Reklama

Reklama

Vosy útočí

(TV film)
  • Kanada Swarmed (více)

Obsahy(1)

Ken Horvath pracuje jako vědec ve výzkumné laboratoři. Jeho posledním úkolem je zkoumat chování německých žlutých vos, kterým aplikuje různé dávky zmutovaného pesticidu. Během testů sice několik vos zahyne, ale ty, které přežijí, začnou být velmi agresivní a zaútočí na lidi... (TV Prima)

Recenze (49)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Fauna sa opat rozhodla preriedit stav ludskej populacie, tentokrat prislo na hmyz /osy/. "Kvalita" tohto filmu je asi taka, ako v jednom horore, co som videl, tam totiz vrazdili paradajky /len furt si nemozem spomenut na nazov toho filmu...../. No nic to, reziser Paul Ziller moze svojou "tvorbou" uspesne konkurovat aj Uwe Bollovi. 0 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2005 natočil kanadský total béčkový televízny režisér Paul Ziller dva snímky, katastrofické "Ohnivé nebo" a horrorový "Smrtiaci roj". Oba sú to nízkorozpočtové braky, ktoré balancujú na hrane odpadu. Mizerní herci, nelogické scénare, primitívne digitálne triky a odfláknutá diletantská réžia. Útočiace vražedné osi, ktoré napadnú obyvateľov neveľkého mestečka sú viac ako trapné a nechcene smiešne. Pán Paul Ziller je odborník na točenie takýchto neskutočne zmršených, stupidných filmov. * ()

Reklama

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku mi bylo jasné, že tohle bude neskutečný úlet, ale byl jsem zvědavý, jak tento ujetý námět tvůrci pojmou a jak ho zpracují. Ničím překvapený jsem nakonec nebyl, jelikož Vosy útočí se vůbec ničím neliší od tuctů žánrově podobných laciných hororů. Logiku aby člověk pohledal, s kvalitním hereckým výkonem se tu prakticky nesetkáte, efekty jsou vyloženě odporné, celé to působí jako jedno velké žánrové klišé. Děj je šíleně nudný, stupidní, nic zajímavého nenabízí, poutavost je na bodě mrazu. Udělat z toho lehkou parodie nebo naopak totální masakr, asi by to hodnocení vypadalo jinak, takhle je to bohužel jasný odpad a zbytečná ztráta času. 0/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kent Horvath (Michael Shanks) pracuje ve výzkumném ústavu, kde bádá nad novým přípravkem, kterým by se dal ničit otravný hmyz jako jsou vosy. Jako pravý alchymista míchá různé ingredience, až mu ze stroje vypadne něco, co by mohlo fungovat. Ale ani on netuší, že vosy po krátkém komatu znovu ožívají, a to několinásobně agresivnější a o jedovatějším žihadle ani nemluvě. Chybou uklízeče (kterou ovšem okamžitě zaplatí životem) několik vos uprchne do městečka a za pomoci kolegyněk (vzniklých postřikem experimentálním vzorkem) se vydají terorizovat město. A kdo asi tak vyhraje? ...Říká se, na všem by se mělo najít něco dobrého. Něco by se asi našlo i na tomto filmu - teda spíš než dobrého, tak relativně vtipného. Například scéna, kdy sekretářka útočí brokovnicí na jednu vosičku je úchvatná. A nebo jak se dědula schovává v bazénu, a dýchá přes hadičku (což samozřejmě vosy ví, a hadičku použijou jako přístupovou cestu). Jinak je to ale béčko jako vyšitý, a hvězdičku dávám proto, že se filmu podařilo ve mě vyvolat kapičku strachu (což ale při mé fóbii ze všeho, co má víc jak čtyři nohy není nic obtížného)... ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Zmutovaní nebo neobvykle agresivní chřestýši, pavouci, včely, aligátoři, bejvalky, ti všichni už ve filmech útočili, ale vosy, vosy ještě ne. Takže tady je máme a ano, jsou zmutované, a ano, je to úplně stejná kokotina jako všichni filmoví předchůdci. Divák jako vždy vydrží až do konce, protože a) chce vědět, na co a jak ty vosy hlavní hrdinové dostanou, b) chce vědět, jestli se těsně před titulkama neobjeví někde jeden zapomenutý exemplář zabijácké potvory (aby nedej bože bylo ještě debilnější pokračování). Tím se dostávám ke klišé. (Hele, klíšťata už taky v některém hororu útočila?) Jsou tam a je jich tam moc. Prostě a jednoduše hororová kokotinka na jedno použití. Protřepat, nemíchat. A hlavně nedělat prudké pohyby a nečekat od tohoto filmu žádný zázrak. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama