Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, na klasický americký motív. Hugh Grant podal pomerne solídny výkon, ale Dennis Quaid sa mi nepáčila. Celkovo vo filmoch, kde hrá Grant zvykne režisér nasadiť nejakú béčkovú herečku, ktorá mu to celé pokazí. Ale aj tak, réžia bola nevýrazná a pointa ..., typický americký resp. holywoodský motív. Bohužiaľ je už otrepaný, nedá sa nič robiť. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch novějších filmů s mým oblíbencem jménem Hugh Grant. A dopadlo to relativně dobře. Film srší zajímavými nápady i vtipem, což je jen dobře. Nádherně jsou zde zparodovány hudební reality show a také prezident USA. Je vidět, že Paul Weitz si s filmem pohrál a je to na výsledku znát. Co mne naprosto odbourávalo byly především záběry na teroristy na íránsko-pákistánské hranici, kterak koukají na show Americký sen. Ale dost vtipná byla například i vsuvka s Williamem, se kterým se rozešla jeho přítelkyně, on vstoupil do armády, odjel do Íráku, hned první den ho postřelili do ruky a on se domů vrátil jako válečný veterán po jednom dnu v Íráku. Prostě sranda. Tenhle film originalitou přímo čiší a konec je doslova překvapivý, ale o to více zajímavý. A Hugh Grant jako cynický moderátor a Dennis Quaid jako americký prezident filmu dodávají na zajímavosti. Celkově jsem si film užil a příjemně pobavil. Prostě super zážitek a opět se mi potvrdilo, že v poslední době si Hugh Grant pečlivě vybírá scénáře a nekývne na každou blbost. Takže celkově jsem byl spokojený a dávám čtyři hvězdičky, protože tato komedie je určitě solidní nadprůměr. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bratři Weitzové (potažmo Paul) jsou podle mě průměrní režiséři. Lavinu, kterou spustili svým prvním snímkem, bych nerad komentoval, tak jen dodám, že zkrátka a dobře POTŘEBUJÍ silný scénář. Jako v případě Jak na věc. V tomhle filmu se Paul rozhodl, že do něj nacpe všechno, co je v dnešním světě aktuální, z hlediska nadsázky to vynásobí na třetí a nejspíš doufal, že se smíchy umlátíme. Povedlo se mu to jen tak napůl, Dennis Quaid nemá ve filmu mnoho prostoru (ovšem až na závěrečné finále, kdy opravdu hezky mluví) a tak z toho, čemu se smějeme, zbývá jen ona soutěž American Dreamz (ve skutečnosti v USA Pop Idol, u nás Česko hledá Superstar) a její moderátor Hugh Grant, který sice hraje podobnou roli již po několikáté za sebou (jeho další oblíbená poloha je "nesmělý frajírek" ;-), ale mě to vůbec nevadí. Právě v oné dějové linii hudební soutěže jsem s autorem snímku nejvíce souhlasil a ona vyplňovala největší část filmu. Příběh "teroristy" je totiž poněkud pofidérní z hlediska jeho vyústění. Zkrátka a dobře, nejsou to čisté čtyři hvězdičky, ale velice silných 70%. Snímek V dobré společnosti si určitě co nejdříve pustím. Tak trošku podle zdejších ohlasů věřím, že nebudu zklamán :-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hledáme Ydol je bezesrandy otřesným filmem.To,že neni ani trochu zábavný a že většina jinak skvělých herců tu ze sebe dělá totální idioty,to by se možná dalo ještě kousnout,ale že mě bude doslova urážet svou tupostí,hloupostí a neuvěřitelnou naivitou,to vážně nekoušu.Celé je to jeden velký praštěný blábol,kde jakákoliv inteligentní dějová linie dostala dovolenou,za celý film neni jediná zábavná situace,scéna či alespoň dialog,Dennis Quaid tu hraje nejtupějšího a nejotravnějšího prezidenta všech dob,Hugh Grant musel dostat hodně mizerný honorář,neboť se svou rolí doslova pronudil,Mandy Moore byla hnusná jak flusanec na zdi,prostě peklo.A závěrečné finále je pak už jen totální urážkou všeho,co se dá vůbec snést.Možná,že tímto projektem chtěli autoři říct naprosto něco jiného,možná že to bylo myšleno jako satira,možná to měla být i kritika,ale já v Hledáme Ydol prostě objevil jen velký smrdutý hovno.Paul Weitz prostě natočil šíleně nudnou ptákovinu,ve které jsem nenašel jeden jediný klad či pozitivum.Bída a utrpení! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy film. Hugh Grant je klasicky vyborny a ako sarmantny hajzlik plne ovlada obrazovku,teda ked je na nej.Rovnako velku pochvalu mam pre cim dalej sympatickejsieho Dennisa Quaida,ktory ako "osvieteny" americky prezident je tiez velmi slusny.K Dafoemu sa vyjadrovat netreba:)Namet je v celku originalny,ale celkovo mi to pripada by akosi umele,sterilne.Akoby postavy by boli len karikatury bez vlastneho zivota nasadene do celuloidoveho sveta. 3,5/5* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)
  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)

Reklama

Reklama