Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 1

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (433)

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška v jednom rozhovore vyhlásil, že keby on mal tie prachy, ktoré dostal Jackson, natočil by Pána prsteňov v rovnakej kvalite. Myslím, že toto je jasný dôkaz, že to nie je o výške rozpočtu. Solídne triky, obstojne pompézna výprava a kopíranie Jacksonových kamerových obletov sú úplne nanič, keď za kamerou stojí mizerný režisér a scenár napísal imbecil. Dungeon Siege je neuveriteľný film. Polhodinu neveriackeho zízania a opakovania užasnutého "what the fuck?!" našťastie vystriedajú dve hodiny nekontrolovateľných záchvatov smiechu. Bavil som sa tak dobre, že to bolo skoro na 5 hviezdičiek. :-) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kurva. To je fakt taký problém, keď už niekto získa práva na sfilmovanie nejakej hry ktorá má aj dej, napísať k tomu nejaký scenár, ktorý by tú hru aj pripomínal? Prečo to nemohlo byť o tom ako farmár ide poraziť nejakého kúzliaceho kokota a cestou pomôže nejakým bojovníkom/mágom a tí mu to svojou službou oplatia a postupne ako premáhajú jeho poskokov a zmocňujú sa ich brnení a lepších zbraní, na koniec ho spoločnými silami dojebú? Ja, byť majiteľom práv na LOTR, okamžite od neho vysúdim tých biednych 10 miliónov čo táto vykrádačská sračka zarobila a keby mal námietky a chcel to riešiť po svojom, najmem si boxera čo ho jednou ranou pošle k zemi v tom jeho zasranom ringu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// Jason Statham, Leelee Sobieski a spousta dalších oblíbených herců, adaptace počítačové hry, příběh, hudba, akce -má to svůj vlastní vymyšlený příběh, mnoho částí filmu je okopírovaných (hlavně Pán prstenů)/// Konečně jsem se dočkal. Dungeon Siege byl vedle Temného rytíře mím nejočekávanějším filmem roku. Jednak samotná hra je tak trošku srdcovka a hodně mě lákalo i obsazení, které je opravdu ohromné. Pokud pominu to, že po příběhové stránce to s hrou až tolik společného nemá, tak rozhodně musím říct, že obrazová stránka se hře podobá mnohem víc. Když film začal hned jsem věděl, která bije. Snímek mě dokázal hned vtáhnout do děje a občas přišlo i nějaké to zamrazení nebo husina. Film jsem si totiž parádně užil. Jediné co mi trošku vadilo, že se pan režisér přímo inspiroval jinde. A co si nevypůjčil z Pána prstenů, tak to okoukal odjinud. Takže vžádném případě se nejedná o originální snímek. Tedy ne ve významu, že by ste v něm viděl něco vyloženě nového. Přesto tenhle film neodsuzuji, určitě se na něj podívám znovu a možná si koupím i originálku. Na 5* film nedosáhl, ale i tak jsem rád i za takové zpracování. Protože i jako film má co nabídnout./// Celkem 82%/// ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Povedlo se! Bollův snímek konečně není ultrašpatný, ale pouze podprůměrný. I tentokrát bývalý německý boxer dokazuje, že není příliš dobrým režisérem (ač je na jednom místě náznak jakési opravdové atmosféry) a už vůbec neumí stříhat a naplánovat si celý film tak, aby vypadal celistvě. Nicméně měl tentokrát štěstí na herce, z nichž jednoznačně vede Jason Statham. Matthew Lillard je pak ďábelsky (a zcela jistě záměrně) špatný, Ray Liotta už jen špatný. Dále měl Boll k ruce šikovného choreografa a dostatečný rozpočet, takže Dungeon Siege vypadá (oproti jeho dřívější tvorbě) celkem k světu a dá se v pohodě dokoukat, aniž by jste se výrazněji nudili (konec je ovšem trochu přepálený). Ale fanoušci LOTRa, ať se tomuhle filmu vyhnou obloukem, Boll si z něj vypůjčuje víc než se sluší. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

A teď drinking game pro tvrďáky: panáka pokaždý, když Uwe téměř doslova cituje nějaký slavný fantasy film! Kolem čtyřicáté minuty i ten nejzdatnější hráč bude v hlubokém bezvědomí. (Naštěstí ani v těch zbývajících cca 90 minutách není v zásadě oč stát - doslovné citace pokračují v neztenčené frekvenci až do finále. Abych ale byla fér - nějakou tu štábní kulturu to má a v podstatě jsem se nezačala vysloveně k smrti nudit.) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Počas natáčania vonkajšej bojovej scény prišlo Burtovi Reynoldsovi v jeho obrnenom kostýme tak teplo, že upadol do bezvedomia a spadol z plošiny, na ktorej sa duel natáčal. Reynolds tvrdil, že to bol jediný prípad v jeho kariére, kedy musel vynechať jeden deň natáčania kvôli chorobe alebo zraneniu. (Arsenal83)
  • Výroba počítačom generovaných snímok bola komplikovaná a problematická. Uwe Boll tvrdí, že musel prepustiť niekoľko rôznych poskytovateľov CGI, ktorí zadali svoje úlohy štúdiám nižšej kvality, ktoré pracovali za menej peňazí. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama