Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zajímavá psychárna, která umí zapůsobit. Ze začátku si člověk řiká, co je to za extra velkej byt, ale pak se to začne jak v jeho, tak v naší hlavě míchat a upřimně ani nevim, jestli sem to na konec pochopil. V jakým pořadí se to událo, co se vůbec stalo. Ale atmosférou to nebylo tak zlý. Už sem viděl podobnej novější film o tomhle dramatickým sousedství - Corridor, tam to fungovalo přece jenom o něco líp. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Fakt parádní psycho podívaná. Zpočátku parádní eroticky laděný thriller a v druhé půli zvrat v sondu do slušně pomatené mysli psychotického hlavního hrdiny. Skvělá atmosféra a moc se mi líbil i hlavní hrdina a ty dvě sexy sousedky - skvělé herecké výkony. Bylo to překvapivé, šokující, perverzní, drsné a naprostá haluz, jsem nadšená!!! Nakonci to do sebe všechno krásně zapadalo a musím říct, že jsem si tuhle podívanou vážně vychutnala. 85% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Uhrančivé, schizofrenní a hlavně úchylné psycho, ve kterém jsem se sice občas ztratil, ale přesto jsem na to dál fascinovaně zíral. Samotná pointa, byť už tu mnohokrát byla, byla očekávaná i neočekávaná a vnesla do celého příběhu spoustu světla, ale zároveň z§stalo pár otázek nezodpovězených. Alespoň pro mě. Na druhou stranu zase mi to tolik nevadilo, takže Naboer řadím hodně vysoko, byť na plný počet to není. 85% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem film chápal, na pár menších vyjímek, až do cca 40. minuty. Pak už to chtělo trochu více soustředění a dávání si souvislostí dohromady. Celou dobu mne také doprovázela otázka "kolik sakra má ten byt pokojů?". Až někdy psychedelicky natočené, s temnější atmosférou a v čele s Johnem, který nechápe situaci stejně jako divák. Bohužel, znalejšímu divákovi již podle indícií začne docházet, jak to celé asi nakonec bude a má pravdu. Sice je tam vcelku dost zajímavých, dobrých a až matoucích, momentů, ale stejně to ústí v předpokládaný konec. Nutno ale dodat, že dobře zpracovaný. Nicméně, když člověk tohle přehlédne, tak se jedná o dobře natočený a až experimentálně natočený psychothriller, který stojí za shlédnutí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto Nórom vyšlo. Na začiatku, film pôsobí chladne, ale potom to roztočí, klamstvami, mysterióznou dejovou linkou a drsnou predohrou, prepracovanou zápletkou a silným erotickým nádychom. Strašne úchylný a provokatívny film, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. Veľmi nepredvídateľný film s kopou zvratov, ale sa mi zdá, že nie všetko v tomto filme bolo dopovedané.Videné v rámci filmovej výzvy od Alisi. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)

Reklama

Reklama