Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

Kryton odpad!

všechny recenze uživatele

Jen jedna nebo dvě vtipná scena nezachrani cely film. Zaručeně celý filmovy prumysl , ale zachrani až dvojice Jason Friedberg a Aaron seltzer prestanou delat filmy. Absolutně nechapu jak to mohlo v USA vydělat. Zrejme tito dva lidi zkoupili po cele Americe listky , aby mohly i nadale dokazovat , že parodie a celkově komedie umí kdekdo jen ne oni. ()

DannyJ odpad!

všechny recenze uživatele

Od dob Scary Movie 4 nenávidim všechny filmy z tohohle odvětví filmovejch parodií. Ale tohle je fakt nejhorší ze všech! (samozřejmě sem neviděl všechny, protože na to fakt nemám sílu) Proč mi tohle někdo dělá. Pro mě to byl film plnej utrpení, na kterej sem koukal jenom abych se mučil za svoje hříchy! ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších parodií, které jsem viděl, ty dnešní se s tímto nemohou rovnat. Samozřejmě film měl menší nedostatky, místy trošku přehnané herecké výkony hraničící snad i s trapností, ale upřímně; dlouho jsem se tak nezasmál, jako při zhlédnutí tohoto filmu. Parodie na několik známých filmů se povedla, šlo ihned poznat, o co se jedná. To je na tom dobré, lidé vidí srovnání a přijde jim to poté o dost vtipnější. A Alyson Hannigan byla okouzlující jako vždy, i když na začátku měla pár kilo navíc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To ještě duo Friedberg/Seltzer mělo ohledně režie ještě nějaké kulky v zásobníku. Později je však rychle vystříleli, nějak jim to stouplo do hlavy a jejich parodie začaly stát za prd. Tohle je ještě pro mě dost často příjemně zábavné. Výšin králů parodií to nedusahuje, ale pobaví to. Mám rád úvodní taneční scénu a výtahovou scénu ke konci. Je to přesně ta dutá, tupá a debilní parodie, která vám může sednout. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Julia Jones (Alyson Hannigan) sní, jako každá holka, o té pravé lásce - jenže ta se jí neustále vyhýbá (ani není divu, Julia váží asi 250 kilo a celkově je docela odpudivá). A tak navštíví láskoporadce Hitche (Tony Cox), který jí má dopomoci k jejímu vytouženému sny. Nejdříve jí ale musí vzít do autoklempírny, aby jí automechanici trošku vylepšili fasádu - a hle, je z ní kočka. Nyní se konečně může seznámit se svým vysněným princem Grantem (Adam Campbell). Oba ale musí nejdříve o své lásce přesvědčit své rodiče a musí se vyhnout nástrahám v Grantově nejlepším příteli .. ehm přítelkyni, sexbombě Andy (Sophie Monk)... Parodie mají jednu velkou výhodu, že se na ně vždycky dá alespoň jednou podívat. Sice si člověk pak řekne, jaká to byla sračka, ale tím jedním shlédnutím až tak velké újmy nedojde (navíc může hádat, které všechny filmy si parodie bere na paškál). Děsnej doják není v tomto ohledu ničím vyjímečnej, a určitě už se na něj znovu dívat nebudu. Některé vtipy se povedly více, některé naopak méně a ani fekálnímu humoru se nevyhneme (naštěstí jen ve zvukové formě - kocour na wc)... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Neslyšící pár ve výtahu hrají Anthony Natale a Andrea Ferrel, kteří si zde zopakovali / zprarodovali svou scénu z Jerryho Maguirea (1996). (HappySmile)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama