Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám ředitele banky, který by odmítl nechat se každý týden vykrást takovým sympatickým šaškem.. Bezva Finta a Muž z Acapulca mají dvě věci společné. Za prvé jsou to nejlepší komedie Bebela a za druhé mají s ohledem na nastolené tempo trochu slabší druhou polovinu. Leč budiž vše odpuštěno, poněvadž: „Mám Tě rád, klaune..“ ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie možná místy až s prvky grotesky. Po celou dobu jsem se skvěle bavil. Legrační vystupování mnoha herců dodává snímku na jeho atraktivitě. Takhle nějak si předsdtavuji kvalitní zábavu na úrovni. Zkrátka velice zábavná a především vkusná oddechovka, na kterou se vždy rád znovu podívám. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel shledal, že přepadení banky je dost nudná rutina a rozhodl se v převleku klauna ukázat policajtům i rukojmím, co je ta pravá taškařice. A je to pravá taškařice i pro diváka. Ty hnidopišské řeči o slabší druhé půlce jsou mimo mísu. Vám by snad nešlo pod vousy ujíždět před biřici s větrem o závod v taxíku Jacquese Villereta, po boku s (tehdy ještě) mladinkou Kim, ustrašeným debilem a s Laskym v patách? ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V žádné jiné zemi snad nemají takové ksichty policajtů s přehlídkou nejdebilnějších výrazů, co vůbec jdou vykouzlit, než ve Francii. Tento film je co do zábavy sázkou na jistotu jakože klaun s přehledem nejen vykrade nejstřeženější banku ve městě, aniž by padla jediná oběť, ale navíc pobaví sebe, rukojmí i všechny ostatní. Belmondo řádí jako vždycky!☺ ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Belmodo je sice alfa-omega filmu, ale co už. Vždyť proto na to taky koukáme, ne? Komedie, která nezklame, i když v druhé půlce trošku ztrácí dech, je klasikou svého žánru, ale humorem převyšuje Belmondův průměr. Námětem byla ona "finta", kterou neprozradím, dovedená k dokonalosti a zbytek filmu trochu trpí tím, že nás první půlka hodně bavila. To ale filmu nic neubírá. Naopak klaun sundá masku a je stále komediantem s vážnou tváří 75% = 4/5 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)
  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama