Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Má to všechno, čím je Japonské anime okouzlující, šokující a taky mnohokrát příšerně otravné. Plno krve, utrhaných končetin, pedofilní náznaky, přehnané emoce a vztahy na pokraji naprostého šílenství. Příběhově je to úplná magořina s tolika zvraty, že se v tom člověk musí zákonitě ztrácet. Každopádně dokoukáno a musím říct, že každý díl je zážitek, ať už v dobrém slova smyslu, nebo i opačně. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních 2-3 dílů vystřídaly velmi rozporuplné pocity. Příšerně jednorozměrné, přecitlivělé a nesebevědomé postavy se plácají v nevěrohodných vztahových banalitách, což se dost prvoplánově snaží vykompenzovat velká porce brutality a nahoty; naštěstí to nelogické propojení dějových linek (z nichž jenom vraždící uprchlá mutantka Lucy s rozdvojenou osobností se dá označit za zajímavou) má své opodstatnění. Jinak škoda, že ta počáteční nelítostná krutost a bezcitnost se záhy ukáže jako neškodné pozlátko: useknuté končetiny nahradíme umělými a ještě z toho máme srandu. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Nesnáším podobné krvavé a brutální scény. Místy mi odpor k některým záběrům nedovoloval seriál dokoukat na jeden zátah. Navíc lechtivých záběrů bylo na můj vkus také až příliš. Přesto mi gradace příběhu a jednotlivých zápletek přišla zajímavá a nemohla jsem se seriálem rozloučit definitivně. Lucy pro mě není kladná ani nijak sympatická hrdinka, ale všechny postavy kolem ní vás přesvědčí, že si lidé i jiná stvoření občas druhou šanci zaslouží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to především romantický příběh, i když jeho kořeny jsou velmi tragické. Celým příběhem se vleče Koutovo trauma z toho, že přišel o sestru a otce. Jedná se o stříbrnou nit, která má velký význam a je plně objasněna až v posledním dílu, který bych se nebál nazvat jako velké finále. Velmi emotivní díl, kterému skoro chybí humor, ale to je proto, že skutečně dokáže zamávat s vašimi emocemi. Takhle by měly vypadat závěry. Skvělé rozloučení se seriálem, který přišel se zajímavými nápady, seriálem, který je originální a vytváří neskutečné kombinace, o nichž byste si mysleli, že nikdy nemohou fungovat. Jenže ony fungovat mohou a fungují. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/elfen-lied-2004-80.html ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto napsat? Slučně řečeno vytáčelo mě strašně moc to, že seriál byl o dětech a v každém ze všech 14. dílů se hlavní dětské hrdinky neustále promenádovali nahé. Především úvodní pětiminutová scéna jak nahá Nyuu vzaždí jednoho za druhým byla opravdu nechutná... Neříkám, že příběhy nebyly napínavé a nezajímavé, ale tímto se mi to hnusilo strašně moc... A slyšet v každém druhém slově Ňíííjúúú nebo Kóutááá - nóóó, nevíííím... Dále posledním snad nějakým BONUSOVÝM dílem tomu nasadily korunu...Do té doby to bylo tajemné, napínavé - tímto to zesměšnily... Připadlo mi to tak jako by po pohádce, kde se říká, žily spolu šťastně až do smrti udělali pokračování toho jak spolu šťastně do té smrti žily... :-D. Skončit to tajemně 13. dílem jak to asi původně mělo být, přihodil bych hvězdičku, bez té nahoty další... Takto lituji... Myslím, že další Japonské anime asi nějaký čas oželím... A PS: Kam se poděl hlavní padouch - velký šéf s rohami? Snad né do další řady seriálu... - 40% ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • Závěrečnou píseň „Be Your Girl“ nazpívala zpěvačka Chieko Kawabe. (CarnTheNunya)
  • V roce 1974 nalezli paleontologové téměř kompletní fosilii australopitéka afarského – předchůdce člověka, kterého pojmenovali jako Lucy, jež žila asi před 3 200 000 lety. Kaede/Lucy, které propůjčila hlas Sanae Kobayashi, představuje začátek nového lidského druhu nazvaného Diclonius. (Hromino)
  • V manga komiksu mají jednotliví dicloniusové rozmanitou barvu očí a vlasů, stejně jako je tomu u normálních lidí. Například Kaede je zelenooká a Mariko blonďatá. (Shley)

Reklama

Reklama