Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel ruské ponorky, Alexander Marinin, musí nejen tvrdě bojovat s fašisty, ale také uhájit své postavení a lásku. Snímek o přátelství, zradě, hrdinství, naději a lidech, kteří vyhráli válku... (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Filmkabi.net

"Válečné bitvy jsou skromné – měl jsem pocit, že většina lodí je digitálních, podvodní záběry taktéž (asi nezbyly penízky na vodotěsné kamery) a i když točící se lodní šrouby vypadaly vcelku věrně, nemohl jsem se zbavit pocitu, který mám, když si kupuji v Kauflandu podezřele vypadající maso ve…"

Filmpub.cz (Helena Zikmundová)

"Při vzpomínce na výbornou dynamickou sekvenci torpédového útoku nebo tísnivou scénu z ponorky na samém začátku filmu jsem zalitovala, že se režisér nesoustředil trochu víc na obrazovou rovinu vyprávění. Těch několik málo opravdu akčních momentů zvládl každopádně lépe než podání morálně zatíženého…"

Filmweb.cz (Lenka Černá)

"Jen mi zkrátka nesedl. Věřím, že i kdyby filmaři měli na zpracování filmu mnohem víc peněz, působí tento snímek natolik skromně, až se mi nechce věřit, že by ho dokázali udělat jinak. Působí na mě tak trochu, jako by si ho Rusové točili pro radost. Samozřejmě musím pochválit některé dialogy,…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"A nakoniec vo filme vystupuje akási skrytá línia detektívky, vyvolávajúca pochybnosti o hlavnom hrdinovi pomocou prítomnosti vyšetrovateľa Šarabidzeho, ktorá skončí až nechutne pateticky (Šarabidze sa zmôže na gesto úcty a jednoducho odíde preč). A prirátajte si k tomu záber na vlajku s červenou…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"První po Bohu je film značně mondénní, se spekulativními zápletkami a hlavně s nezastřenou idylizací, když reálné společenské pozadí bylo téměř vytěsněno. Ruské námořnictvo si prostě zaslouží, mu byl vzdáván hold, ať sloužilo za jakýchkoli podmínek... K této pózovitosti přispívají i herecké výkony.…"

Reklama

Reklama