Reklama

Reklama

Amatérský pilot John je jedinou nadějí na záchranu poškozeného letadla, ve kterém jsou pasažéři i posádka vážně zraněni, upadají do bezvědomí, či dokonce umírají. Netuší ale, že mnoha lidem návrat letounu není příliš vhod. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Mayday, Mayday .. takhle volá tento film o pomoc, která se ale bohužel nedostaví, snímek, který má ode všeho trošku, trošku toho, trošku onoho a snaží se to spojit scénářem. A spojí to takovým způsobem, že je to nezáživné, nereálné a opravdu bych chtěl vidět toho sportovního pilota, co v supermoderním letadle pozná, na co všechny ty čudlíky jsou a nahodí letadlo, když motory předtím vypne a padá do oceánu bláznivou rychlostí. Pak ještě přistane, to bych třeba přistál i já, takové filmy už také byly. Až někam poletím, třeba budu mít to štěstí a dívat se na takové filmy, to je jak desítky hodin v simulátoru. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ehm, no zhruba asi takto... zmixujte si vsetky mozne i nemozne filmy s katastrofickymi scenarmi na temu lietadlo je bez pilota, co budeme robit, kuafix a vysledok bude zhruba totozny s tym, co uvidite tu. Problem je, ze tu je vyprava filmu vlemi chudobna, preto necakajte vskutku ziadne zazraky. Ked sa to tak vezme, ono je vlastne zazrak uz len ten fakt, ze si niekto trufol takuto zbytocnost natocit. 10%. P.S. A nepomoze ani to, ze hlavny hrdina ma rovnake inicialy, ako Anthony Quinn ;) ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Koukám, že většina místních rádoby kritiků, tento film prostě nechápe. Na tom, že je letadlo v ohrožení a zachrání ho civil, se už zkrátka nic nedá vylepšit ani zkazit. Herecké výkony, jsou opravdu nic moc a efekty též za nic nestojí, ale beru v potaz, že se jedná o snímek určený pro televizi. Nic víc a nic míň. Slabý průměr, který se akorát hodí jako výplň sobotního odpoledne. ()

Kronn odpad!

všechny recenze uživatele

Objímající se přeživší, když se jim podaří otočit knoflíkem a změnit kurz, milimetry na spoušti dělící letadlo od sestřelení, hlášky dispečerů z kontrolní věže jako "Dělej, vyrovnej to", či "Je moc vysoko", stejně jako tryskající pára a sršící jiskry v kokpitu během přistání, potlesk v kontrolní věži po zastavení letadla i komentář ve zprávách "Nakonec však letadlo dokázalo bezpečně přistát", přičemž je záběr na letadlo bez předních koleček a příď rozmlácenou o ranvej, dostatečně charakterizují celý film... Ovšem jako parodie to místy skutečně ujde - ale to zase nemá na Turbulenci 4, která jednoznačně kraluje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má spoustu záporů, v tom musím souhlasit, ale nemyslím si, že by měl být v černých číslech. Znám mnoho horších filmů na podobné téma. Scéna s narušením trupu a následné paniky – smrt (vycucnutí) některých pasažérů se mi líbila – ani dítě není ušetřeno. Jinak se tu ovšem najde i dost ujetých (přestřelených – nereálných situací), u kterých budete jen nevěřícně kroutit hlavou nad stupiditou scénáristů. Věřím ale, že knižní předloha mohla být opravdu dobrá. Herecké výkony taky nebyli úplně tragické, leč podprůměrné hodnocení je zde zcela na místě. Hajzlíky v letadle vám můžou zachránit život – pokud vás nejebne už jen z toho smradu… ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Stíhací letouny nejsou schopny zaznamenávat rychlost klesání zasaženého cíle, jak je uvedeno ve filmu. Toto by bylo možné pouze prostřednictvím letounu AWACS, který by předával příslušná data pilotovi stíhačky. (Cheeker)
  • Jakmile by došlo k protržení trupu letounu, došlo by k rychlé až explosivní dekompresi a vnitřní tlak a teplota vzduchu by se do pár sekund snížily na hodnoty, které panují venku. Už z toho vyplývá, že hlavní hrdinové a ani nikdo další neměl šanci na přežití. (Cheeker)
  • Raketa odpálená z letounu F-18 Hornet je AIM-9 Sidewinder. Sidewinder je tepelně naváděná raketa s krátkým doletem a neměla by dostatek paliva, aby doletěla 480 mil ke vzdušnému cíli. Operační radius této střely je zhruba 11 mil. Tepelně naváděná střela nemůže spoléhat na navádění radarem, jako je uvedeno ve filmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama