Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 034)

Psema 

všechny recenze uživatele

Rodriguez svého "bratra" Tarantina porazil na hlavu ne proto že by byl lepší režisér, ale proto že se narozdíl od do sebe zahleděného individua rozhodl natočit film nejen pro své vlastní bulvy, ale i pro diváky. A podařilo se mu to takřka na jedničku. Planeta Teror je hláškami nabítá, třeskutá akční jízda, v níž se první polovina zaměřuje hlavně na postavy, aby v té druhé rozjela efektní show, plnou rozstřílených zombíků, zvrácených výjevů a fascinujícím způsobem zábavných momentů. Takhle měl Grindhouse vypadat celý. Jako totálně céčkové dílo bez hlubší myšlenky, ne jako film sobce, jenž se snaží celému světu ukázat, kolik filmových "klenotů" zná. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia. Má celkom dobrý príbeh o mestečku, v ktorom kvôli vojenskému plynu začne zombie epidémia a tak sa musí tajomný cudzinec spojiť so svojou bývalou láskou, tanečnicou a zvyškami preživších, aby sa dostali do bezpečia. So spracovaním som nadmieru spokojný, ale k takémuto grindhouse štýlu sa samozrejme musí pristupovať úplne inak, ako k seriózne ladeným filmom. Spočiatku to vyzerá perfektne, trailer na Machete a úvodný tanec určite potešia, ale už samotný film ma najprv trochu sklamal, pretože sa spočiatku nájde viacero slabších scén, ktoré len zoznámia so všetkými dôležitými postavami, ale od masakru pri policajnej stanici sa to skvelo rozbehne a síce stále sa občas nájde nejaká kratšia slabšia scéna, ale to sa ľahko stratí, pretože už je to celé jedna dlhá, mimoriadne zábavná a krvavá akčná jazda, na ktorú sa len tak nezabúda. Akcie je tu dosť a vo svojej kategórii je perfektná. Tvoria ju hlavne samé veľkolepé prestrelky s množstvom zabitých a správne prehnanými drsnosťami a výbuchmi. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia alebo čistka v nemocnici pomocou nožov, no všetka akcia je na tom veľmi dobre. Ale najväčším kladom tohto filmu je jeho miestami až neuveriteľná zábavnosť a nápaditosť, toľko skvelých hlášok, dobre načasovaných momentov a nápadov, hlavne ten samopal miesto nohy sa len tak často nevidí a ani nezabúda. Herecké obsadenie je výborné, veľmi príjemná Rose McGowan, Freddy Rodriguez, Michael Biehn, Jeff Fahey a mnoho iných. Jedine Bruce Willis a Quentin Tarantino mi tu moc nesadli, ich postavy ma tu vôbec nebavili, ale našťastie aj tak nemali moc priestoru. Réžia a technická stránka sú perfektné, Robert Rodriguez vo svojej najlepšej forme. Škoda, že tá prvá polovica je ešte taká slabšia, ale inak tu takmer ani nemám čo vytknúť, skvelá paródia na klasické béčkové filmy a omnoho lepší film ako Tarantinov Auto zabijak. Objektívna kvalita filmu- 76%, film sa páči mne na 79%. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

S láskou, humorem, ironií, nadhledem a hlavně radostí natočené. Při každém druhém záběru mi před očima běžela představa nadšeného Rodrigueze, jak poskakuje za kamerou a těší se na každou další klapku. Jenže mi až moc často docházelo, že časy, kdy Robert uměl udržet svoje nápady na uzdě a dát jim takovou formu, abych nemusel protestovat proti přeplácanosti a míře vkusu, jsou dávno pryč. Ano, Planetu Teror si lze užít i bez toho, že by se vám nějak extra líbila. Uteče to, Bruce Willis si občas dýchne plynu, Naveen Andrews parádně zahlásí a Freddy Rodriguez si zastřílí tak, až vám půjde hlava kolem. K tomu přidejte dokonalé scény typu "největší machr celého filmu nasedá na dětskou motorku" a zjistíte, že se děj prostě nezastaví. Jenže je to splatter. A s tím přichází krev, sliz, mrtvoly, puchýře, sliz, nechutnosti, zvrácenosti a extra várka slizu k tomu. A to mi dokáže zábavnou jízdu srazit na úroveň lehce podprůměrné (byť perfektně svižné) jednohubky. 55% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tohle byl Teror na moji bránici. Když se Bruce zeptal: Where´s the shit? Smála sem se, že to musela slyšet celá Planeta. Sayid z Lost se konečně začíná prosazovat i jinde. Měla sem se spíš podívat na původní verzi, ne na SE- poněvadž se to místy táhlo. Jo a taky doufám, že se po tomle zážitku nebude bát jít ke kožnímu, protože kdo ví, co za sliz se může vyklubovat třeba ze zdánlivě nevinného oparu. A mimochodem- to by člověk neřekl, jak vhod může přijít dětská motorka.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za prvé nejsem příznivcem žánru, za druhé kdyby Rodriguez natočil skutečně dobrý film, byla by první část věty zbytečná. Nejsem ani příznivcem westernu, ale Tanec s vlky nebo Mrtvý muž mě dokázaly nadchnout, což se Rodriguezovi s jeho výletem do splatterpunkových vod v žádném ohledu nepovedlo. Hrozně nemám rád dělení žánrů na vznešené a podřadné, téměř vždycky to zavání snobstvím a maloměšťáctvím. Splatterpunk je snad jediným subžánrem, který se dá už z principu jako celek bez mrknutí oka zařadit mezi poklesnou tvorbu. Záměně totiž rezignuje na tradiční estetické hodnoty a je na to dokonce hrdý. Natočit kvalitní parodii příslušného žánru je pochopitelně možné za splnění několika podmínek: 1. musím důkladně znát to, z čeho si střílím 2. měl bych ten žánr mít rád 3. musím mít k příslušné látce odstup a nadhled 4. znám velmi dobře řemeslo 5. jsem vysoce kreativní Za příklad filmů, kde jsou všechny body naplněny, může posloužit třeba série Spielbergových filmů o Indiana Jonesovi neb, pokud si chceme hrát na našem písečku, Limonádový Joe aneb koňská opera či Adéla ještě nevečeřela. Ve všech zmíněných případech scénáristé a režiséři vycházeli z toho nejpitomějšího, co se v dané produkci vyskytuje a dokázali to přetavit v něco navýsost chytrého, zábavného a dokonce umělecky hodnotného. Ty filmy baví všechny bez rozdílu, i ty, kdo by o brakové předlohy často nezavadili ani omylem. Planeta Teror pobaví hlavně žánrové fanoušky a pak ty, kteří jsou okouzleni svým prvním setkáním se splatterpunkovým stylem. Rodriguez totiž splňuje jen body číslo 1, 2 a 4, odstup evidentně nemá a není ani dostatečně kreativní. Nepochybuju, že má v dané oblasti hodně nakoukáno a že chtěl co nejvěrněji napodobit zvrácenou atmosféru svých oblíbených filmů. Jenže to ke kvalitní parodii nestačí.. Stejně jako nestačí řada vtípků rozdílné kvality. Běžný divák neocení přítomnost Tarantina ani odkazy k některým žánrovým "skvostům". Film má hluché pasáže, je plný kreténských dialogů (ty totiž v chytré parodii mají kreténsky jen vypadat, měla by se za tím skrývat "druhá lajna" - snad jediný moment, kdy se tomu Rodriguez přiblížil, byl Willisův výstup ve skladišti), režisér nedokáže vyvolávat a udržovat napětí a tak by se dalo dlouho pokračovat. Suma sumárum, je to často stejně blbé jako to, co chtěl autor parodovat. Třikrát jsem se usmál, dřevěná noha mě pobavila a na lepé tvary dívek v čele s Rose McGowan byla radost pohledět, ale na dobrý film je to celkově zatraceně málo. Celkový dojem: 35 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Skip Reissing, který hraje majitele stripklubu Skipa, není herec, ale realitní agent režiséra Rodrigueze. Ten usoudil, že Skip by byl perfektní pro roli příkrého a rozumného majitele baru, protože "on takový doopravdy je." (HappySmile)
  • Special Edition (105 min.) filmu začíná fiktivním trailerem na film Grindhouse: Machete (2007), jehož titulní postava, kterou hraje Danny Trejo, se poprvé objevila (byť ve velmi odlišné verzi) v dětském špionážním filmu Spy Kids (2001) od stejného režiséra, Roberta Rodrigueze. Později jí na základě tohoto traileru skutečně byly dopřány celovečerní filmy Machete (2010) a Machete zabíjí (2013). (Zyi)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama