Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem víc. Ne snad, že by šlo o špatný film. Výborně zafungoval hlavně výběr obou hlavních protagonistů. Vznětlivá povaha Karla Rodena krásně kontrastuje s introvertním Andy Nymanem a jejich trampoty v dobrém připomenou grotesky Laurela a Hardyho. Většina vtipů působí docela chytře a neokoukaně, ale bohužel nijak vyjímečně. Filmu především citelně schází tempo a i přes krátkou stopáž má člověk občas pocit, že se to celé nějak vleče. To se takové komedii prostě nesmí stát. Nezbývá tak než doufat, že se debutující režisér a scénárista Steen Agro poučí z chyb a po sympatické prvotině se příště předvede v ještě lepším světle. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Netradicni stylova komedie, ktera nema obdoby v ceskych luzich a hajich. Natocena zrucnym anglicanem s vynikajicim (Karlem Rodenem) v hlavni roli, jez hraje maleho Cechacka Pavla, ke ktere mu sekunduje nemene dobry, akorat ovdovely anglican Colin (suprovy Andy Nyman), ktery vznese vuci Pavlovi prazvlastni prani. Jen doufam ve vice podobnych odvaznych projektu. 75% ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Když mi kamarád vyprávěl, o čem to je, byl jsem nadšen. Teď, když jsem se na to podíval už nadšen nejsem. Příběh má potenciál býti výborným, ale zpracování mi tu poněkud nesedlo. Už zoufale pomalý rozjezd (zřejmě kvůli stopáži), trošku odfláknutý scénář a pak i pár ošulených point a mě to přijde jako škoda, z toho se dalo (s těmito skvělými herci) vytřískat mnohem více... ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Takovéhle komedie se v Česku nedělají. Ty hořké zdejší filmaři vyrábějí na běžícím páse, pořádně černou ale musel přijet umíchat Brit Steen Agro. Jeho Sklapni a zastřel mě patří dle mého soudu k tomu nejlepšímu, co se v našich luzích a hájích vloni natočilo. Ne že by příběh byl nějak závratně originální, ale díky výborným hercům a umným pointám vše drží výborně pospolu. Je jasně poznat ruka britského filmaře, nikdo ze zdejších by to takhle nepodal. Roden je super, Geislerová po Štěstí opět dokazuje, že charakter mrchy jí sedí víc než panenky, a neznámý Andy Nyman je kouzelně bezbranný. Mohlo by to sice být o kus kratší, některé scény jsou slabší, ale ty hlášky, občas hraničící s patentovou dokonalostí (Čím jste ji zabil? / Myslím, že polívkou kuřecí.) to bohatě vynahradí. 4* ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zdá se (podle lokací), že Brit Steen Agro vidí Česko v docela nelichotivém světle, což této úžasné černohumorné komedii velmi prospívá. Nevím, nad kým se rozplývat dřív...Karel Roden i Andy Nyman jsou skvělí herci, přesně typově obsazení. Kdo mě ale šokoval svým bravurním hereckým projevem, byla Aňa Geislerová, u ní jsem totiž zvyklá na typ á la Hanule ze "Želar". To co ale předvedla tento rok - ať už se jedná o "Sklapni a zastřel mě" nebo "Štěstí" a "Šílení" - Český lev zcela zaručen. Stejně báječný jako herci je i scénář, prošpikovaný až cynickým humorem a s některými dokonale vypointovanými dialogy. Paradox k zamyšlení pro všechna naše režisérská esa : jeden z nejlepších českých filmů tohoto roku musel natočit Brit :8) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama