Reklama

Reklama

Sedm nevinných

  • Japonsko Shichinin no tomurai (více)

Obsahy(1)

Sedm rodin cestuje na palubě autobusu vstříc dovolenkovému ráji na venkově. Hned po příjezdu však začne být jasné, že je nečeká jen tak ledajaká dovolená. Krom toho, že všichni rodiče své děti obyčejně zanedbávají, jsou taky ve velké finanční tísni. A tak jim pořadatel zájezdu nabídne velkorysou nabídku - dříve než své děti zabijí nebo jim je vezme sociálka, můžou je radši prodat! Kemp je totiž rád odkoupí na orgány. Jedná se o výhodný obchod pro všechny zúčastněné. Když se jednoho odpoledne baví dospělí zpíváním karaoke, děti si dají dvě a dvě dohromady a prokouknou šokující pravdu. Pomocí spikleneckého plánu pak přecházejí do ofenzívy... (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

markotter 

všechny recenze uživatele

Film s ohromným morálním poselstvím, ale pro mně ne příliš stravitelný. Do zhruba 2/3 filmu všechny hlavní dospělé postavy předvádějí naprostou hereckou křeč (jakoby hrály v nějakém animovaném filmu) a jsou to vlastně takové legrační karikatury rodičů - člověk si pořád myslí, že je to komedie, ale není. Do vážna se to všechno překlopí až v poslední třetině a to už nestačí na to, aby člověk na tenhle mišmaš změnil názor. Škoda, ta poslední třetina byla fakt výborná a originální. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet je tak absurdný, tak nezmyselný, smutný a desivý, až sa chce z toho plakať. Niečo podobné dokáže vytvoriť iba ázijská produkcia. Predať svoje deti na orgány kvôli zlepšeniu finančnej situácie, prípadne zbavenie sa problému (najlepšie dve muchy jednou ranou), z toho mi behá mráz po chrbte. Páčilo sa mi rozpracovanie tohto nápadu do výborného scenára s veľmi hodnotným, brilantným rozuzlením. Naozaj pekná myšlienka na záver. Nemenej zaujímavejšia je aj skutočnosť, že aj keď ide o hutnú, ťaživú tému a dramatické spracovanie, snímok obsahuje aj čiernohumorné miesta, ktoré sú veľmi dobre načasované a účelové, zachádzajúce až do satiry a smutnej irónie. Rozhodne odporúčam, veľmi pekná, námetovo-mrazivá čiernohumorná dráma. 85/100 ()

Reklama

kolodej1 odpad!

všechny recenze uživatele

nestačím se divit, jaký film tu byl tak vysoce oceněný. Přitom je to nebetyčná pitomost a slátanina!!! Vypočítávat všechny nesmysly, to by bylo nekonečný, je to v podstatě řetězec nesmyslů, pospojovaný do filmu, tak jen pro příklad - nikdo se ani nepokoušel vysvětlit, jakým způsobem se dělal nábor na tuhle dovolenou, je to logické, protože se to vysvětlit nedá. Pak by mě zajímalo, proč, když rodiče chtějí zlikvidovat své děti, mají potřebu jim to dát najevo tak, aby i to nejblbější dítě pochopilo, o co jde. A asi jen Japoncům by nepřišlo divné, že když nějaká skupina dospělých chce prodat své děti na orgány, platí zde pravidlo, že čím méně dětí na prodej zbyde, tím větší podíl peněz pro ostatní rodiče. Prostě otřesné. Herecky to byla šmíra, režísér si patrně myslí, že pokud má být legrace, je třeba, aby se postavy ve filmu chovali jako totální idioti, což je splněno prakticky po celou stopáž filmu. Jako jednu z nejhorších scén moderní kinematografie pak lze ocenit zachraňování dětí ze skály, což působilo zhruba tak věrohodně, jako kdyby se to natáčelo ve studiu Kamarád. Už dlouho jsem nic tak pitomého a žalostného neviděl, zasloužený odpad. Upřímně nechápu, co se na tom komu může líbit ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, originální film. Je malinko neuvěřitelné, že by se vyprávěný příběh mohl odehrávat právě takto, ale jako model pokroucených "rodičovských lásek" a hamižnosti to funguje bezchybně. Zcela jsem se poddal autorům v jejich nenávisti ke zrůdným rodičům a v soucitu s "bezbrannými" dětmi. Připravili mi vážně nekompromisní silný zážitek. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa dosť snažil, neprišiel som tejto čierno-naivnej komédii, či dráme na chuť. Dokonca mi prekážali aj prehnané japonské emócie a gestá, ktoré v iných filmoch bez problémov znášam. Celý príbeh bol poňatý veľmi prvoplánovo a moralisticky, čím ma definitívne odradil, lebo zachovanie si odstupu bolo pre film tohto typu kľúčové. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama