Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekné pokračovanie prvého Góóólu aj keď o niečo slabšie, jediné čo je lepšie je technické spracovanie a je vidieť viac peňazí v rozpočte aj keď by ma zaujímalo koľko vlastne celkovo stál tento film, pretože som si všimol pomerne často na plátne hviezdy futbalu ako Zidane, Ronaldo, Beckham a ďalší. Tvorcovia sa asi buchli po vreckách. Zábery počas zápasov boli veľmi pekné, prepracované, fakt kvalita. Mnoho scén bolo prehnaných, teda počas zápasov, zvraty na stranu Realu Madrid. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po výborné jedničce přichází další díl, který navazuje, ale nechová se jako správné pokračování. Právě naopak kazí a ničí všechno co bylo tak krásně, naivně a dokonale nenuceně vybudováno prvním dílem. Z dvojky se stala velká reklama na Real Madrid a hlavní postavu. To je velká škoda, protože fotbalové zápasy jsou snímány velmi špatně mnohem hůře než v jedničce a všechno, co by herec Alessandro Nivola nedokázal kopnout je doděláno na počítači. To je velmi smutný fakt, když si uvědomíme, že vedle něj stojí David Beckham, Raúl nebo Zidane. Co zápas to hlavní postava skóruje většinou neskutečným gólem, který by se každý zapisoval do kroniky nejhezčích gólů historie fotbalu. Z hlavní postavy se tak stává naprostý Bůh, kterému je jedno jestli právě vystřídal 10 minut nebo 10 vteřin před koncem, ale stejně dá gól. Jeho psychologie je tak málo nastíněná, že to vypadá jako by si všechno měl divák domyslet sám. Místo, aby dvojka byla ukázkou tlaku na hráče, ukázkou co jsou za zvířata páni fotografové a jaké to je přestoupit do nejslavnějšího klubu světa film ukazuje jen to, že vámi milovaný Munez z jedničky se přes noc stal Bohem a vy by jste měli utíkat pro podpis a minimálně jeho dres... ()

Reklama

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce je daleko lepší vizuální zpracování a i hudba je moc dobrá. Jinak se film drží zažité šablony úspěch - pád - boj - happy end, ale nikdo nečeká od takového filmu nějakou bombu, která člověka zvedne ze židel. Pro fotbalové fandy je to určitě jeden z nejlepších filmů z tohoto prostředí a upřímně i pro neznalce toho může film mnohé nabídnout, protože se člověk podívá do zákulisí a ve filmu se objeví hvězdy, které musí znát každý na téhle planetě. Za sebe říkám - příjemné překvapení, které jsem od druhého dílu (a pro mne většinou jenom nastavované kaše) rozhodně nečekal. ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je ten najväčší zmrd spomedzi "filmov", ktorý som doposiaľ videl. Hlavný hrdina by sa mal bez pochýb premenovať na Kundo Becker. Jedna iracionálnosť striedala druhú takou rýchlosťou, že po 5 minútach bolo vymaľované a čo sa týka môjho názoru hotovo. Bola to urážka najsledovanejšej hry na svete v takom merítku, že by som neváhal osloviť exekutívu FIFA a požiadal ich o pomoc pri stiahnutí tohto bludu z obehu. Po pokutovom kope dojde k odkopu z vlastnej 16 na súperovu, kde medzitým dobehol pacient, ktorý má loptu za chrbtom a zrazu ju dáva z najoptimálnejšieho uhla do sitka, ach bože aké nereálne. Český dabing priateľky hlavného hrdinu bol celkom zvládnutý, pripadalo mi to ako keby ju nahovorila incestná Pocahontas. Emócie kožené sťa východonemecké dederonky a tie dialógy dosť nuda. Neviem, či sa podarí niekomu v budúcnu ďalekom budúcnu natočiť niečo čo prekoná toto veľdielo. Trojku by som nepozeral, ani keby ma rezali. Už som videl aj opicu hrať hokej, pobehovať primáta s Cantonom, ale toto ma dostalo na lopatky. Športová dráma to si robia prdel z obyčajných ľudí, pre niekoho možno zábavný kus, ale nebyť obrovskej nutričnej hodnoty v bielych Tesco lupienkoch a horizontálnej polohy náhľadu, asi by som už nebol medzi živými. Tímto by som sa rád poďakoval personálu internátu, ktorí mi vyšiel v ústrety a deň po zhliadnutí mi poskytol jednolôžkovú izbu na zotavenie a prehodnotenie svojich hodnôt. ale bolo dosť môjho názoru, pozrite si to a určite mi dáte za pravdu, že scénarista mal vyfúkanú hlavu ako Čarifuk. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Realu fandím a vidět tohoto mexického chudáka, jak mrská góly za tenhle boží klub bylo skvělé, navíc, když tu byli i opravdoví fotbalisté, jako David Beckham a další. Dvojka je skoro stejně dobrá, jako jednička, jasně o poznání slabší, než jednička, ale pro mě byly tyto dva díly tak nějak stejně dobré a líbily se mi. Viděl jsem několik sportovních filmů, ale tohle je snad první, který byl o fotbalu. Navíc perfektně dojemný a také skvělá hudba od Feerera "Feeling the moment". Na konci jsem tou dojemností chtěl brečet. Nádherná sportovní trilogie, i když trojka už stála vyloženě za hovno. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V scéne, kde Santiago (Kuno Becker) hrá Xbox, môžeme jasne vidieť, že jeho ovládač nie je vôbec zapnutý. (Fabrinka)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)
  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)

Reklama

Reklama