Reklama

Reklama

Návštěva u Návštěvníků ...aneb jak se natáčel seriál

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1983, 28 min

Obsahy(1)

Dokument o tom, co nebylo ve scénářích a přece se odehrálo.  Setkání s hrdiny seriálu Návštěvníci, ale hlavně s těmi, kteří pro vás seriál natáčeli, vás čeká v dokumentu Návštěva u Návštěvníků. Dozvíte se řadu zajímavostí, ale hlavně budete svědky dramatických okamžiků, které natáčení provázely. A možná si uvědomíte, jak náročné bylo připravit tak originální seriál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a zároveň příjemně odlehčený dokument o vzniku fenomenálního seriálu. Kroky do zákulisí, způsoby natáčení, vypořádávání se s nejednou přicházející obtíží, technické triky. A místopis, kde se dozvíme, že Kamenice je Pelhřimov, že rodný dům Adama Bernaua stál v Brně, že se natáčelo i v Tatrách, na východoněmeckém ostrově Rujana, či v Rotterdamském delfináriu. Zábavnou formou odhaluje všechno, jak vznikal nezapomenutelný a milovaný seriál o návštěvě z budoucnosti. Navíc nás seznamuje s lidmi v pozadí tohoto fenoménu, jehož natáčení trvalo celé tři roky. ()

njuska 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborně zpracovaný dokument, který představuje nejen zákulisí filmových triků, ale i dalších filmařských "vychytávek" z natáčení jednoho z nejúspěšnějších českých sci-fi seriálů. Pokud si dobře vzpomínám, celý komentář k dokumentu (který četl Vladimír Brabec) napsal sám Ota Hofman, což je v některých pasážích nádherně poznatelné - viz. v té době oblíbená fráze: "...vysvětlím později..." :-D. Můžeme jen zalitovat, že podobných dokumentů nevzniklo více. Vždyť už jenom ty záběry z natáčení, vytvořené pomocí všudypřítomné reportážní kamery jsou opravdovým skvostem! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svižně sestříhaný dokument, který diváka provede všemi aspekty výroby návštěvnického seriálu. Z Brabcova komentáře mě dostala hláška "Ani na tuto scénu herci moc rádi nevzpomínají, narozdíl od místních pijavic." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte-li zájem o perfektní pleš z 25. století, musíte být tři hodiny před začátkem natáčení v maskérně." Nemusím. Já ji mám dokonalou a to bez jakékoli ztráty času. Jinak jsem samozřejmě rád, že jsem se mohl podívat, co všechno stálo v cestě k tomu, abych zahlédl takřka geniální dílo se sci-fi efekty natolik dokonalými, že snad ani bystré oko diváka za několik století neodhalí, že se jednalo o triky. Opravdu. Oni ve skutečnosti nekrtkovali, nevyžhavili rybník ani neuměli měnit barvu auta za jízdy. Nevěříte? Já taky ne. Oni tu totiž byli a i když se chovali nenápadně, tak za sebou zanechali nesmazatelnou stopu. ()

Zajímavosti (2)

  • Bráfova ulice, na které byl dům patřící v seriálu Bernauovým, se nenachází v Brně-Židenicích, jak je řečeno v dokumentu, ale v Brně-Žabovřeskách. (velkyvezir)

Reklama

Reklama