Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka vypráví o tom, jak se do sebe zamilují dva mladí lidé, kteří se původně nechtěli vlastně ani poznat. Princezna Róza a princ Filip II. mají mít svatbu kvůli vyšším státnickým zájmům svých otců, aniž se kdy předtím viděli. Róza je jemná dívka, která přesto, že ji otec nutí šermovat a střílet, má nejraději hru na příčnou flétnu. Filip II. zase nemá vůbec zájem o panování, ale nesmírně rád chodí, samozřejmě tajně, vařit obyčejná hospodská jídla do místního hostince. A to je místo, kde se zcela náhodou mladí hrdinové pohádky setkají… (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka ač televizní a studiová, a těm já příliš nefandím, tak originální, to se jí musí nechat. Hlavně Petr Nárožný klasicky perlí. Ale i zapojení zákoníků či princ vařící v hospodě jsou originální a vskutku humorné prvky. Zapojení herců jako Kateřina Janečková a Matěj Hádek bylo dobrým nápadem. Je to pohádka, která zlehka polechtala mé bránice, ale opravdu jen zlehka. Nenáročná, oddychová, víc od ní nelze čekat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových možností se záměnou prince-kuchtíka a princezny-pomocnice v kuchyni, a oni to nechají vyšumět. Soustředí se spíše na prvoplánové vtípky s jinglem (pokolikáté mělo to naražení na brnění být vtipné?), a přitom skutečně zásadní scény zametou pod koberec. Kurnik, setkání prince s princeznou na závěr by se dalo tak hezky a vtipně využít, nějak dramaticky sepsat, ale je z toho jen selanka. Do toho kolovrátková swingová hudba, dlouhé scény o ničem, vtipy bez vtipu.... ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Skvělý hlášky celou pohádkou: "2x Znojemská, salát...", jak kdyby tam fakt dělal 10 let. :D Scéna, kdy se podepisuje smlouva: "Podívejte se prosím sem" :D, "Baba leze do bezu, Já tam za ní...ježiši ta podlaha je ale mastná" , "Skladujeme mrtvoly, zase jsem to spletla, celý tatínek - no proboha, ale sluší Jí to". "Jaké máte míry, 150 na 110, prsa? Tlak." :D "Loni mu bylo 37,6...třicet let." :D "Mně taky umřel pejsek" :D "Ahaa...noo, dva utopence" Tady se člověk opravdu pobaví i za cenu krátké stopáže a velmi minimalistického provedení. Skvělí herci a výborné vtipy. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Králové Filip I. a Ludvík se rozhodnou svatbou svých potomků vyřešit své mocenské záležitosti. Jejich děti o královské lajnování svého života překvapivě nestojí a tak princezna Róza i princ Filip II. zmizí ze scény dříve, než se mohou poznat. Pátrání po potenciálních posedávačích na trůnu se okamžitě rozjíždí, ale o jejich současné poloze něco ví pouze mudrlantský nezletilec princ Ferdinand, který však dal závazný předkrálovský slib mlčenlivosti a jako budoucí státník ho hodlá řádně dodržet. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Originální v téhle pohádce není nic, ani královský činitel v kuchyni (vzpomeňme na Arabelu, Oslí kůži), útěk královských dětí z domova (O zatoulané princezně, znovu Oslí kůže), ani modernizace pohádky (O statečné princezně Janě), ani přemoudřelý mladší sourozenec (Princové jsou na draka), ani ... prostě nic. Ale princezna je milá, starší princ taky, malý princ je úsměvně na facku, Jouda Nárožný je k zulíbání, královský pár Abrhám Šafránková zklamat nemůže. Proti mnohým jiným je tahle třeskutá taškařice ještě pořád k popukání. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama