Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 163)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velkolepé?? Jistě. Zábavné?? Občas. Film roku?? Ale kdeže. Gore Verbinski upletl tu největší intrikánskou síť pod Sluncem a hodil ji na bedra nejméně šesti hlavním postavám, kteří se tak převážnou část monstrózní stopáže handrkují, zrazují a vedou sáhodlouhé, mnohdy nic neříkající dialogy. To, že se ve třetím pirátském dobrodružství dost přitvrdilo, dokazuje hned úvodní scéna a i do závěrečné kolosální bitvy jde počet cíleně sledovaných postav ochuzen o několik kousků. Akce je tu vlastně docela poskrovnu, s výjimkou posledních 40-ti minut, kde se řeže všechno, co má ruce, nohy a chapadla, kde vzduchem létají v impozantních zpomalovačkách lidská těla a zdemolované části lodních trupů často rozebrané do nejdrobnějších třísek. Johnny Depp je pořád stejně zábavný, v okamžiku, kdy se zjeví stojíce vysoko na stěžni své lodi, která pluje pouštní krajinou nadnášena tělíčky tísíců mořkých krabů, jsem na pár vteřin ztuhnul. První housle hraje rovněž Geoffrey Rush, jenž má zde moře prostoru a v tu chvíli se Deppovi zcela vyrovná. Chow Yun-Fat je správně ďábelský, Bill Nighy s charizmatickým hlasem nepřehlédnutelný, Keira Knightley sice hezká, ale nudná a trapná, Orlando Bloom ubohý. Výpravně ohromující, triky jsou zase vymakané a vybroušené a je to až k nevíře, jak je možné něco tak fascinujícího vytvořit. Kapitolou sama o sobě je hudba Hanse Zimmera, jehož chorály a krásný odkaz na Ennia Morriconeho pozdvihávají celý film o patro výš. Celkově se mi snímek jeví jako přemotivovaná a povětšinou nepřehledná změť řečí, činů a skutků mnoha postav, kterou drží před pádem do hlubiny průměrnosti charizmatické výkony několika (né všech!) hlavních postav, šťavnaté efekty a slastná hudba. 70%. Potitulková scéna je něco, co se opravdu nepovedlo. 300 miliónů dolarů(rozpočet)/951 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Stejně jako druhej díl, tak i třetí byl pro mě nejočekávanější film roku, byl sem na něj fakt natěšenej. A musim říct, že mě verbinski opět nezklamal, sice opět jako ve druhým dílu má hodně, ale opravdu hodně pomalej rozjezd a za míň rozhovorů a daleko víc akce, bych se taky určitě nezlobil, ale tim finále mě prostě Verbinski rozsekal, co na tom, že předtim je děj takovej nemastnej neslanej a že je tam pár takovejch dost přehnanejch scén, když nám Verbinski naloží takovou pulhodinovou megacyberjízdu s úžasnou hudbou, ta ostatně provází celým filmem, i když bych jí uvítal ještě víc a myslim si, že ve dvojce byl ještě lepší a hlavne několika fakt geniálně natočenejma soubojema. Po tomhle má člověk na ten film hned jinej náhled a všechny pocity se hned obrátí o 180 stupňů. Nicméně stejně nelze nevidět, že to svý mouchy má, ale nic strašnýho, jediný co mě tak trošku zklamalo byl "konec světa" Davyho Jonese, to bylo fakt slušně chabý a blbej nápad a taky se mi moc nelíbilo rychlý vyřešení vztahu mezi trojicí Elizabeth, Turner a Sparrow, takový trošku o ničem, děsně uspěchaný a ty náznaky z dvojky jsou fak jen lehce podporovaný, což je fakt velká škoda, protože mezi Deppem a Keirou to minule slušně jiskřilo, ostatně Depp je tady zase výbornej, ale zamrzí, že je fakt málo využívanej oproti předchozím dílům, což se ale nedá říct o Keiře Knightley, čim novější díl, tim má víc prostoru, bohužel tady mi moc nesedla, lépe řečeno to co hrála, než jak hrála a je přespříliš akční, druhej díl byl z její strany daleko lepší, no ale na ní se prostě zlobit nedá.... A Chow Yun-Fat? No na to jak vykřikoval, jakej je borec a že je tam fakt hvězda, tak mi přišlo, že je tam spíš navíc a moc se nedivim, že se ho radši urychleně zbavili. Celkově to je určitě o něco slabší než dvojka a to hlavně kvůli tomu, že to je trošku míň vyvážený a přišlo mi, že se Verbinski snaží nacpat do každý scény co nejvíc vtipů, sice se mu to celkem daří, ale co je moc