych si troufl říct, že je mi chladný styl druhého dílu bližší. Tak či onak je pro tvůrce skvělým úspěchem už jen to, že druhý Blade Runner ve srovnání se svým kultovním předchůdcem jednoznačně obstojí.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

No vida, a pak že to nejde! Snyder dal těm několika povedeným scénám z původní Ligy spravedlnosti hlavu a patu a výsledkem je velmi dobrý, byť skoro úplně nový film, u kterého se minimálně první dvě a půl hodiny běžný divák komiksovek rozhodně nudit nebude. Problémem je vlastně hlavně nastavovaný konec, který jsem ale kritizoval už u původní Justice League. Jinak ale naskakovat na vlnu kritiků přetažené délky filmu nebudu, protože je mi jasné, že Zack Snyder prostě využil prostoru, který dostal, a každý divák, který s tímto vědomím k filmu přistupuje, nemůže být zklamán. Jen mi vrtá hlavou, jak je možné, že i já coby člověk, kterému jsou postavy DC Comics obecně bližší, musím uznat, že ze srovnání tohoto snímku a "Endgame" vyjde Marvel jako jednoznačný vítěz.

Poslední hodnocení (1 373)

Oppenheimer (2023)

24.07.2023

Flash (2023)

21.06.2023

Avatar: The Way of Water (2022)

22.12.2022

Foosballers (2019)

25.07.2022

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)

07.07.2022

Morbius (2022)

07.07.2022

Thor: Láska jako hrom (2022)

07.07.2022

Matrix Resurrections (2021)

05.05.2022

Batman (2022)

05.05.2022

Reklama

Poslední deníček (3)