Reklama

Reklama

Shakespeare 2000

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1988, 9 min

Obsahy(1)

Satirická filmová travestie na podkladě Shakespearových postav, posunutá do roku 2000. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Šejkspír mejdán čárlstón! . . . Pičikáto pazdráto presto i šupito a tak dálo... ;o))) . . . Tož jen taková groteskní aniféerie, určena tak asi nějak pro knihoholky s alkoholky... %-[] - - - - - (Poprvé viděno 15.7.2011 na >šejkskoffském prostoru< v rámci cyklu M.Č.A.F., hodnocení 16., komentář zde jako první - 15.7.2011) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I obrázek na kterém je svištěm ohlodaný kousek mrkve je smysluplnější dílo, než tahle velice nepovedená záležitost, odkazovat na Shakespeara se dá totiž i s grácií, ale ne v téhle podobě spoléhající na sadu odhalených animovaných poprsí se to vážně nepovedlo. A kdybychom se náhodou v tak převelice těžkém, artovém a náročném ději ztratili, neváhá nám autorka pomoci a Romea označit tím, že nosí tričko s nápisem... Chvíle napětí... Romeo! Jak prudce originální... a konec je díky hloupé pointě tvářící se jako nejhlubší tajemství análů Vatikánského archivu neskutečně otravný. . Hloupé, hloupé, hloupé. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Krátký a místy i celkem vtipný animáček, v němž jakoby Dagmar Doubková zuby nehty bojovala s křečovitostí námětu. Základní myšlenka je totiž lehce prvoplánová - v paneláku žijící Shakespearovy postavy předvádí jedna za druhou krátkou etudu na předem určené téma. Romeo si "zaflirtuje", Othello si "zažárlí", MacBeth si "zamorduje", Petruccio si "zakrotí" (existuje takový slovo?). Tak trošku cirkus, tak trošku kolovrátek. Tak trošku nuda. A pointa? To už je bezradnost sama. Na druhou stranu oceňuju příjemný závan erotismu, jímž je celý kraťásek prodchnut. Na kreslené špumprnágle se prostě hezky dívá :) Takže za tři. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

ehm, blbost bez obsahu. Bytový dům plný Shakespearových postav předvádějících své krátké etudy může člověku akorát kazit náladu za křiku "Čikáto impotento! presto!..... presto!" ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkné, ale děj začne po chvíli ztrácet tempo. Možná v tom bylo pro znalce Shakespeara schováno něco víc, ale já jsem v tom krom podivných gagů a pokusu o nadčasový závěr nic nenašel. *** Ve zkratce: Jak je těžké doručit Shakespeara. ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

sci-fi snímek, který předpokládá, že S. bude znát každý i v roce 2000. Snímek se mi nelíbil, ani animace, ani obsah. ()

Reklama

Reklama