to je moc a neni to vždycky úplně vhodný a hlavně když to nebylo proložený nějakou tou akční scénou, tak to po nějaký době trochu omrzí. Ale co, bavil sem se skvěle a to že to neni úplně tak vybroušený jako dvojka neni zas tak hrozný vysvědčení, teda aspoň pro mě ne ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl spoustů lidí zklamal,ale já pořád zůstávám u plného počtu.Pamatuju se,jak jsem seděla přes dvě hodiny v kině,bolel mě zadek z nepohodlných sedadel..ale i tak jsem byla spokojená.Will a Liz nedostali úplně zasloužený happy end,jaký jsem čekala,ale zůstali spolu a to mne potěšilo.Hlavní chybičkou třetího dílu je nejspíš ta překombinovanost a spletitost,při které se člověk chvilkama ztrácel.Když to navíc porovnám s jedničkou-no,je to o dost slabší.Ale pro mě pořád vtipné a zábavné.Možná bych ubrala na té ukecanosti a bylo by to hned o něco lepší.Ale co mě vážně zaujalo byl začátek v Singaporu,který mě neskonale pobavil. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 40 minút (súhrnne, rátajúc v to pár scén na začiatku a záverečnú bitku) výbornej zábavy plnej vtipu, nápadov, nadupanej akcie a úžasných, fakt úžasných trikov. Zvyšok (teda súhrnne asi 2 hodiny) zbierka zbytočných a neznesiteľne (tým myslím naozaj NEZNESITEĽNE!!!) nudných kecov, drístov, žvástov, dejových komplikácií a poväčšine trápnych Deppových pokusov o humor (scény, v ktorých je Sparrow viackrát než raz, sú všetky napospol absolútne nevtipné, ba otravné). Nechápem, ako všetok ten SCENÁRISTICKÝ HNOJ mohli vôbec natočiť, "zahrať" a pustiť do kín (Bruckheimer je už asi starý a blbý a stráca súdnosť). Celkovo: ešte rozťahanejšie a nudnejšie ako dvojka. Séria tohtoročných letných sklamaní pokračuje... P.S.: Súhlas s Psemom: Rush je lepší ako Depp. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších filmů našlapaného léta 2007, ve kterém jsem dostal hodně Deppa, bojovnou Keiru, dopředu proklamovaného Chow Yun-Fata a nakonec po jasně daném happyendu jdeme domů. Nebo ne? Piráti se ukázali jako nečekaně nevyzpytatelný kousek. Věci, které se zdály jasné a předem dané, skončí přece jen trochu jinak a tvůrci se i po několikanásobném zaseknutí v úvodu nakonec vytasili s nezapomenutelným finále. Přiznávám, v první polovině jsem byl zklamaný a několikrát jsem se sám přistihl s myšlenkou, že jestli v podobném duchu skončí celý film, budu považovat třetí díl série za zpackanou šanci. Dialogy byly občas silně úsměvné a polopatické, chování Sao Fenga nelogické a všechno zachraňoval Depp, který potvrdil, že nezklame nikdy. Jenže Verbinski točit nezapomněl a navíc si ke spolupráci přizval poloboha Hanse Zimmera, který svou variací na Morriconeho soubojové skladby rozpoutal peklo, které pak trvalo skoro hodinu. Finální bitva ve víru je neskutečnou podívanou, která bere dech a vůbec veškeré události, které ji rámcují, drží Verbinski na uzdě i tam, kde by si jiní režiséři snadno vylámali zuby (Elizabethin projev k pirátům). A že mě zrovna konec téhle trilogie dojme k slzám, tomu bych před projekcí nevěřil. Bludný Holanďan tak stále pluje a Piráti z Karibiku se nestanou trilogií, která změní kinematografii. Málokdo ale napodobí její zábavnost. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Při osvobozování Kalypsó (Naomie Harris) začne na Perle praskat stěžeň. Když se ale při boji Perla a Holanďan zaklíní, se stěžněm to ani nehne, přestože by se pod takovým náporem musel zřítit. (Sokka_)
  • V kúpeľoch Sao Fenga (Yun-Fat Chow) bola kvôli filmu vytvorená skutočná extrémna vlhkosť kombináciou vody a prudkého osvetlenia. (Greenpeacak)
  • Skladba "Parlay", která zazní během scény setkání na ostrově, je velmi podobná skladbě "Man With The Harmonica", kterou složil Ennio Morricone pro film Tenkrát na Západě (1968). Celá scéna je poctou tomuto filmu, což naznačují i velké detaily tváří, které na sebe hledí. (Parlay)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama