Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tuto banku ještě nikdo nevyloupil - až na Grimma (Jean-Paul Belmondo) a jeho společníky. Grimm - v převleku za šíleného klauna - dokáže rozesmát kohokoliv, až na policejního komisaře, pro kterého je celá akce jen k vzteku, protože není schopen protřelého lupiče dostat. Ale když se Grimmův komplic (Guy Marchand) bezhlavě zamiluje do dívky, která naopak miluje Grimma, a navíc jim je v patách lamželezo Lasky, naštvaný že jej ke kšeftíku nepřibrali, začnou problémy... Jean-Paul Belmondo je již navěky zapsán v historii francouzského filmu, a každým dalším filmem, který mám tu čest shlédnout, svoji pověst jen potvrzuje. U Bezva finty jsem se skvěle bavil od prvních minut, až - i přes trochu pomalejší tempo v druhé polovině filmu (kde ale naopak exceluje "duchem chudší" taxikář (Jacques Villeret)) - do samotného konce. Samotný závěr bych považoval za trochu slabší, ale týká se to jen opravdu posledních pár minut... ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bezva finta mě nikdy nechytla a nestalo se tak ani po letech. Sice trochu zajímavý, trošku vtipný, ale až na lehce poblázněné výlevy klauna či převlečeného důchodce je Belmondo již tím drsnějším JÁ, které směřovalo k rolím zatvrzelých poldů. Které jsem rád neměl. Víc než klaun mě tu bavil jeho parťák a bývalý spoluvězeň Luca, který zloděje stále pronásleduje. No a v závěru se objeví oblíbený tlouštík (taxikář), který si také všechny scény ukradne pro sebe. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, na který jsem nedávno po mnoha a mnoha letech narazila v televizi, a musím jenom konstatovat že neztratil nic ze svého kouzla - ba naopak, jeho genialitu jsem docenila snad ještě více než dříve a hodnocení nakonec zvedla na ten plný počet (a to nejsem žádný fanda komedií - spíše naopak). První polovina filmu odehrávající se v bance je prostě klasika a nemá jedinou chybku. V druhé polovině se charakter děje mění, ale rozhodně o ní nejde říci že je špatná. K hereckému obsazení Belmondo - Marchand a mladá "Samantha" Kim Cattrall prostě není co vytknout. Nadčasové :-D ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)
  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama