Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Film celkově nic moc, řekněme slabší průměr, který by se mezi tou kopicí dalších romantických komedií ztratil jak jehla v kupce sena, ale role učitele tohoto "specifického předmětu" Billy Bob Thorntonovi sedí jak prdel na nočník. Charisma, určitá arogance a narcismus k tomu zde vyloženě patří a dělají tak z filmu trochu něco jiného, než obyčejný tuctový slaďák. Hodnotím 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem poprieť, že sa vo filme nenachádza pár zábavných scén, ale to je asi tak všetko. Na komédiu málo komické, na romantiku málo emočné. Jediné šťastie je, že keď už sa nejaká scénka podarí, tak stojí za to. Bohužiaľ pobavil som sa asi len tak dva-tri krát a to sa mi zdá trocha málo. Inak nuda a samá vata. Ďalší z mojej kategórie filmov, ktoré dopozerám s veľkým sebazaprením, aby som ich potom mohol čo najrýchlejšie zabudnúť. Človek o nič nepríde. Jedinou hrozbou je, že si film za niekoľko rokov nešťastným omylom opäť pozriem a ja až na konci zistím, že som ho už videl. 50/100 ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Už hodně dlouho jsem neviděl takhle nudnou komedii. Možná, kdyby v ní hráli nějací neokoukaní herci, vzešlo by z toho něco lepšího. Billy Bob mi připadal, že potřebuje rozšířit svoje finanční konto a tak si tu strojově odříkal těch pár vět. Jon Heder se ani snažit nemusel, ten už má asi přikleplé role outsiderů navždy, ovšem tu jeho transformaci do chlapa s pořádnejma koulema jsem nějak moc nezaznamenal. No, aspoň si vrznul. O zbytečném cameu Bena Stillera raději nemluvit. Nejvíc mě ale mrzí promarněná šance s obsazením Jima Parsonse nebo-li Sheldona Coopera z Big Bang Theory. Jasně, tou dobou ještě nebyl žádná hvězda, ale skoro až mám pocit, že si ho střihač nějak neoblíbil a spoustu materiálu s ním vystříhal, protože ty tři záběry na něj jsou pekelně málo. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jon Heder ma opravdu talent na hrani 'retardovanych' lidi s nizkym sebevedomim ci ponekud odlisnym vnimanim sveta(viz. Napoleon Dynamite), coz muze vest k jeho zaskatulkovani, ale co, hlavne, ze budou dobre filmy, mezi ktere se radi i Skola svadeni aneb Jak se stat lvem... Nudit se nebudete, dostkrat se i zasmejete, mnohokrat pousmejete, snad nejvic me to pripomelo Kurz sebeovladani, takze pokud jste na podobne filmy, tak nevahejte. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hmmm, napsat takto nesympatickou postavu, jakou je Jon Hader ve Škole svádění zaslouží metál, místo vtipného pošťuchování Hadera a BBT je soupeření o dívku spíše těžko uvěřitelnou hyperbolou. Pro příznivce Sarah Silverman - je zde sprostě nevyužitá. Ještě, že se Todd Phillips zachránil svou následující Pařbou ve Vegas, protože po tomto zbytečném snímku byl talentovaný komediální režisér na odepsání. 30 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Todd Phillips nejprve nabídl hlavní roli Howardovi Sternovi, protože je jeho velký fanoušek. Stern však tou dobou přecházel z lokálního rádia na satelitní, takže neměl čas na natáčení filmu. Jeho roli později získal Billy Bob Thorton. (HappySmile)
  • Eli (Todd Louiso) sa na letisku predstaví ako agent Gaylord. Je to narážka na postavu Gaylord Focker, ktorú hral Ben Stiller vo filme Jeho foter, to je lotor!. (mesneyi)
  • Film se natáčel v Long Beach a Los Angeles v Kalifornii a na Long Islandu v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama