Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak druhé pokračování už není tak dobré, jako první, ale pořád se mi to moc líbí. V komentáři k jedničce jsem nezmínil, jak mi tam pěkně sedla A. Friel. Tak tady jí to sekne úplně stejně. Z Newcastlu se přesouváme do Madridu. Fakt je dobré nakouknout do zákulisí i mezi hráče světové extratřídy. Pro mě je to sice v průběhu zápasů trochu utrpení, ale nedá se nic dělat. Je hloupé, když ten zápas poznáváte a on ve filmu probíhá stejně, jen naše herecká dvojice průběh mění. Nechybí pohádkové motivy typu geniální góly, nůžky, zázraky a podobně, ale asi to tam být muselo. Jsem rád, ýe je nějaký takový film ze zákulisí fotbalu. A ta spousta hvězd... Supr! Škoda hloupého konce.... ()

rgrohol 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo od tohoto pokračování neočekával nějaký super scénář. Občas mi přišlo, že se film točil jen jako dlouhá reklama nebo jako příležitost pro hvězdy světového fotbalu ukázat se i na stříbrném plátně. Ale na druhou stranu má film celkem spád, nemá moc hluchých míst a pořád je na co se koukat. Prostě nenáročný film pro nenáročného diváka, který má rád kopanou... ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, to očividně, ale pořád velmi dobrý film o fotbale... To co se na konci jendičky dalo očekávat, že Munez přestoupí v dvojce do věhlasnějšího, špičkového evropského velkoklubu. Nakonec to byl asi ten největší - Real Madrid. Film krásně ukazuje život špičkového fotbalisty. Miliony korun vydělávající, luxusní život. Krásný byt, nabouchané auta, ženy, prostě vše co si může člověk přát. Ve fotbale asi vše očividní jak to asi dopadne, to v jedničce úplně zřetelné nebylo, ale i tak dobrý film, u kterého jsem se nenudil. Dávám 4*, dal bych 3, ale jedna navíc je zato, že to je film o fotbale, mojím suveréně největším koníčkem:-)) ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

V jednotke sa Santi ukázal, zabodoval, príjemne prekvapil (v príbehu aj čo sa týka kvality snímku). Vďaka tomu sa film Goal! dočkal pokračovania, ktoré sa odohráva v španielskej metropole Madrid. Santiho si totiž vyhliadli v bielom balete. Tu musí opäť ukázať svoje kvality a presvedčiť trénera, že na to má. Napriek tomu, že dvojka už nemá takú krásnu (a zároveň aj naivnú) tému o chudobnom mladíkovi, ktorý si chce splniť veľký sen - Santi má už peňazí dosť, napriek tomu má film svoje čaro. Tak ako futbal samotný :-) Uznávam však, že jednotka pravdepodobne viac zaujala širšie publikum, tentokrát je to viac určené pre futbalových nadšencov, čo však mne osobne nevadilo. V snímku je totiž viacero dejových línií, ktoré podľa mňa vôbec nie sú zlé, čiže opäť som viacmenej spokojný. Kuno Becker, Anna Friel, Alessandro Nivola a ostatní nás opäť nesklamú, Kuno sa do tejto roly podľa môjho názoru výborne hodí. No a tentokrát sa nám dostalo ešte viac priestoru pre ozajstných futbalistov (Beckham, Zidane, Raul, Casillas - takáto zostava proste poteší a v niektorých scénkach aj pobaví :-)) No a čo na záver? Dvojka síce za jednotkou v kvalite o kúsok zaostáva, nič to nemení na fakte, že sa mi to fakt páčilo. 4/5 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dalo sa čakať, že po jedničke sa už nepodarí naladiť tú správnu atmosféru, ktorá panovala v jedničke. Ako je tomu stále, dvojka je komerčným ťahom ako hrom. Veľa ľudí tu prirovnáva príbech k mexickej telenovele, avšak práve tie elementy zachraňujú tento film od úplej reklamoidnosti na Audi, Nike a David B... Kuno Becker robil čo mohol, akurát si neviem predstaviť, čo sa bude diať po tom záverečnom výpise To be continued... Ááá ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)
  • Ve filmu David Beckham vyhraje s týmem Real Madrid Ligu mistrů. Ve skutečnosti však soutěž vyhrál pouze v dresu Manchesteru United. (ČSFD)
  • V scéne, kde Santiago (Kuno Becker) hrá Xbox, môžeme jasne vidieť, že jeho ovládač nie je vôbec zapnutý. (Fabrinka)

Reklama

Reklama