Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Vzkříšení

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Hrdinové legendárního akčního seriálu jsou zpátky. Připravte se na dosud největší Útěk z vězení! Všechno začalo, když byl nevinný muž odsouzen k smrti. Jeho geniální bratr, o kterém neměl nikdo tušení, se nechal schválně zavřít za mříže, aby mu pomohl utéct. Vymyslel kvůli tomu složitě propracovaný plán a překonal řadu nečekaných překážek. Po letech strávených za mřížemi, na útěku a v boji proti konspiracím tajných organizací nakonec našli hrdinové svobodu. Bohužel Michael (Wentworth Miller) zemřel. Ale teď se vynořily zvláštní informace, že je ve skutečnosti naživu! Sedm let poté se objevil pod cizím jménem zavřený v nejobávanějším vězení v Jemenu. V zemi zuří krvavá válka a Michaelův bratr Lincoln (Dominic Purcell) i dřívější spoluvězeň C-Note (Rockmond Dunbar) riskují životy, aby ho zachránili. Zpátky do akce se vrací také další bývalí trestanci z věznice Fox River – sympatický dobrák Sucre (Amaury Nolasco) a oblíbený psychopat T-Bag (Robert Knepper). Bývalou Michaelovu manželku Saru (Sarah Wayne Calliesovou), která se znovu vdala, mezitím v Americe ohrožují agenti tajné organizace Poseidon. Jak se Michael dostal do vězení v Jemenu? Podaří se ho zachránit? A jak to, že je vůbec naživu? (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: První věc, na kterou by měl divák přistoupit je lacinnost a nízký rozpočet, občas nelogičnost a uspěchanost. Devět dílů je prostě málo. Právě za tohle osekání nese zodpovědnost nízkej budget, a jde to vidět i na nesouvisejícím střihu a neúplnosti některých scén. Lépe řečeno, začne nějaká scéna a v dalším díle se člověk nedočká vysvětlení. Bylo zde spoustu nápadů, ale bez peněz to nejde. Projevilo se to i na Fox River, ze kterého jsou některé scény přeskinovány. Znovuzrození Scofielda je jinak vysvětleno bravůrně, logicky a i jeho vývoj mě bral dech. Pořád je to génius, stále čerpá ze svého tetování a však dělá chyby, je nerozhodný a Miller zdecimovaného Majkla zahrál prvotřídně. Přeci jen, 7 let žít způsobem, že se necháte zavřít do vězení a utíkáte, na vás holt dolehne. Chyběl Mahone, Sucre měl málo prostoru, C-note se objevil někde v pěti dílech a solidně se předvedl v několika bitkách, T-bag se taky moc neohřál, ale jeho konec je logický a přesto smutný, naštěstí Kneeper si bere celkově prostor pro sebe, jakmile se objeví před kamerou, co slovo to perla a jeho chemie (a pointa!!!) s Whipem neměla chybičku. Lincoln je bez problému, ale přijde mi, že se Purcell celkově utápí v pěkných hovnech a právě role v Prison Break je jeho jediná pořádná. Záporáci jako v pohodě, a však mě vůbec nezajímalo jaký maj motivace, neměl jsem důvod s nimi soucítit (krom toho agenta). Objevil se i Kellerman, kterej válel, ovšem dlouho se neohřál. Série byla jinak opravdu napínavá, strhující, měla raketové tempo a vše skončilo tak jak mělo, o další řadu nemám nějak zájem a doufám, že to nechaj bejt. Řada novejch vedlejších postav (Sheba, ten korejec, Whip) dobré posily. Chválim úvodní znělku, která má působivou atmosféru. Vyvrcholení se záporákem výtečné (až na ty dlaně.....) jen to bylo moc uspěchané. Akce je dost, honičky, sem tam fajn souboj, střílení. Dal bych čtyři hvězdy, vzhledem k neúplnosti a scénáristickým kolapsům, jelikož však neměli solidní prachy, tak se z toho vytěžilo zřejmě asi úplné maximum a ta nostalgie pořád funguje, navíc se to nese v duchu prvních třech řadách (Sona, útěk v civilu, zápletka s vyšší moci.) Věřim, že s více epizodama by to mohlo bejt daleko lepší. Ale dostal jsem to co jsem chtěl a mě to stačí. Místy mě to i vyloženě překvapilo, až nadchlo. