Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři krátké české filmy (Test, Motocyklení, Věci, Deník babičky Němcové) se probojovaly na plátna kin. Společné je jim téma: všechny se zabývají obyčejnými věcmi. Tak obyčejnými, že se dotýkají každého z nás. Ve filmech jsou nahlíženy se zdravou dávkou humoru a poetiky. Společná je jim i ambice diváka inspirovat k zamyšlení, namísto dnes tak populárního přesvědčování. Tři dokumenty a jeden hraný film, byly od začátku určeny pro promítání v kině. Budou se snažit divákovi ukázat, že sem zaslouženě patří, a že i dnes stojí za to na krátké hrané a dokumentární filmy chodit do kina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Filmweb.cz (Aleš Harazim)

"4 různé absolventské filmy studentů FAMU. Jeden hraný film spojený s animací, tři dokumenty z různých oblastí. Proč se zrovna tento sborníček dostal do kin, to vážně netuším. Ani jeden z krátkých filmů není ničím výjimečný, málokdy je dokonce zajímavý nebo dobrý. Tvůrci tvrdí, že všechny čtyři…" více

Literarky.cz (Viktor Palák)

"S koncem celého cyklu se jako jeho silná stránka ukazuje rozdílnost přístupů, která ale nemůže omluvit vágnost shrnujícího tématu. Otevřené sympatie, dialog i zdánlivě odosobněná forma popírají domnělou každodenní banálnost dokuntárního filmu, která je jistě podstatným důvodem, proč lidé na…"

Tiscali.cz (Vojtěch Rynda)

"Snad kromě Gogolova Deníku jsou 4 věci svěží podívanou, na jejímž základě lze od tvůrců očekávat zajímavý vývoj děje. Jakkoliv však segmenty k sobě váže jejich podměrečná délka, školní původ i fakt, že každý těží z vlastní svérázné poetiky, jako celek film neodpovídá na otázku, proč zrovna právě…"

Reklama

Reklama