Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Bezva film, chytrý, zábavný, po herecké stránce perfektní, vzájemné slovní přestřelky mezi Belmondem a Mariellem byly k popukání -mírně kolísal závěr, mi přišlo, že nevěděli kdy to ukončit./// Po dlouhé době (asi deseti let) můj první Belmondo. Víte, že jsem si jako malej myslel, že Belmondo a Van Damme jsou stejná herecká generace? A víte taky, že první film ve kterém jsem ho viděl byl film Mrchožrouti? A to jsem ho ještě neznal a ve filmu jsem fandil někomu jinému. Teď jsem dlouho váhal za který film Belmonda uchopit. Prostě se kterým filmem začít. Zkusil jsem tento a i s ohledem na to, že je to jeden z těch lepších kousků (takže očekávání byla) jsem si film náramně užil a po celou dobu se perfektně bavil. Možná jak zhlédnu všechny filmy, tak k tomuto budu přistupovat jinak, ale v tuto chvíli je to můj první Belmondo./// Celkem 88%/// ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Co je kulaté jako balón a exploduje, když se do něj střelí? Hlava! Chcete vidět explodovat hlavu?" Parádní Belmondovka plná vtipných gagů dle francouzského střihu, kterou miluju už od mala. Kim Cattrall je zde neskutečně půvabná a kdyby nezabral "všiváckej lidskej faktor", kdoví, jak by všechno nakonec dopadlo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Belmondovi bezva finta vyšla pokud jde o "oblafnutí" policejních orgánů a pokud jde o diváka tak, to bylo téměř, ale až tak napálit jsem se od něj nenechal. Jistě se mnou bude každý souhlasit, že Bebel je natolik charismatický uličnický týpek až mu projde ledacos. Když se rozhodl vykrást v poledne banku v převleku klauna a přijít si tak na pořádný balík peněz udělal jenom dobře. Diváka svými kousky a nápady pobavil v komedii pro francouzskou provenienci zcela charakteristickou s příměsí kanadské koprodukce, ale vykradl ji už před dlouhými 27 lety. Za tu dobu se můj postoj k filmu dost změnil, když uvážím, že filmy sleduji od roku 1987 a od roku 1991 už se staly neodmyslitelnou součástí mého života. Jistě, byl jsem na téhle krimi komedii v kině a pak ji viděl v televizi, ale právě tím víc se mně ohrála. Zpočátku neotřelý film s námětem dost provařeným, ale se skvělým francouzským idolem v hlavní roli. Pak ovšem v následných reprízách jsem se už začal nudit, protože nebýt Belmonda, tak to tak zábavné rozhodně nebylo. Nástup měl tenhle film povedený, ale ke konci už to bylo takové celé rozvrzané a přítomnost Kim Catrall docela zajímavá, ale zase stalo by se tolik kdyby tam nebyla? Asi ne. Celkově je to film na který se tolik nechytám, ale po letech si ho dát nebyla nejhorší volba. Jenže když uvážím, že mě čeká spousta letošních filmových novinek, tak si na tohle archaické a naivní vykradení banky ani nevzdechnu. Zkrátka z nouze ctnost. 60% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie se senzačním Belmondem jako špičkovým loupeživým klaunem. Parťák je posera a hňup jak víno a další společnice do trianglu je slušivá Kim Cattrall. Výborným protivníkem je hláškující šéf policie Labrosse. " Poslouchejte mě dobře, Trempline. V životě jsem jen dvakrát vyznal lásku: Poprvé - své ženě před dvaatřiceti lety při našich líbánkách a podruhé - dnes před takovou spoustou lidí bláznovi převlečenému za klauna, takže jestli to není cvok, MŮJ PRESTIŽ JE V HÁJI!" ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)
  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama