Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletý vojín Aikens slouží v misi v Iráku. Jako nastávající otec natáčí pro svého nenarozeného syna video deník, v němž se setkáváme s jeho jednotkou vedenou náročným, ale oblíbeným seržantem Delvecchiem. Při rutinní průzkumné akci padne jednotka do léčky a ocitá se pod palbou. Seržant je těžce zraněn a vojáci se musí rozhodnout, zda počkají na vrtulník, nebo ho přepraví do místní nemocnice. Ukáže se však, že záchrana života jejich velitele znamená ohrožení jejich vlastních životů. Navíc pro některé z nich je to první zkušenost se zabitím člověka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hrozně proamerická slátanina, skoro úplně nereálná a tupá, iráčani padaj jako švestky, amíci tři a už je konec světa. Rakety z RPG jdou vždycky těsně vedle auta (i tak by střepiny sundali půl náklaďáku :) ) .Samozřejmě všichni teroristi maj mušku jak ožralej Vinnetou s vypíchlejma očima, všichni jezděj pick-upama a vždy jsou aspoň tři na korbě a jeden řídí přesně do dráhy střel amíků...no prostě prdel ale koukal jsem se na to při tří a půlhodinový cestě do Brna po vykloktaný D1, takže mě to přece jenom ukrátilo čas :) ()

MiD 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem věděl, že tento film nebude zdaleka vrcholový, jako např. Černý jestráb sestřelen, nebo filmy tomuto podobné. Ano, čekal jsem průměrný válečný film, který jsem taky dostal. Jeden den, jedna jednotka, pár "správných" amerických chlapů a Irák. Jak začít? První věc, co mi přímo dala facku přes obličej, byla kamera. Ta se hlavně (z 90%) zaměřuje na obličeje vojáků, tudíž okolí si moc divák neužije. Snad tím chce kameraman zakrýt to, že od iráckého prostředí má film hodně daleko. Ve filmu může i nepozorný divák najít reklamu na vozy s polepkou značky Nissan, protože je to jediný džíp povstalců, kterým se oni "zlí" hoši prohánějí, pominu-li osobní auta. Když už zmiňuju povstalce, jejich oblíbenou zbraní je zajisté Kalašnikov, ale hlavně RPG! U této zbraně - RPG - je myslím dobré zdůraznit, že při jejím použití se povstalci ani jednou netrefí přímo do amerického Humvee, nýbrž před auto, nebo za auto. Taktéž raketa nenapáchá větší škody, než by bylo v reálu asi možné. Přileju ještě oleje do ohně - všimněte si, že v celém filmu vybouchne JEDNO JEDINÉ auto, a to, když najede na minu. To dává najevo fakt, že se štáb snažil co nejvíc ušetřit na rozpočtu. A když jsem u té negativní kritiky, schválně si dejte pozor na převahu povstalců při boji "tělo na tělo", téměř na konci filmu, kdy Iráčané mají zbraně a Američané pouze nože. Holt, výcvik je výcvik. Shrnuto a podtrženo, další tuctový americký film, založen dle pravdivé události, který je lepší obejít hodně z daleka... ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

Vojnových filmov z prostredia súčasných (nedávnych) konfliktov v Iraku či Afganistane je ako šafránu, takže som sa pred prvým zhliadnutím tohto filmu celkom tešil. Avšak miesto prvotriedneho vizuálneho zážitku v štýle "Black Hawk Down" som dostal len akýsi neforemný pahýľ s úžasne tupým scenárom plným dementných dialógov a scénok na popukanie (boj na nože,...). Na kvalite filmu nepridáva ani obsadenie slabých hercov a veľmi zlá kamera. Taktiež by ma zaujímalo, kde sa film natáčal, lebo väčšina filmu mi ako Irak veru nepripadá. K samotným hrdinom si počas filmu nevytvoríte žiaden vzťah, pretože ich patetické rozhovory a celkové jednanie ma skôr iritovali než vťahovali a ak niektorý z nich "odumrel", bolo mi to úplne jedno. Akým takým pozitívom je snáď len nonstop akcia, hoci občas je natočená dosť chaoticky. Celkovo ide o veľmi slabý film, ktorý nestojí za viac zhliadnutí. 30%. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Mi to pripadalo ako, nízko rozpočtový projekt na ukázanie širokej verejnosti konflikt na blízkom východe. Samozrejme by sa to nezaobišlo bez srdcervúcivh scénok, amerických patriotoch. To, že tam tý chlapci umierajú a ani nevedia prečo to už sa do podobných filmov akosi nedostáva. Aj napriek tejto propagande je film v celku znesiteľný a pozerateľný. Moje hodnotenie posúvajú mierne vpred akčné scény, ktorých ale na druhú stranu mohlo byť trocha viac. 45% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mě se film celkem líbil. Béčková válečná klasika. Film má jednoduchej příběh s válečnou tématikou. Je zde celkem dost akce, sice jen tak střílení, nic úchvatnějšího, to ale vůbec nevadí. Konečný souboj, kdy došly náboje a bojovalo se s množstvím nepřátel bylo zajímavé. Herecké obsazení celkem příjemné - žádný velký problém. Film mohl být velkolepější a mohlo být více akce. Přesto lepší průměr. Hodnotím na 65% = *** ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném příběhu vojáků z 12. dubna 2004. (ARI50)

Reklama

Reklama