Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se na začátku jeví jako solidní kriminálka, ale postupně graduje v perfektní obžalobu mocipánů. Už dlouho jsme neviděl tak napínavej film ve kterým ve mě nevzbuzovala emoce hlavní dějová linka tolik, jako ta skvěle zapracovaná ukázka arogance mocipánů vůči životům druhých "je levnější vraždy žen ignorovat než ty ženy chránit" "tohle není volný obchod, ale obchod s otroky" "v každý zemi platí dva druhy zákonů, jedny pro mocný a druhý pro ty ostatní", zejména poslední větě my v česku hodně rozumíme. Fakt výborný i když mě třeba poslední scéna přišla až příliš filmová s ohledem na obsahový koncept celýho filmu a J.Lo, herecky taky nekope první ligu i tak mě tenhel film dostal, protože ani na chvíli nepochybuju, že ženy tam skutečně žerou chleba s pěkně drsnou kůrkou a taky věřím tomu, že si kdejakej politik a mocipán napochoduje k šéfovi medií a řekne co je dobré psát a co ne. Tohle je prostě celosvětová špína, která se bohužel nikdy a nikde neumeje. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem místy pociťoval nepříjemné mrazení. Vykreslená Mexická realita, je pro našince celkem šoková záležitost. Tento druh kriminality (sexuálně motivované trestné činny), je pouze jedním z mnoha kriminálních problémů současného Mexika. Je dobře, že má někdo odvahu na to upozorňovat a to i prostřednictvím kontroverzního filmu. Za to by si film určitě zasloužil vysoké hodnocení. Bohužel ale výsledek není až tak dokonalý. Je to tím, že J.Lopez není extra dobrá herečka? Možná. Možná to bude i tím, že scénář není žádný zázrak a bohužel se tu setkáváme s klasickým žánrovým klišé (docela provařené slovo na ČSFD ne?). Co naplat. Více než 3 tomu dát nemůžu. Přesto doporučuji každému, kdo si chce udělat konkrétnější obrázek o Latinské Americe. Je to přece jen blíže pravdy, než např. Od soumraku do úsvitu :-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Továrny podél Mexických hranic (tzv.,,MAQUILADORAS“) najímají hlavně mladé ženy, protože pracují za nižší plat a nestěžují si. Mnoho žen bývá často přepadeno a zvražděno. Ale jedna přežila…. PŘÍBĚH:****celý film je zahalen do žlutého filtru (jde přeci o zemi Aztéků  ), který mu sluší a přidává autentičnosti. Že zde dochází ke zločinům je děsivé pro každého, kromě policie. J.Lopez překvapivě nehraje žádnou navoněnou kočičku, ale novinářku, která odhaluje tamní drsnou realitu. A celkem to funguje./ HUMOR:nesmál jsem se./AKCE: ani ne./ NAPĚTÍ:***zažívat to, co se odehrává je napínavé. Víc, než jsem čekal. Zvlášť, když stále nevíte, komu se dá vlastně věřit. Film jsem začal brát jako politický thriller, protože za TY věci prostě politici můžou! A protože nejde jen o vraždění žen v Juárez, ale celkově o volný obchod do Střední Ameriky….To, že příběh je založen na skutečných událostech jej trošičku dostává na podobnou rovinu jako jsou Muž v ohni nebo Fast Food Nation. I když je to pohled zase trochu jiný, určitě za to stojí. Určitě lepší *** !!! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Téma filmu velmi vážné, avšak zpracování hodně na pováženou. Zejména Jennifer Lopez je velkým mínusem kvůli své neschopnosti zahrát vážnou roli. On je ale problém i se scénářem, kdy to celé moc nedrží pohromadě, a režie také dost hapruje. Námět by to byl velice silný, ale jeho potenciál byl přetaven do spíše jen průměrného filmu. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych na tento film nekálel. Po U-turn a Seleně jediná slušná role krásné portoričanky . Výtvarně je to dobré, kamera zajímavá, žlutý filtr nevadí. Má to politický podtext, což je dobře. Naše krásná Jenifer si tu dovoluje kritizovat jak mexickou tak americkou vládu. Na konci se říká "vraždy pokračují". No a tak to prostě je. Proti holywoodským sračkám tu předvedl Nava slušné profesionální dílo na které se dá koukat. Stále jsem čekal, že Lopezová změní politický systém ve střední americe, nebo všechny postřílí, nebo nejlépe obojí. No a nestalo se. Takže fakt to můžu doporučit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)

Reklama

Reklama