Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho letního rána v ospalém městečku Blackwater v Louisianě udeří meteor do muzea Pleistocene, městečko se začne prudce ochlazovat a 40.000 let starý mamut je vypuštěn do ulic. Speciální agenti Powersová a Whitaker mají 17 hodin na jeho zneškodnění než bude město zpustošeno. Agenti povolají odborníka, paleontologa Dr. Franka Abernathyho, aby jim pomohl dostihnout a ulovit „stvůru“ dříve, než jeho zuřivé běsnění zdemoluje okolní svět. Jak ubíhají hodiny a narůstá počet mrtvých, Dr. Abernathy si uvědomí, že pro záchranu své dcery Jacky a ostatních nevinných obyvatel musí pomoci agentům zničit své vlastní celoživotní dílo. (Intersonic)

(více)

Recenze (89)

djbarrel odpad!

všechny recenze uživatele

Cože ? Muži v černém ? Sex důchodců ? Ufoni ? Obživlá ruka ? A konečně mamut ... pancéřový, neprůstřelný, nesmrtelný, bez srsti . A navíc ho ovládají ufoni . A navíc vysává duše . A navíc lační po krvi . Co ? Proboha jaký chorý mozek toto vymyslel ? Horor ? To si dělají srandu ne ? Viděl jsem ledascos, ale tohle je vrchol nevkusu, trapnosti a ubohosti. A animace mamuta ? To i Cestě do pravěku jsem věřil víc. A to děsný přehrávání ? Fakt ne už nikdy víc. Chci vrátit 90 minut svého života. 0 % Odpad! je slabé slovo. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen podle názvu a popisu je jasné, že tohle musí být ultra blbost. Byl jsem však zvědavý, jak se tvůrci popasují s nějakým smysluplným dějem a hlavně samotnou logikou toho celého nápadu. Hned od začátku však veškerá logika dostávala těžce na prdel. Samotný vražedný mamut působí díky otřesným efektům neskutečně vtipně, výsledný dojem sebeparodie skvěle podporuje i otřesná kamera a absence byť jediného dobrého herce. Veškeré postavy se chovají neskutečně přihlouple, o hereckých výkonech se zde v žádném případě hovořit nedá. Vrchol amatérismu po všech stránkách. Kdyby to alespoň nebyla taková nuda, dalo by se to brát jako špatná parodie, ale ani to nelze, jelikož se snímek bere docela vážně a humor je zde až na posledním místě, což je docela škoda. 0/10. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Ale no tak! Vy jste banda sucharů. Mamut je hodně odlehčená komediální blbůstka, která se záměrem ulítle pobavit byla už točená. A to se jí povedlo náramě. Obří slonisko, ovládané mimozemšťany, co z lidí vysává životní energii chobotem prostě musí zaujmout každého správného fandu. Tenhle bizarní zářez do kolonky monster horrorů si pozornost určitě zaslouží, už kvůli krásné Summer Glau a ruce v mikrovlnce. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jasně, ono je to hrozně jednoduché odsoudit Mamuta jako stupidní béčko a jít dál, ale přesto si myslím, že v tomto filmu je trošku víc. Už samotná premisa o vraždícím předchůdci slona, kterého ovládá mimozemská síla naznačuje, že se to zase tak vážně brát nebude a když se k tomu připočte to, jak si film utahuje ze zajetých klišé (na samotě u lesa si to v autě nerozdává místní fotbalové macho a roztleskávačka, ale dva důchodci, nechybí honička kukuřičným polem atd.). Plus některé další fórky (patolog, který se jednou rukou opírá o mrtvolu bez hlavy a druhou jí hamburger diskutuje o tom, která veze Války světů byla lepší). K tomu všichni herci příjemně přehrávají. U Vincenta Ventresca, který hraje hlavního hrdinu, jsem chvílemi dokonce přemýšlel jestli se nesnaží o nějakou zfetovanou verzi Charlieho Chaplina a tajná agentka vypadá jako by sem zabloudila z nějakého pornofilmu. I to, že je titulní mamut tak odporně natrikován beru jako plus, ale už neberu to, že si tenhle obří býložravec zahraje 30 vteřin čistého času. Kdyby se více přitlačilo na komediální strunu a mamut dostal více prostoru, tak bych možná uvažoval o čtvrté hvězdičce. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Jsou asi dvě možnosti, jak se dívat na tento film, a to buď jako na sci-fi film o útoku mimozemšťanů na zemi a tak být z filmu nesmírně zklamaný, nebo jako na parodii na filmová klišé, a tak být po skončení filmu spokojený. Já jsem si vybral tu druhou verzi a tak jsem taky dostal. Film nepřináší nic extra zajímavého, ale jako 90 minutová oddechovka, která si velmi solidně dělá srandu ze všech možných horrorových, sci-fi apod. filmových situací a prvků, si myslím dokáže docela dobře pobavit. Navíc herci poměrně "přesvědčivě přehrávají", což filmu kupodivu docela prospívá. Nevím jestli bych o film zavadil nebýt jmen herců hlavních hrdinů filmu, nicméně nejsem vůbec zklamán (a dle zkreslené představy vycházející z hodnocení na CSFD jsem byl poměrně spokojen.). Slušné 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Tým zodpovědný za speciální vizuální efekty byl nominován na cenu Emmy. (Terva)

Reklama

Reklama