Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Jean-Paula Belmonda, jako malý jsem to jednou viděl a strašně se mi to líbilo. Parádní plán, jak vykrást banku a neodbytný "záporák" Lasky, kterému jsem přál jen to nejhorší :-) Ale i postupem času je to zkrátka dobrá podívaná, na kterou se dnešní filmy o vykradení banky, jen težko hrabou. * * * * ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomuto filmu. Americkou verzi s Billem Murrayem mám docela rád a vždycky mě mrzelo, že ji plno lidí odsuzuje právě kvůli tomu, že Bezva finta přišla dřív. A to přitom "Rychlá změna" není její remake, jen vychází ze stejné knižní předlohy. Jeden příběh, dva filmy, dvě různá zpracování. První polovina obou filmů je dost podobná, ale v té druhé si jdou oba svou vlastní cestou. V Bezva fintě ústřednímu triu kazí útěk lidský faktor v podobě chlápka, který jim chce prachy vyfouknout, a také milostná aférka Belmondových kompliců, kterým to dvakrát neklape. V americké verzi útěk také kazí lidský faktor, ale zde v podobě lidí, které lupiči při své cestě na letiště potkávají (zloděj, taxíkář, mafiáni,...). Jelikož má BF Belmonda, tak je její druhá půlka akčnější a plná honiček, těmi se na druhou stranu americká verze moc chlubit nemůže. I když jsem se snažil neporovnávat, stejně mi americká verze prostě přijde lepší. A i zábavnější. Tohle je jen taková lehce nadprůměrná komedie na jedno zhlédnutí. Bezva finta Rychlou změnu poráží jen ve dvou věcech - na Kim Cattrall se kouká o poznání lépe než na Geenu Davis a Jacques Villeret je v roli taxíkáře úžasný. 3 a půl. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bezva film. O jedné neobyčejné loupeži velké kanadské banky, s klaunem v akci. Na to, že šlo od počátku zejména o komedii plnou bláznivých nápadů, způsob natočení celé dlouhé akce, zejména vyjednávání s policií, působil na mne docela realisticky skoro až s dokumentárními prvky (za doprovodu obrovské mediální sešlosti). Divák sice věděl od počátku o něco víc, než všichni ti policajti a novináři, ale naštěstí ještě na něj odhalení pár detailů mělo čekat. Ještě daleko víc, než loupež v klaunovském přestrojení mne rozesmál Belmondo v převleku za dědka rafinovaně odcházejícího z banky. I po přesunu filmu do svébytné akční komedie na cestách mne dokázal bavit, ač vývoj děje ke konci zdaleka nebyl tak originální a překvapivý, jako počáteční dění. Sám si vystačím zatím s jednou projekcí a výsledním hodnocení v podobě čtyř hvězdiček, ale pokud skalní fandové Belmonda filmu dávají plný počet, určitě jim rozumím, stejně jako divákům, kteří měli možnost zažít premiéru v 80. letech a film si tak plně pojí s nostalgií. 80% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co si tady vsichni serou do gati, jak je druha polovina filmu strasna, sice to neni tak paradni zabava jako prvni polovina, ale zase tu je dost akcnich scen a i tech forku tu je porad fura, takze fakt nevim, v cem je problem. Navic Belmondo je tady fakt perfektni a taky me potesil Jacques Villeret a ve filmu hraje paradni hudba. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Belmondovek, navíc hodně novějšího data. Belmondo se s tím rozhodně nepáře a jako klaun si to nakráčí do banky, aby ji jak jinak než vyloupil. Jeho plán je výborný, ale jak později zjistí, osud mu pod nohy začne klást různé překážky, z nichž jedna se jmenuje Jeremy. Tento taxikář je prostě parádně zahraný. Zkrátka příjemně nostalgický film z dob mého mládí, kdy tohle v televizi běželo, nebudu psát do omrzení. To by rozhodně nebyla pravda. 80% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)
  • Belmondo vzal roli ve filmu, protože si konečně mohl zahrát poprvé klauna. (Locksley)
  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama