Reklama

Reklama

38/79 Sentimental Punk

(festivalový název)
  • Rakousko 38/79 Sentimental Punk (více)
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 1979, 4 min

Režie:

Kurt Kren

Obsahy(1)

Autor v roce 1978 emigroval do USA. V San Franciscu na punkovém festivalu nafotil 36 fotografií, které pak snímal v domácí projekci z diaprojektoru a poskládal podle rytmického plánu vytvářejícího dojem křehkého záznamu frenetického dění. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (9)

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Kurtova kamera se zase jednou rozbila. I řekl Kren: "Já dar tvůrčí mám, mě nezastaví porucha pouhá, má nová epopej bude sto minut dlouhá." Ale fimový pás se mu po čtyřech minutách přetrhl. "Nevadí, teď konec přehnu a přilepím k začátku, Möbiova pásko, staň se Krenovým filmem," vzýval geometrický útvar Kren. Möbiova páska však netoužila po novém jménu a tak se kroutila a vzpírala a kroutila a vzpírala. Kren nakonec řekl: "I tak je mé dílo hodnotné, teď mu jen dát správný název, číslo už mám." ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Neustále se opakující záběry z davu lidí, samozřejmě v Krenově klasickém epileptickém střihu. Co tímto autor myslel jsem opět nepochopil, ale alespoň tu nejsou žádné záběry exkrementů a dalších úchylností, a minimálně první minutu to vypadá docela zajímavě. Ty další tři minuty kdy vidíte stále to samé jsou ovšem k uzoufání nudné. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rôzne zrýchľované, opakujúce sa zábery hmýrenia, stretávania sa a miznutia ľudí sú, svojou rušnosťou, v istom napätí s absenciou akejkoľvek hudby alebo zvuku. Výsledkom je pomerne zaujímavá reflexia každodenného, pominuteľného ľudského hemženia sa v dave, pripomínajúceho pobiehanie organizovaných druhov hmyzu. Určité klady sa tomuto experimentu Kurta Krena uprieť nedajú, ale vzhľadom k monotónnosti (ktorú spomína aj užívateľ HAL), to na nadšené viacnásobné pozeranie nie je. Tretiu hviezdičku pridávam za krásny názov filmu, rozohrievajúci srdiečko starnúcich pankerov (vyvolávajúci však, vzhľadom k obsahu, celkom iné očakávania). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama