Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neví někdo, proč je v žánrovém zařazení napsáno KOMEDIE? Po letech jsem dal tomuto filmu znovu šanci, ale dojem byl stejný jako kdysi (haló, hledá se vtip, humor, vyhlašuje se pátrání po náznaku pousmání). Tak nic, snad jindy. Kam se poděla(la) ta naše česká komedie? Polívková a Holubová jsou asi dvě nejmíň sexy české herečky, takže obsadit je spolu a navléct je do bikin, je fakt nápad hodný génia. Chyběla už jen Lenka Kořínková či Halina Pawlowská a divákův dávící reflex, by byl doveden k dokonalosti. Jedna hvězda za Klepla a zároveň za to, že hláška s podšálky zlidověla, čímž Účastníci získali kultovní status. Bohužel. Ve filmech pro pamětníky je však víc sexu, než tady humoru. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Viewegh po Románu pro ženy potvrzuje, že není dobrý pozorovatel dění kolem sebe a nedokáže napsat dobrou postavu. Plejáda účastníků jsou pouze karikaturní postavičky z leporela české malosti, které povyšuje na vtipné hláskaře pouze Vejdělkova zručnost, s jakou dokáže dát scéně grádu, vtip a lehkost. I on však nedokázal dát koncovému mišmaši vztahů dostatek sensitivity, který by závěr zájezdu vytáhl z trapné moralitky. Až tento talentovaný režisér narazí na kvalitního scénáristu, může českou filmovou scénu notně provětrat. Ne každý je totiž obdařen géniem Formana či Svěráka (st.). Ale díky bohu to na druhou stranu není takový plast jako poslední tvorba dua Hřebejk - Jarchovský. 3 ½. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další variace "slunce seno jahody syndromu", aneb bavme se nad blbostí české vesnické nátury. Bohužel po sté už to není vtipné, ale směšné. Pro cizince jasné znamení, že by se měli před návštěvou republiky očkovat. Dvě tři hezké scény a nějaká ta hláška ještě kvalitní film nědělají. To si člověk může pustit youtube a je to daleko efektivnější. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Účastníci zájezdu nijak zvlášť nezaujmou ani neurazí. Za pozornost stojí opravdu hezká kamera a dobrá režie. Scénář je zcela průměrný, i když je, čemu se smát, a hrdinové vám nebudou lhostejní. Pokud nebudete mít někdy večer co dělat, koukněte na Účastníky zájezdu. Ale když to neuděláte, o nic nepřijdete. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem se dívat na celý film i jsem se párkrát zasmál, ale to jen díky podšálkům pánů Krobota a Lišky. Anna Polívková zde ukázala, že není jen dcera herce a skvělého komedianta Bolka Polívky, ale že také umí hrát a ani jí u toho nepřekážel její po otci nos. Celkově však nemůžu hodnotit tento film lépe kvůli nudnému příběhu pana Viewegha, který od Báječného léta pod psa píše spíše pro masy a originální příběh se mu vyhýbá. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Kromě italského města Sisitania se točilo i ve slovinském městě Piran. (Cheeker)
  • Adrian Jastraban a Jaromír Nosek, kteří ztvárnili homosexuální pár, museli ještě několik let poté na ulici čelit posměškům a narážkám na své role. Naopak jim od ctitelů přicházely i zamilované dopisy. (Zdroj: ahaonline.cz)
  • Film navštívilo v kinech 792 592 diváků a vydělal 76 526 158 Kč. Statistika vydáná 1.11.2008. (Pumiiix)

Reklama

Reklama