Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 1

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (433)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

A teď drinking game pro tvrďáky: panáka pokaždý, když Uwe téměř doslova cituje nějaký slavný fantasy film! Kolem čtyřicáté minuty i ten nejzdatnější hráč bude v hlubokém bezvědomí. (Naštěstí ani v těch zbývajících cca 90 minutách není v zásadě oč stát - doslovné citace pokračují v neztenčené frekvenci až do finále. Abych ale byla fér - nějakou tu štábní kulturu to má a v podstatě jsem se nezačala vysloveně k smrti nudit.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebylo tak děsný, když pominu, že příběh je občas kokotskej s naprosto dementníma nápadama, že tu a tam to silně nudí a že jako král tady vystupuje přiteplenej Burt Reynolds a jako dva hlavní záporáci tady jsou retardovanej pochcánek Matthew Lillard a lítající arcimág Ray Liotta a hlavní hrdina je farmář Statham, kterej se sem bohužel moc nehodil se svým ninja stylem. Nicméně abych jen nekritizoval, tak sem byl vcelku spokojenej s bitkama, sice je tady snaha o napodobení LOTR, ale to se nějak přežilo a koukat se na to rozhodně dalo a ta poslední byla dokonce dobrá, i když bohužel Uwe Bollovi absolutně nic neřiká dobrá kamera,kvalitní střih a pravděpodobně ani netuší, že existuje něco jako hudba pasující ke scénám, protože to co tam někdy hrálo k bitvám byla fakt neskutečná napasující prasárna. No aspoň, že to bylo jen 2 hodinový a nemá to těch šílených 150 minut, co je tady avizovaných ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako patnáctiletému se mi to líbilo, ale dnes již vidím, že je to jen zdlouhavá a nezajímavá napodobenina Pána Prstenů s hercem který se do středověku vůbec nehodí. A vlastně celá zápletka ani moc nedává smysl. Nakonec pak ještě finální scéna diváka vyloženě otráví a považuji ji za naprosto zbytečnou. PS: No to mě podrž. Normální verze je dlouhá a nudná a ona ještě existuje prodloužená. 32% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// Jason Statham, Leelee Sobieski a spousta dalších oblíbených herců, adaptace počítačové hry, příběh, hudba, akce -má to svůj vlastní vymyšlený příběh, mnoho částí filmu je okopírovaných (hlavně Pán prstenů)/// Konečně jsem se dočkal. Dungeon Siege byl vedle Temného rytíře mím nejočekávanějším filmem roku. Jednak samotná hra je tak trošku srdcovka a hodně mě lákalo i obsazení, které je opravdu ohromné. Pokud pominu to, že po příběhové stránce to s hrou až tolik společného nemá, tak rozhodně musím říct, že obrazová stránka se hře podobá mnohem víc. Když film začal hned jsem věděl, která bije. Snímek mě dokázal hned vtáhnout do děje a občas přišlo i nějaké to zamrazení nebo husina. Film jsem si totiž parádně užil. Jediné co mi trošku vadilo, že se pan režisér přímo inspiroval jinde. A co si nevypůjčil z Pána prstenů, tak to okoukal odjinud. Takže vžádném případě se nejedná o originální snímek. Tedy ne ve významu, že by ste v něm viděl něco vyloženě nového. Přesto tenhle film neodsuzuji, určitě se na něj podívám znovu a možná si koupím i originálku. Na 5* film nedosáhl, ale i tak jsem rád i za takové zpracování. Protože i jako film má co nabídnout./// Celkem 82%/// ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem nikdy nerozuměl fenoménu obliby Eda Wooda, nadšeným komentářům a pětihvězdičkovým hodnocením od těch, co se pokládají nebo možná i jsou fundovanými filmovými znalci. I ty jeho "nejlepší" kousky obsahují tolik zábavných prvků, že je daleko rozumnější koukat hodinu a půl do zdi nebo dát přednost špatně sestříhanému rodinnému videu nesypatických spratků ze sousedství. Naproti tomu Uwe Boll když chce a má svůj den, dokáže natočit skvost, kde bych nadšený komentář příznivců béček a pokleslých produkcí očekával. Samozřejmě je to i nadále tuplovaný brak, který nemá ani zlomek vznešenosti a monumentálnosti úspěšných fantasy typu Pána prstenů a starých legend, ze kterých vychází. Je to ale pulpová směska všech možných prvků historizujících fantasy, bojových stylů a profláknutých žánrových klišé, která může pobavit už jen tím, jak nezakrytě Uwe Boll vykrádá své slavné kolegy a jak splácává dohromady všechno možné a vlastně i nemožné. Takže rytíři v brnění bojují stylem kung-fu a hlavní hrdina mrštně zachází s bumerangem. Králův rádce oslovuje poddané titulem občané, kvalitní a úspěšní herci přehrávají až do karikatury a tak by se dalo téměř donekonečna pokračovat. Mimochodem, můj osmiletý syn byl ze snímku nepokrytě nadšený, on ten Bollův kousek opravdu odpovídá duchovnímu obzoru dětí tohoto věku. Poměřováno stejným metrem, jaký mám k áčkové produkci, bych mohl vznést tisíc a jednu výhradu, ale pro chvíle odpočinku a pro ty, co dokáží na chvíli vypnout mozek, může být Ve jménu krále dobrá volba. Celkový dojem: 25 %. Určitě v příslušném žánru existují horší dílka a pokud by Boll dokázal udržet úroveň svých filmů na této lajně, asi by nefiguroval mezi mými nočními filmovými můrami. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Vývoj scenára trval viac ako rok. Nakoniec Doug Taylor prepísal 80 % obsahu, pretože pôvodný príbeh bol považovaný za príliš podobný trilógii Pán prsteňov. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama