Reklama

Reklama

Zlověstné ticho

  • USA Dead Silence (více)
Trailer

Novomanželé Jamie a Lisa Ashenovi si vybudovali nový život daleko od svého rodného města Ravens Fair v ospalém, skoro zapomenutém místě, kde je pozdě v noci slyšet podivné šeptání a kde se vyprávějí strašidelné historky z minulosti. Jednoho večera dostanou podivný balíček. V něm je dřevěná loutka Billy, která je spojena s legendou o břichomluvkyni Mary Shawové, zavražděné před mnoha lety v jejich rodném městě. Ještě tentýž večer je Lisa brutálně zavražděna. Jamie ji najde na posteli s vytrženým jazykem. Stává se hlavním podezřelým, ale vyšetřující detektiv nemá dostatečné důkazy, tak ho musí propustit. Jamie je rozhodnut, že Lisino tělo pohřbí v rodném městečku, kde se po příjezdu usmíří s nemocným otcem a seznámí se s jeho novou mladou ženou. Jamie je stále zdrcen ztrátou své ženy a pořád nechápe, proč a kdo by ji mohl zabít. Všechno se mu zdá podivné a zahalené tajemstvím, a když mu hrobník připomene pověst o Mary Shaw a ukáže mu snímky mnoha zavražděných, kteří dopadli stejně jako Lisa, je odhodlaný záhadě přijít na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že to bylo poprvé, kdy jsem u horroru zaspal. Možná že to bylo tím, že jsem se díval po půlnoci a byl jsem již unaven, možná že to bylo tím, že polovina filmu byla natočena v temném prostředí na tmavých místech, ale také to možná bylo tím, že děj filmu se táhl. Ale např. scéna na hřbitově, kdy chtěl mladík zakopat panáka mne zaujala. Také zvuk filmu byl skvělý, zvláště, kdy se objevovala ta zrůdná žena a vše v okolí rázem utichlo. Film bych tedy označil spíše za průměrný! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Hororový žánr od konce devadesátých let značně upadá, čas od času se však objeví zcela nenápadné dílko, které mě neskutečně překvapí a potěší zároveň.:-) Říkejte si, co chcete, ale "Zlověstné ticho" má vše, co by měl správný horor mít - chucky zápletku, vymazlenou atmosféru, sympatického hlavního hrdinu, kterého výjimečně nechcete odpravit od první minuty sami a dokonale nečekaný závěr. Edit: Viděno 3x a stále to funguje, takže přidávám i poslední hvězdu.;-) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející videohoror od tvůrců SAW s důkladně přefiltrovaným vizuálem, mimořádným hereckým dřevem v hlavní roli a dokonale zbytečnou šokující pointou (a la SAW). Neustálé zlověstné pokukukování loutek a ukrývání věcí pod prostěradla mě mírně nudilo, nicméně jakmile nastoupila samotná Mary Shaw, obvykle bylo o zábavu postaráno. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

James Wan je hned po Ajovy druhý nejlepší hororový režisér současnosti, o tom není sporu. A zde svůj talent pro hororový žánr opět dokázal. Atmosféra je totiž vynikající, Ryan Kwanten v hlavní roli je sympaťák a lekačky jsou po delší době taky fajn. Je jenom škoda, že tempo je místy až moc pomalé a ten rádoby "saw" závěr tady naprosto nefunguje. I tak ale rozhodně jeden z těch lepších amerických hororů dneška. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď Wan v roku '04 začal mániu so svojím pekelne nerváckym dielkom, možno si mnohí mysleli, že vďaka originálnemu scenáru sa to ani nedalo pokaziť. Potom prišiel debilný nástupca Bousman a tu whoops, nič! A tak Wan spolu so svojim teamom opäť dokazujú, že oni sú tí jedineční, ktorí dokážu spáchať niečo takéto kvalitné, možno inovátorské. A verím, že sa po tomto úspešnom roku (+Dead Sentence) o ich budúcnosť báť nemusím. Podobné smrteľné zimomriavky a mrazenie som nepociťoval dávno, v tomto som bol miliónovo nadšený. Skvelá hudba, skvelé ticho. A tá odpudzujúca bábika! Dizajnovo bezchybná prácička, nechutnejšie zobrazenie sa spraviť nedalo. Tohto všetkého bolo tak akurát, keď do toho vstúpil wanovský koniec a ja som si pripomenul, prečo som dal jeho celovečernej prvotine plné hodnotenie. Škoda, že tu to všetko zablokoval pomerne slabší, béčkovitý scenár a niektoré prázdne medzery. 85%.. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 88. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • V scéne, kde policajt príde k jazierku pred domom Mary Shaw, zasvieti baterkou do kamery, ktorá spraví odraz na hmle za ním. Zopakuje sa to dvakrát. (speedy7929)
  • Billy nie je iba meno bábky z tohto filmu, ale aj meno bábky, ktorú používa Jigsaw v sérii Saw. (Mihail123)

Související novinky

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama