Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co si tady vsichni serou do gati, jak je druha polovina filmu strasna, sice to neni tak paradni zabava jako prvni polovina, ale zase tu je dost akcnich scen a i tech forku tu je porad fura, takze fakt nevim, v cem je problem. Navic Belmondo je tady fakt perfektni a taky me potesil Jacques Villeret a ve filmu hraje paradni hudba. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tuto banku ještě nikdo nevyloupil - až na Grimma (Jean-Paul Belmondo) a jeho společníky. Grimm - v převleku za šíleného klauna - dokáže rozesmát kohokoliv, až na policejního komisaře, pro kterého je celá akce jen k vzteku, protože není schopen protřelého lupiče dostat. Ale když se Grimmův komplic (Guy Marchand) bezhlavě zamiluje do dívky, která naopak miluje Grimma, a navíc jim je v patách lamželezo Lasky, naštvaný že jej ke kšeftíku nepřibrali, začnou problémy... Jean-Paul Belmondo je již navěky zapsán v historii francouzského filmu, a každým dalším filmem, který mám tu čest shlédnout, svoji pověst jen potvrzuje. U Bezva finty jsem se skvěle bavil od prvních minut, až - i přes trochu pomalejší tempo v druhé polovině filmu (kde ale naopak exceluje "duchem chudší" taxikář (Jacques Villeret)) - do samotného konce. Samotný závěr bych považoval za trochu slabší, ale týká se to jen opravdu posledních pár minut... ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Bezva finta je tak vtipné vyloupení banky, že je až s podivem, že se tento nápad už neobjevil ve filmu mnohem dříve. Pravda, pracuje s předpokladem, že jsou policajti úplní pitomci, s tímto však Francouzi nikdy neměli problém. Efektní je to hlavně na první zhlédnutí, protože jak to člověk jen trochu domyslí, tak jde efekt do kytek. Stále ale zůstane (s jistou výhradou) výborný Veberův scénář založený na románu od amerického spisovatele, který Veber adaptoval na návrh Belmonda, no a samozřejmě Bebel sám a zdatně mu sekundujcí Guy Marchand. Americké prostředí románu Rychlá Změna je právě ten důvod proč se i film odehrává v Americe. Je otázkou zda-li to byl dobrý nápad. A pak je tu jistá analogie problému, který jsem zaznamenal už u Grand restaurantu pana Septima - dvě poněkud rozdílné části filmu. První polovina je groteskní parodie na bankovní loupež a druhá polovina je bezcílný úprk Montrealem. Zkloubit dvě poloviny filmu je vždy problém, protože člověk podléhá dojmu že se v druhé polovině přenesl do jiného filmu a ptá se scénáristy proč - když první část v bance byla tak zábavná. Takže celkem slušnej film tu narazí na ten prokletý lidský faktor. Produkce: Cerito Films ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Co je kulaté jako balón a exploduje, když se do něj střelí? Hlava! Chcete vidět explodovat hlavu?" Parádní Belmondovka plná vtipných gagů dle francouzského střihu, kterou miluju už od mala. Kim Cattrall je zde neskutečně půvabná a kdyby nezabral "všiváckej lidskej faktor", kdoví, jak by všechno nakonec dopadlo. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie možná místy až s prvky grotesky. Po celou dobu jsem se skvěle bavil. Legrační vystupování mnoha herců dodává snímku na jeho atraktivitě. Takhle nějak si předsdtavuji kvalitní zábavu na úrovni. Zkrátka velice zábavná a především vkusná oddechovka, na kterou se vždy rád znovu podívám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)
  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama