Reklama

Reklama

Rodinná dovolená a jiná neštěstí

  • USA RV (více)
Trailer

Přepracovaný Bob Munro se pokouší zachránit kdysi šťastnou rodinu, a proto chce vzít manželku Jamie, protivnou patnáctiletou Cassie a syna Carla na Havaj. Na firemním večírku však dceřina kamarádka Gretchen urazí Bobova šéfa Todda a obviní ho, že dětské nápoje, které vyrábí, jsou škodlivé. Todd sice Boba nepropustí, ale zruší mu dovolenou a pošle ho do Boulderu v Coloradu jednat o fůzi firmy s místní výrobnou sodovek. Protože nechce rodině prozradit pravdu, pronajme Bob velký karavan a tvrdí, že místo na Havaj si vyrazí do Skalistých hor, čímž všechny naštve. Na cestě se poznávají s Gornickeovými, děsivě optimistickou a dobráckou rodinou. Když je během krátké doby potkají už potřetí, přestane Bob věřit na náhody, přesvědčen, že je pronásledují. Navíc ve snaze utajit před rodinou, že dovolená je ve skutečnosti jeho služební cesta, musí práci vykonávat potají, což vede k dalším nedorozuměním. Když už je nejhůř a zdá se, že cesta skončí absolutním fiaskem, zachrání Bob děti před bandou výrostků a překvapivě si znovu získá jejich úctu. Od té chvíle si rodina začne netradiční dovolenou užívat. Jenže když už se zdá, že všechno klapne, vyjde nečekaně najevo pravda, a navíc se znovu objeví věčně optimisticky naladění Gornickeovi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ne že bych miloval takovéto komedie, ale u mě byla asi dobrá konstelace hvězd jakožto i u kamaráda s kterým jsme na to koukali a můžu říct, že smích jsme mohli přímo rozdávat. Ne že by tam byly nějaké nikdy nikým nepoužité vtipné scénky, ale Robin Williams jako Bob Munro ( otec co chce pro rodinu to nejlepší a při tom chce ještě zvládat svojí práci, které investuje také dost času ). A tak naplánuje "dovolenou", jako za starých časů při které ale bude muset chodit na schůzky a vypracovávat různé projekty. Zmínil bych ale jednu scénu, jak Robin dělá, že má průjem a tak vyšle svoji rodinu na túru a sám odjede na schůzku. Po jejím ukončení pospíchá do kempu kde byl předtím. Ale stala se nehoda a na cestě je velká zácpa. Aby to stihnul a neprovalilo se to na něj, musí jet cestou jen pro auta s pohonem 4x4 ( podle té cesty kterou jede by tam měl problém i zkušený jezdec s Hummerem ) a co se stane když tam jede s karavanem? Uvízne na vrcholku a jeho čtyři kola jsou ve vzduchu. Nejprve se snaží karavan rozhoupat zevnitř, poté zvenku stojíc na předním skle a když už ho rozhoupe natolik, že je jisté, že se karavan překulí tak mu dojde, že je zcela ztracen. Následuje smrtelná jízda na předním skle zakončená odhozením od auta na zem a následovném přejetí karavanem a příchodu jeho rodiny a pohledem jak leží na zemi celý špinavý a bledý - ještě je mu asi "špatně"? A takových to scén je tam více převelice, takže se budete bavit. (( :: ()

*Fish* 

všechny recenze uživatele

Ano, jedná se o další stupidní americkou komedii, kde dojde i na fekálie, hlavní však je, že se bavíte. Spíše jak kteří asi, ale já jsem např. u poslední scény (a nejen u ní) doslova řval smíchy - není to ale film pro každého. Nehledejte to v tom myšlenku (kromě standardního amerického "happy-family" kontentu), bavte se. Dramatický konec, kdy dobro a spravedlnost zvítězí nad lží a nenávistí, si mohli sice autoři možná odpustit, ale i tak se pro mě jednalo o skoro 100 minut u výborné komedie. Rob Williams i Cheryl Hines se do rolí výborně hodí a ať už se jedná o mimiku či hlášky, stojí to za to. Ja jako milovník crazy komedií jsem si tuto podívanou opravdu užil. ()

Reklama

Zackk 

všechny recenze uživatele

líbí se mi to, furt se tam něco děje žádné trapné dialogy dává to smysl, vtipné akční a dobře nadabované, podívám se na to třikrát za den a bude mě to bavit, ideální pro rodiny děti a zdravé dospělé jedince, bohužel na online filmové kritiky první třídy to stejně jako všechno ostatní nestačí, stačí ignorovat hodnocení které dostane béčkovej film s madonou v hlavní roli a užijete si hezký film vhodný pro celou rodinu kde nemusíte zvažovat jestli to točil tejpek co si musí několikrát denně mastit nad géniem svého díla. jak uvolnující ^_^ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na Havaj pôjdeme v zime. Len my a Židia. Zostane nám veľa šunky.“ Občas som sa uchechtol (cúvanie, vypúšťanie WC, hororový ranný útek pred Gornickeovcami), ale keď som si predstavil, že by som musel túto road movie absolvovať ešte raz, veselo mi veru nebolo. Rodina Griswoldovcov skrátka i po desaťročiach potvrdzuje svoj kultový štatút a to, že ich len tak niekto nedobehne, nedajbože nepredbehne. A to ani Robin Williams a jeho patálie plné dávno prevarených klišé (len som si odškrtával jednotlivé "nečakané" zvraty: ukradnutý notebook, výpoveď...). ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Otec rodiny se rozhodne že pojede s svou rodinou na výlet. Pronajme karavan a jede (všichni chcou jet jinam ale to jim jaksi nevadí:-)). Po cestě narazí na neskutečně vtipnou (čti vypatlanou) rodinu která jich pronásleduje celý film aby to mělo nějaký děj. Robbin Williams, kterého jsem neměl nikdy rád klesl na úroveň herců ze Scary Movie kteří padají a myslí si jak je to vtipné (u nich jo u něj ne) akorát on se pořád ksichtí jak debil a myslí si jak je vtipný ale není. K složení té rodiny ten kluk je takový debil že toho potkat v reálu tak mu rozbiju hubu ta holka se chová jak děvka a ta jeho manželka za nic též nestojí. Už delší dobu jsem nedal rodinné komedii odpad ale tohle si to zaslouží. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl v roce 2006 oceněn Zlatou malinou pro nejhorší rodinný film. (Pepinec)
  • Všechny tři děti z rodiny Gornických jsou pojmenovány po bývalých hráčích NFL týmu Houston Oilers. Earl (Hunter Parrish) po Earlu Campbellovi, Moon (Chloe Sonnenfeld) po Warrenu Moonovi a Billy (Alex Ferris) po Billym Johnsonovi. (Cheeker)

Reklama

Reklama