Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miliony čtenářů znají spisovatele A. A. Milneho a jeho zvířecí hrdiny ze Stokorcového lesa, ale málokdo ví, že Winnie the Pooh byl inspirován skutečnou medvědicí. Milne ji potkal v londýnské zoo v roce 1926 a tento film vypráví její skutečný příběh. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být docela poetický, ba i dojemný film. Nesmělo by se ale tolik tlačit na pilu. Je to trochu nudné, plné klišé, a pozornost je až příliš zaměřená na titulního medvěda, který ale pro diváka jen těžko může sám o sobě vyvolat nějaké emoce. Víc dramatu, míň medvěda, myslím si já. A mohlo to být dobré. ()

Movieska 

všechny recenze uživatele

TV filmy jsou půvabné tím, že jsou nenápadné a skromné. Najít v jejich nepřeberném množství opravdovou perlu je těžké, avšak když už se to člověku přeci jen podaří, výsledná radost je o to větší. Hořkosladký snímek A bear named Winnie je právě takovou cukrovou perličkou, která zároveň oplývá nezvyklým darem rozněžnit diváka na nejvyšší možnou míru a utvrdit ho, že v jeho nitru dříme drobná dětská dušička zbožňující malá huňatá zvířátka. Příběh nás nejprve zavádí do Kanady r. 1914, kde se setkáváme s odvážným vojáčkem Harry Colebournem, jehož laskavá a vnímavá duše se sice možná nehodí do války, leč činí z něj pozoruhodného zaříkávače zvířat. Když se mu jednoho dne podaří uchránit osiřelé medvídě před krutým údělem, započíná se jedno z jeho největších dobrodružství. Tvorečka adoptuje, pojmenuje Winnie (odvozeno od města Winnipeg) a pasuje ho na neoficiálního maskota jezdeckého regimentu, pod nějž spadá a s kterým směřuje do První světové války. Společně pak musí čelit mnohé osudové nepřízni a tragédii, těžkým odloučením a díky silnému poutu, které se mezi nimi vyvine, Winnie jednoho dne na oplátku zachrání život Harrymu. Ano, film je plný klišé a někdy stojí na samé hraně kýčovitosti. Vypráví však emotivní a působivý příběh založený na skutečných událostech, který se mě opravdu dotknul. A má ještě dva další klady, které všechy nedostatky značně vyvažují: 1) Michaela Fassbendera, jenž svým nadšeným chlapeckým kukučem a přesvědčivým výkonem vážně konkuruje (především co se roztomilosti týče) hlavní postavě; 2) Hravého a sladkého medvídka, jehož tlapkání, chňapkání a mručení bych mohla sledovat třeba celý večer a pořád se u toho potutelně usmívat. Pokud jste na sladkosti zrovna jako já, tuhle filmovou dobrůtku si „čtyřhvězdičkově“ vychutnáte. :-) ()

Reklama

Eeve 

všechny recenze uživatele

Naivný a miestami naozaj nepríjemne klišoidný, ale neskutočne, absolútne neskutočne sladký a milý príbeh založený na reálnej udalosti, ktorého hlavnými hrdinami sú nesmierne priateľský a roztomilý medvedík Winnie (teda vlastne medvedica:)) a miestami ešte roztomilejší M. Fassbender aka Harry Colebourn. Odporúčam každému ako príjemnú oddychovku a zaspomínanie si na sladké časy detstva:) PS: svojho psíka odteraz snáď ľúbim ešte viac :) ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Dobre spraveny televizny film natoceny podla skutocnosti (o medvedovi, podla ktorom bol pomenovany aj Winnie the Pooh - u nas medvedik Pu). Pribehovo sa jedna o standartny "dojak", ale na prekvapenie funguje, aj kvoli dobrym hereckym vykonom znamych serialovych hercov - Gil Bellows aj David Suchet su tu skveli. Navyse hlavnu rolu si zahral vtedy este neznamy Michael Fassbender (teraz bezpochyby jeden z najvychytanejsich hercov sucasnosti) a ukazal talent, ktory v sebe ma. Uz vtedy vedel, ako sa vlozit do postavy. Takze, ako rodinny filmik na oddych odporucam, emocie zarucene. :) ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že chvíli jsem měla obavy, že to skončí u zoofílie, ale nakonec vše dobře dopadlo a ten roztomilý medvídek zůstal nepenetrován. Jinak to samozřejmě nestálo ani za ty dvě hvězdy a vlastně na všechno (až na Michaela, samozřejmě) by mělo být zapomenuto v končinách jménem "odpad s vykřičníkem", ale protože jsem děsnej pokrytec, který Fassyho nezdravě adoruje, tak dávám ty dvě nezasloužené. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Winnie byla baribal, latinsky Ursus americanus. Jde o poměrně málo agresivní druh medvěda, na člověka útočí jen výjimečně. Baribalové jsou zruční a dokáží například odšroubovat víko konzervy nebo – jak je ve filmu vidět – otevírat dveře klikou. (vesper001)
  • Winnie nebyl medvídek, jak uvádí český název, ale medvědice. (vesper001)

Reklama

Reklama