Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je obrovský kolaps, zbytečný, hloupý film u kterého mě pobavil pouze Marek Vašut a jeho páv. Už po 40 minutách jsem si připadal jako po dvou hodinách a fakt nechápu, jak jsem se na tohle mohl dodívat, byly to neuvěřitelné muka. Hlavní reklamou filmu je Karel Roden, který přilákal mnoho zvědavých diváků do kina, ale je zde velice nevýrazný. Nikdy tento film nechci vidět ani slyšet, mé hodnocení odpad!... ()

AGAMENON odpad!

všechny recenze uživatele

Je ten film o něčem jiným než o šoustání? I bezdějové porno má lepší děj, než tato podivnost. V hlavní roli kráva, která by zasloužila vyliskat, dá naprosto každýmu kdo si řekne a ještě má pořád plnou hubu chytrej keců, akorát nakopat prdel čůze. Radši si pustím péčko, tam vím na čem jsem, to je taky jenom o píchání, ale aspoň tam mám pořádný baby a ne nějakou vychrtlou slověnu, která ty slabý jedničky musela nabírat až na pupku. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Bestiář je skvělým názvem pro tento počin. Na divákovi tady bylo spácháno těžké zvěrstvo a jsem jedině rád, že jsem nikdy nebyl postižen nápadem přečíst si knižní předlohu. Hlavní hrdinka je strašná ... blbka, dovolil bych si odhadnout, že Barbara Nesvadbová asi hodně ujížděla na Sexu ve městě, a z toho, co se v něm naučila, se následně vypsala. Hovadina to byla děsivá, hned v úvodu, když začalo foukat a pršet mě zaujalo, že si Karolína v jednom záběru nese papíry, které v dalším záběru záhadně zmizí, aby je nakonec zase měla, to byl moc hezký výkon. No, ale alespoň jsem se projel v Seatu, poslechl si Impuls a v Etzlerově koupelně si prohlédl kompletní řadu výrobků z katalogu Avon. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

2** a 1/2 Tenhle film je divny. Chvili Vas bavi, a hned tu dalsi Vas nudi k smrti. Jednu chvili vite presne, o co jde, pak nechapete hloupost a stupiditu hlavni hrdinky. Nutno rict, ze tento film delaji hlavne vykony hercu. Netusim, zda Pavlaskova po tak dlouhe pauze zapomnela rezirovat, natoz napsat poradny scenar, nebo predloha Bary Nesvadbove byla bestsellerem jen z omylu. Nutno poznamenat skvely vykon Marka Vasuta a Tomase Matonohy, kde ministr hrajici pava je k popukani v prvnim pripade a az prehnana laska ke vsemu prirodnimu v pripade druhem Vam s branici taky dokaze udelat poradny pruvan. Kdezto hlavni hrdinka zaostava daleko za nimi. Navic diky tomu, ze je Slovenka, tak byla predabovana Andreou Elsnerovou, a to tak desne, ze i nektere telenovely maji lepsi dabing. Kratky part Etzlera je jen potesenim pro zenske oko ;). Naivni a dobrotivy Krystof Hadek jako vzdy presvedcivy, aby taky ne, hloupoucke doraky on umi zahrat skvele... A hvezdny Karel Roden neni vubec hvezdny. Nebo mozna je, ale jeho postava mu to nedovoluje ukazat. Od tohoto filmu nic necekejte. Zasmat se zasmejete, take budete bedovat nad jiz zminenou hlouposti a naivitou hlavni hrdinky a z kina budete odchazet s velice rozporuplnymi pocity. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Barboru Nesvadbovou mám rád a velice si ji vážím, což se bohužel nedá říci i o adaptaci jejího románu Bestiář. Zde na databázi se film schovává pod nálepkou "Romantický", což bohužel ani zdaleka nevystihuje komplexní rozklíženost celého díla. Irena Pavlásková si sice vyhrála s všemožnými detaily (hlavně cameo Nesvadbové potěší), ale směr, kterým se film vydal, bohužel neuhlídala. První část je spíše mrazivě dramatická, zatímco prostředek spíše baví (a to hodně dobře!), aby ke konci stejně došlo na sentimentální drama. Kdyby Pavlásková přiznala už v úvodu, že se jedná normální oddechovou komedii, udělala by mnohem lépe a ta čtvrtá hvězdička by se určitě našla. Feministická rovina filmu mi ani v nejmenším nevadila, ba spíše naopak. Muži zde dostávají na frak a vyskytují se zde jenom jejich povedené karikatury, což je ostatně to nejzábavnější na celém snímku. Námět knihy respektivě filmu je rozhodně nosný - proměna na citovou bestii má opravdu značný potenciál. Škoda je ovšem několika technických nedokonalostí, které jsem ovšem schopen ignorovat. Mimojiné Brabcova kamera nebyla rozhodně znát. Výtku bych směřoval i na některé upocené dialogy. Nevím do jaké míry je samotná Nesvadbová spokojená s tímto filmem, ale já teda byl. Ać to není žádný mistrovský kousek, tak do vyloženě špatného filmu to má taky na míle daleko. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu byl prý zvolen jednak podle středověké knihy o zvířatech a jejich chování a jednak podle sbírky básní Guillauma Apollinaira. (Olík)
  • Během první schůzky Karolíny (Danica Jurcová) s Alexe (Karel Roden) v letní kavárně, objeví se z ničeho nic na stole láhev mattonky, přestože ji nikdo nepřinesl. (Pepy)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama