Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když už jsme tady... co si o tom myslíš? Jeden z těch nejzábavnějších Belmondových filmů. Tenhle chlapík dvou tváří zvládne jak komediální role, tak ty drsné, chlapácké a zde předvádí v plné své kráse obě dvě. Ani po letech tento kousek neztrácí na síle a je vidět, jak si Jean-Paul svého klauna neskutečně užívá. P.S. Úplně všechny Belmondovy filmy distribuované v naší kotlině spojuje jedna věc. Dokonalý dabing. Ať už představiteli hlavní role propůjčí v českém znění svůj hlas Jiří Krampol (ten asi nejčastěji), Jan Tříska či Miroslav Moravec, pokaždé se jedná o nevšední zážitek, který ještě povyšuje kvalitu filmu. Tuto starou, dabérskou školu nám ostatní země mohou jen tiše závidět. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Jean-Paula Belmonda, jako malý jsem to jednou viděl a strašně se mi to líbilo. Parádní plán, jak vykrást banku a neodbytný "záporák" Lasky, kterému jsem přál jen to nejhorší :-) Ale i postupem času je to zkrátka dobrá podívaná, na kterou se dnešní filmy o vykradení banky, jen težko hrabou. * * * * ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomuto filmu. Americkou verzi s Billem Murrayem mám docela rád a vždycky mě mrzelo, že ji plno lidí odsuzuje právě kvůli tomu, že Bezva finta přišla dřív. A to přitom "Rychlá změna" není její remake, jen vychází ze stejné knižní předlohy. Jeden příběh, dva filmy, dvě různá zpracování. První polovina obou filmů je dost podobná, ale v té druhé si jdou oba svou vlastní cestou. V Bezva fintě ústřednímu triu kazí útěk lidský faktor v podobě chlápka, který jim chce prachy vyfouknout, a také milostná aférka Belmondových kompliců, kterým to dvakrát neklape. V americké verzi útěk také kazí lidský faktor, ale zde v podobě lidí, které lupiči při své cestě na letiště potkávají (zloděj, taxíkář, mafiáni,...). Jelikož má BF Belmonda, tak je její druhá půlka akčnější a plná honiček, těmi se na druhou stranu americká verze moc chlubit nemůže. I když jsem se snažil neporovnávat, stejně mi americká verze prostě přijde lepší. A i zábavnější. Tohle je jen taková lehce nadprůměrná komedie na jedno zhlédnutí. Bezva finta Rychlou změnu poráží jen ve dvou věcech - na Kim Cattrall se kouká o poznání lépe než na Geenu Davis a Jacques Villeret je v roli taxíkáře úžasný. 3 a půl. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála výjimek, kdy je český dabing mnohem lepší než originál. Možná to je jeden z hlavních důvodů rozdílu hodnocení na imdb (65) a csfd (82), protože Krampolův hlas je zde jednoduše geniální a ostatní mu zdatně sekundují. Belmondův šašek v bance je u mě jedna z nejsrandovnějších filmových figurek vůbec a na první půlku filmu se můžu dívat pořád a pořád a pořád mě bude bavit. Je to jeden z těch případů, kdy se většinou směju ještě před danou scénou, protože přesně vím, co přijde a nemůžu se dočkat. Plno báječných hlášek a charakterů. Druhá půlka filmu není špatná, ale už není tak vtipná, jde tu spíše o honičky a jednoho (mimochodem skvěle ztvárněného) taxikáře. Bezva finta je komedie, na kterou se jednou za pár let vždy rád podívám. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, na který jsem nedávno po mnoha a mnoha letech narazila v televizi, a musím jenom konstatovat že neztratil nic ze svého kouzla - ba naopak, jeho genialitu jsem docenila snad ještě více než dříve a hodnocení nakonec zvedla na ten plný počet (a to nejsem žádný fanda komedií - spíše naopak). První polovina filmu odehrávající se v bance je prostě klasika a nemá jedinou chybku. V druhé polovině se charakter děje mění, ale rozhodně o ní nejde říci že je špatná. K hereckému obsazení Belmondo - Marchand a mladá "Samantha" Kim Cattrall prostě není co vytknout. Nadčasové :-D ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Belmondo vzal roli ve filmu, protože si konečně mohl zahrát poprvé klauna. (Locksley)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama