Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film pro chytré a uvědomělé lidi. Škola života v podání Nicka Nolteho je tady naprosto vyjmečná. Tvůrcům se podařilo oprostit v tak citlivé věci jako psychologie a filozofie od přehnaného patosu, přílišné vrstevnatosti a neuchopitelnosti a především nesmyslnosti a neuvěřitelnosti. Moudra mají tentokráte hloubku, smysl, efektivitu a hlavně je to všechno pravda. Ti co to vidí jako film o sportu a odhodlání - nechť si vymění mozek a nebo počkají s hodnocením ještě pár let než mentálně dozrají a získají životní zkušenosti. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Ty, které je nejtěžší milovat jsou ti, kteří to potřebují nejvíce". Nečekala jsem tak niterný zážitek s tolika vyslovenými moudry ve sportovním dramatu. Rozhodně se mně líbila atmosféra celého filmu, která ze mě hned tak nevyprchá. A gymnastika je navíc jeden za sportů, který mám ráda. A ještě jedna citace z filmu na závěr : "Smrt není vůbec smutná, smutná věc je, že většina lidí vůbec nežije ." Opravdu hodně věcí na zamyšlení nad svým vlastním životem. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vše za mě vystihla uživatelka Květula, já jen doplním drobný spoiler: nevýhodou filmu je, že odpověď na palčivou otázku, kterou si kladete už od "skoku" na střechu, se na konci nedozvíte. Vrátka jsou otevřena nekonečně mnoha teoriím a každý z nás může vymyslet vlastní jméno pro Nicka. Nicméně, v hloubce myšlenek filmu je to zcela nepodstatný detail. Protože nejde o to, kdo je "onen muž", ale kdo jsme my a co si z tohoto filmu odneseme. Jen toho mentorování bylo na můj vkus trochu moc a několik myšlenek zavánělo čímsi, co nevoní. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pokud se člověk netrápí minulostí (nehrabe se v problémech a situacích, které měl) a nezatěžuje se budoucností (nikdy nevíte, jaká situace nastane a zda nebude vše jinak), žije v součastnosti a přijme (tedy bere to za takové, jaké to je, bez hodnocení a potřeby změnit) vše, co ho obklopuje,tak najednou zjistí, že je šťastný, nezávisle na vnějších okolnostech. Nejde mu o to mít "pravdu", jde o to, vše v životě dělat PLNĚ a VĚDOMĚ, bez nějakého hodnocení, pak nemůže nikdy být zklamaný a život ŽIJE. Jde jen o to, přijmout život takový jaký je a nebránit se ničemu (opravdu ničemu), co obnáší. Podstatou je, nesoustředit se na cíl, ale ŽÍT, nehodnotit, jen prociťovat, "meditací" je pak každá situace co v životě je. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbila ta myšlenka, že to TAM mámě někde předepsaný; vzlety, pády, věci k politování, k nepřežití a k uctívání. Že vše má důvod a my, pokojní bojovníci, to můžeme zvrátit či ponechat ladem. To se pak člověku líp dýchá, ne? Jenže proč mám i přesto přese všechno pocit, že film zůstal pouze u té teze lidské konverze a svou imaginací mě spíš okleštil, než donutil k rozběhu? Film s velkým tajemstvím a jedním machrem přes poselství. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Keď Dan Millman leží na aute vedľa benzínovej stanice, na streche auta sú vidieť vyryté písmená SM - iniciály herca Scotta Mechlowicza, ktorý hrá túto postavu. (U_S_O)
  • Mark Amin, producent snímku, se ve filmu objeví jako zákazník u benzinové pumpy, který sleduje Dana při postoji. Dan Millman, autor knihy, na které je film založen, se pak objeví také na stejné pumpě jako řidič auta během scény, kdy Dan cvičí poprvé od nehody. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno