Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý snímok plný úvah o hľadaní samého seba. 50 (70)% ľudí ho bude "milovať", zvyšok kritizovať. Plusom je niekoľko "obyčajných" frkov, ktoré síce nijak nadštandardne nepobavia, no minimálne vyčaria úprimný úsmev na tvári diváka. Mám rád takéto "jednoduché" filmy, ktoré napomáhajú k novuzrodeniu či váženiu si samého seba. Film ma nenudil (čo je už dnes zázrak), takže spokojnosť. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film na mě doopravdy zapůsobil, nedovedu posoudit do jaké míry na to měla vliv únava, protože to byl takřka noční film. Nicméně zatím mu bez výčitek dám 5* sice trochu slabších, ale přeci... Film určitě budu chtít zhlédnout ještě jednou, možná svůj názor poupravím, ale zatím o hodnocení nemám důvod váhat... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Luc Besson je svým pánem. Dopadlo to mnohem lépe než jeho předchozích pár let strávených na producenské nebo jen scénáristické stoličce. I když je pravda, že Angel-A mohla dopadnout daleko lépe. Má na víc .... Pár scén mi přijde už trošku okoukaných v jiných francouzských filmech. Angela v podání Rie je opravdu tak nevinná, že ji uvěříte, že je anděl? Ne i ano. Každopádně u mě prošla a to i přes to, že mám trošku jinou představu o andělicích, ale sežral jsem jí to " i s navijákem ". Jamel v roli ukecaného chlápka, který je po krk v malérech a ke kterému byla seslána na pomoc. Dal bych tři a půl ale čtyři ne :(. Škoda, snad ještě od Bessona někdy uvidíme nějakou pecku a nejsem si jist jestli by to měli být právě Minimojové. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

André je v průseru. Jde mu o krk ,a do toho všeho zachrání dívku, která mu svěří svůj život........... . Jednoduchej příběh, velice zajímavá kamera. Černobílý film. Proč? Snad pokus vytvořit něco hodně zajímavého jako v dobách největší slávy. Nevím, nevím. Přesto je to zajímavé. Velmi zvláštní scénář, kterému vévodí spousta (občas úsměvných) dialogů, podtržený právě kamerou, která chtě nechtě zaujme. S hodnocením váhám. Nebylo to tak špatné. Myslím, že vznikl film pro Filmový klub. Mohlo by to být i za 4, ale lidé žijí hodně materialisticky a nevěří na zázraky. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažovala, proč to Besson natočil černobíle. A navíc ještě perfekcionalisticky, neboť ve filmu je skutečně pár velmi povedených záběrů, které zákonitě musí nadchnout (hold kameramanovi). Snad měl snahu ukázal krásu Paříže trochu jinak, snad, já nevím... Jistě děj je ohraný, ale má lehkost a vtip, který z něj nedělá dojičku na slzy a-lá Město andělů, tedy pominu-li ten příšerný konec. A herecké duo, nesourodé proporcemi i myšlením, není také špatné. Přesto mi v Angel-A "něco" chybí, cítím v něm tísnivou prázdnotu, absenci čehosi víc... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Jamel Debbouze je ve skutečnosti jen o 13 cm menší než 178centimetrová Rie Rasmussen. Scéna pod mostem, kde je možné výškový rozdíl zaznamenat, je umocněna schodem, na kterém Rie Rasmussen stojí. Svo roli hrají i hereččiny lodičky s podpadkem. (smith22)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, převážně v lokalitách Montmarte a Seine River a také ve studiu Eclair. (Terva)

Reklama

Reklama