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem měl největší obavy z vysvětlení Michaelova osudu, hlavním problémem páté řady, resp. sequelu byl příběh, který na to navazoval. Protivní kamarádi, které Scofield dostal z dalšího vězení, bezmyšlenkovité pobíhání z jednoho místa na druhé, scény, které postrádají logiku, hraní na nostalgickou notu. To je málo, a je to škoda. Závěrečné dvě epizody potěšily a společně s úvodními dvěma patřily k tomu nejlepšímu, zbylých pět dílů však táhne hodnocení nezadržitelně dolů. 60 % ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál se nám po letech vrátil a snažil se, abychom zapomněli na zpackanou a překombinovanou čtvrtou sérii. Jede se tedy zase od nuly, vrací se část staré party, dokonce někteří i z druhé série a naopak chybí výrazná postava Mahone. Scénáristé si dali celkem záležet, aby fanouškům osvětlili návrat zesnulé postavy a současně, aby správně zahráli na nostalgickou notu, kdy jsme první sérii sjížděli do ranních hodin. Musím říct, že se jim celkem povedlo zapomenout na nepovedenou čtvrtou sérii a nabídli docela slušnou akční a napínavou zábavu. Mně jen vadí až příliš se nabízející základní zvrat a občas až příliš nereálné situace. Ale klidně se podívám na šestou sérii, ale prosím, ať se vrátí Mahone... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jsem si nemyslel, že se ještě někdy dostanu k těmto hrdinům jednoho z prvních "nekonečných" seriálů, jakých teď existujou stovky. Jo, tvůrci se rozhodli, že to po dlouhých letech nějak oživí, a nápad to rozhodně nebyl špatnej (slušně logicky vysvětlen úvod seriálu, cca 3 díly). Původní diváky to rozhodně na začátku nadchne, protože nostalgie tady funguje na plný obrátky, ovšem postupem času to celkově slábne. Už to není tak napínavý, vyloženě geniální úniky taky nečekejte, nicméně špatný to taky není a navíc se znovu setkáte s oblíbenýma postavama včetně ultrazáporáka T-baga. V tomhle ohledu je to v pořádku, ale chvílema to opravdu ztrácí dech a na původní seriál to nemá. Tzn. jsem rád, že jsem to viděl, pocit nostalgie nastal, ale to je všechno, lepší než původní série to určitě není. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prison Break se nám vrátil po sedmi letech a musím uznat, že jsem opravdu netušil, co scénáristé vymyslí, protože mít před sebou takhle uzavřený děj a pokračovat po tolika letech musel být opravdu oříšek, každopádně se toho ujmuli na výbornou a začátek nás navodil na parádní atmosféru uvnitř věznice Ogygia. Celkově se mi líbí myšlenka udělání z Michaela mezinárodního teroristu a je to něco, co před sérií nemohl nikdo čekat. Co zklamalo byly výskyty nových (a nejen nových) postav, hlavně ve druhé polovině série, které vám lezou opravdu na nervy a třeba takový Sucre dopadl snad ze všech nejhůře. Bohužel nezbylo moc prostoru ani na vedlejší postavy (a s tím i na nejlepší postavu série T-Baga), který se pořádně objevil až ve finále a je to sakra škoda... Jako hlavní záporák se nám tu objevil Poseidon a okamžitě po zjištění jeho identity jsem měl pocit, že Poseidon by měl být někdo jiný (někdo lepší a nejen po vzhledové stránce), třeba bych si krásně dokázal představit Poseidona jako Billyho Russa z nedávného Punishera. Finále bylo takové, které jsem tak nějak očekával (s parádní a vypjatou atmosférou a bez nějakého většího cliffhangeru) a celkově jsem spokojený s návratem Prison Breaku, ale jestli někdy za pár let vyjde další série, už opravdu nevím co by seriál musel přinést, aby to bylo něco nového a záživného. Resurrection - 90% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (7)

  • Wentworth Miller (Michael Scofield) a Dominic Purcell (Lincoln Burrows) sú veľmi blízki priatelia v reálnom živote. Okrem toho, že si spolu zahrali už v seriáloch Flash (od r. 2014) a v spin-offe Legendy zítřka (od r. 2016), sú zodpovední za vznik 5. série Prison Breaku. Prišiel s tým Purcell, ktorý navrhol reštart série Millerovi. Tomu sa nápad pozdával natoľko, že s ním zašiel do TV Fox, aká dala myšlienke zelenú. (Martin12500)
  • Natáčanie sa začalo 7. apríla 2016 a skončilo 11. júla 2016. (Martin12500)

Reklama

Reklama