Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro studenty elitní školy Spenser Academy jsou členové spolku Synové Ipswiche ti nejzkaženější studenti na škole. Ale to není jediné, co mají společného. Tito čtyři přátelé spolu sdílejí ještě jedno 300 let staré tajemství. Ve skutečnosti jsou totiž čarodějové - mladí následovníci čarodějnického sabatu ze 17. století. Takže když se z dlouhého vyhnanství nečekaně vrací pátý člen spolku a hrozí zabitím jejich blízkých, všichni si uvědomují, že musí čelit velmi silnému nepříteli, který má dost síly nejen na to, aby je oslabil, ale aby jejich sílu získal sám pro sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Že pôjde o teenagerský popcorn pre odrastených fanúšikov Harryho Pottera, ktorý už predsa len túžia vidieť okrem jednorožca aj nejakú tú kozu /kozy/ - sa dalo čakať. Nepríjemným prekvapením je skôr fakt, s akým scenárom sa Renny Harlin uspokojil. Keby preskakoval každú druhú stranu, možno by to bolo svižnejšie a najmä by si to nikto ani nevšimol. Už by bolo načase vymyslieť žánrovú škatuľku pre typ filmov, ktoré síce používajú akési "žánrové" ingrediencie, ale v konečnom dôsledku nepatria nikam. Čo je na tejto snímke horrorové či thrillerové, vedia asi iba tvorcovia, len nám to zabudli pribaliť k filmu. Dve /v skutočnosti jeden a pol/ hviezdičky dávam len preto, že mi v ten večer Síly temna celkom padli do nálady - možno práve tým, že nič neriešili, akurát farbili obývačku pekne do modra - čo je moja najobľúbenejšia farba. P.S. Rád by som si nechal od distribútora vysvetliť slovné spojenie z popisky: "následovníci čarodějnického sabatu" Neviem totiž, ako sa dá nasledovať sabat. Iba ak mali na mysli dnešné metalové kapely, ktoré sa rozhodli "nasledovať" svoj vzor, praotcov metalu - kapelu Black Sabbath. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nadmíru pohlední chlapci s nadpřirozenými schopnostmi, uspokojivá atmosféra, vcelku solidní akce spojená s přijatelnými triky ... Ať to vezmu z kterékoli strany, ten příběh má něco do sebe, třebaže nevykazuje známky nadbytečného přemýšlení - což se bohužel projeví především ve finále. Ale výsledný dojem není špatný - vidím to na 3* s průměrnou svítivostí. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal přes podprůměrné hodnocení a komentáře tady celkem slibně. Tajemná hororová atmosféra, spousta mlhy a luxusních aut, dobrá hudba a do toho pobíhající partička hezounů v obleku, nebo místy v plavkách. (Myslím, že tvůrci Stmívání by se zde mohli celkem inspirovat- a možná by pak jejich dílo dopadlo o něco lépe.) Nicméně příběh je přímo primitivní a otevřený k tomu aby mohl být natočen další (jistě stejně dobrý) film. Trochu mě mrzí, že když už se utratilo tolik peněz za triky a natočení filmu- nebyli tvůrci schopní vymyslet nějaký slušnější příběh. Myslím, že kdybych byla kluk, tak ten film hodim do odpadu a víc to neřešim, ale proto, že kluk nejsem- musím přece jenom uznat, že se na to hezky dívalo- ať už na herce, nebo na prostředí celkově. 2 hvězdičky. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale tohle není film, ale pilot nějakého seriálu pro americké studentíky, kterým stačí ke štěstí zapařit, zajít na techno party, pokochat se kalhotkami spolustudentky a sem tam si užít nadpřirozených schopností. O kterých nevíte, proč jsou, k čemu jsou, a jak to, že když jejich užíváním majitel stárne, naši mladíci nestárnou? Všichni jsou ach tak krásní a mladí, dívky buď ve sprše (přes sklo), nebo aspoň v kalhotkách, hošani odhalí svá mužná těla cele ve sprchách... Zápletka naprosto nijaká a závěrečná bitka k smíchu (Holt po souboji dvou nejlepších shoří stará stodola, no a co? To je všechno?). Navíc jak ten zlý guy, tak ten hodný jsou si k nerozeznání podobní. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/sily-temna.html Režisér Renny Harlin se asi definitivně zbláznil – natočit studentský horor s mladými, krásnými muži a ženami (dojde i na záběry ze sprch mužů), to ho muselo stát hodně úsilí. Navíc když to skoro nemá děj. Mladíci mají nějaké zvláštní schopnosti (jak k nim přišli?) a jeden si to s nimi chce rozdat. Vše. Závěrečná bitka ve stodole je výsměchem žánru. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Mě se to moc líbí. Zase je to další film, který se strefuje do mé oblíbené stránky - temná magie a kniha zatracených - má to dost dobrý námět. Na to, že jsem o těchto velmi charismatických hercích dřív neslyšel, tak podávají parádní výkony. Například seznamování a první chvilky Kaleba a Sarah vypadají velmi skutečně. Také se zde nachází pár vydařených efektů a strašidelných scének, které mi opravdu naháněli husí kůži:) Jen to do sebe příliš nezapadalo, proč tam ty scény vlastně byly. A to je právě kámen úrazu, tenhle film má hodně nesouvislý a průhledný děj a vcelku rychlý závěr, kde se nestane nic převratného. Když to hodně shrnu, tak na začátku je to hezký teen romanťák prolnutý pár hukačkama a za druhou půlkou, kdy konečně začíná pár věcí do sebe zapadat to nabere rychlý spád, kde už se nestihne vše vysvětlit. Hodina a půl je na tohle vše prostě málo, ale pravděpodobně by to při větší délce začalo nudit. ‘‘Harry Potter je pěknej sráč!‘‘ …no ono to sice není pravda, ale hláška je to v tu chvíli dobrá:). Myslím, že byli uspokojeni jak muži(sprcha) tak i ženy. Ještě přidám plus za dobrý OST a to je asi tak vše. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 42. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Filmové kopie, které mířily do kin, byly označeny pod krycím názvem "Full Power". (formelin)

Reklama

Reklama