Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

H34D 

všechny recenze uživatele

"Znáte takovej ten typ chlápka, co snad nikdy neudělal nic dobrýho a pak se diví, proč jeho život stojí za hovno?" Tak to je Earl. Kdysi pouliční zlodějíček, příživník a lenoch, ovšem nyní, po své autonehodě, uvědomělý občan, věřící v karmu, snažící se napravit všechny svoje hříchy. Earl Hickey, velmi dobře ztělesněn Jasonem Lee, nás díl od dílů seznamuje se svými bývalými, většinou dosti vtipnými vylomeninami a prohřešky a ukazuje nám, jak se je snaží napravit... My Name Is Earl je docela originální, ale hlavně velice sympatický, pohodový a vtipný seriál, celou ústřední partičku si určitě oblíbíte, speciálně Darnell se svým panem želvou nemá chybu :) Vytknul bych snad jedinou věc a to, že některé díly mají až příliš nucený happy end a morální ponaučení za každou cenu. 8/10 ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že je moje vina, že je Joy ve vězení? Snažím se spát, nemůže to počkat do rána? Včera v noci si mě vzbudil, aby ses zeptal, jestli opicím záleží na vzhledu. No jo, promiň. Myslíš, že jo? Už jsem ti říkal, že kdyby jo, tak by nosily kalhoty. A jo. Dobrou noc, Randy. Dobrou, Earle." Stále sa neviem rozhodnúť medzi nižším a vyšším hodnotením. Vadí mi to moralizovanie na konci každého dielu. Viem, že zápletka so zoznamom špatností, ktoré treba napraviť, tomu dáva priestor, ale všetkého veľa škodí a vysvetľovanie mravného hľadiska každého dobrého skutku, je fakt ako pre blbých. A našla sa aj retrospektíva, ktorá si protirečila s podobnou spomienkovou sekvenciou z inej časti, čiže chyba v seriáli. Na druhej strane, veľmi sa mi páčia rôznorodé postavičky Camdenu, ktoré tvoria uzavreté univerzum takmer na úrovni animovaných klasík typu South Parku alebo Simpsonovcov. A humor? Viď vyššie. Je to proste to pravé oddychové. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po delší době sitcom, který se nesnaží zavděčit všem. V hlavní úloze ztělesněného pojmu "white trash" exceluje Jason Lee a nejen díky němu, ale i stylem humoru to připomíná díla Kevina Smithe. Humor, který se nebojí navést do čehokoliv a kohokoliv a přitom nespadá k fekálním vtipům. Navíc zaběhlé schéma tvůrci tu a tam okoření nějakou "specialitkou"; vznikají tak památné epizody typu parodie na COPS z druhé série. Prostě takřka ideál komediálního seriálu, který si i na počátku třetí série udržuje stále stejně výtečnou úroveň kvality. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americké sitcomy sleduju jen velmi sporadicky a v podstatě se dá říct, že jen dva tituly z posledních let mě čas od času přimějí, abych si sedl k televizní obrazovce. Vedle Earla je to Teorie velkého třesku. Sitcom ukazuje život "bílé lůzy" a utahuje si z jejich duchovního obzoru a životního stylu. Je to s nadsázkou řečeno jakási hraná variace na kultovní animované Simpsonovy. Nemám buranský humor a buranské hrdiny amerických komedií nijak v lásce, ale tohle je vtipné a kupodivu i kultivované. Navíc originální a přestože základní schéma nápravy starých hříchů jednoho budižkničemy a zlodějíčka se nijak nemění, je to stále svěží s mnoha nápady, takže seriál neupadá do stereotypu. Protože nesleduju každou epizodu za sebou, nemá šanci se mi obehrát. Celkový dojem: 90 %. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

...taky mám lejstrum...musim se přiznat, když se tak denně procházim těma temnejma uličkama, občas mam v hlavě bubáky, abych neskončil jako ten legendární slepěkoň, jak je to v tý písničce..hlavně kůli těm mejm ošklivejm narážkám na rómy... třeba tudle, když sem se posměšně divil, jak je možný, že číst z ruky uměj, ale počítat z hlavy nedovedou... tak sem to chtěl dneska odčinit...popíšu situaci...byl sem na nákupu v bille, košík plnej potravin, a když už sem stál u pokladny, předběhli mě dva občani,... hned vyndali ty svý stravenky na jídlo ale paní prodavačka jim říká: notak notak, pěkně zpátky, ten pán tu byl předvámi...a oni se na mě tak smutně podívali a prosili (ó přímo žadonili): PUSŤ NAS, MAME JENOM DVOJE CIGARETY A PIVO, A TY MAŠ PLNEJ KOŠIK ŽRADLA..a to byla pro mě příležitost vykonat dobro, a tak povídám...:ale no tak je nechtééé, vždyť sou to taky lidi..a voni pak začali mávat rukama nahoru dolu, asi mi děkovali nebo co, tak sem pokejval, jakože NENIZAČ, pochválil jim holinky, vodfajfkoval si že sem se zastal narodnosti menšiny a šel sem vratit vozejk ()

Galerie (401)

Zajímavosti (51)

  • V epizodě se objeví Ford Mustang Hardtop z roku 1965 (ve stavu před renovací představovaný vozem o rok novějším) a Pontiac Firebird Trans Am ročník 1977 Billyho Reeda (Timothy Olyphant). (J.F.B.)
  • Ačkoli byla 4. řada seriálu ukončena slovy „pokračování příště“, stanice NBC produkci seriálu v květnu 2009 ukončila. 20th Television pak práva k natočení pokračování nabízela stanicím Fox, ABC, TBS a TNT, ale všechny odmítly, protože by nebyly schopné splnit stanovené podmínky. (Skarface)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama