Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

boshke 

všechny recenze uživatele

Nic tak strašně trapného jsem zřejmě v životě neviděl. A to jsem viděl od Rickyho vše. V prvé řadě naprosto perfektní scénář, zajímavé prostředí zákulisí filmového natáčení, úžasné postavy (krom Andyho Maggie a Darren) a hlavně naprosto skvělý humor libující si v trapnosti, tak typický pro tuto autorskou dvojici. V neposlední řadě klobouk dolů před hvězdnými hosty jednotlivých dílů, kteří u mne do jednoho nesmírně stoupli tím, co byli schopni před kamerou pod Rickyho taktovkou předvést. Závěrečná poklona patří BBC, veřejnoprávní to britské televizi. Nelze si ani představit, že by u nás, na Kavčích horách, něco byť jen vzdáleně podobného... 100% (1.-2. série - 100%) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný a i přes zakomponování celebrit stále skromný a do jisté míry komorní sitcom. Ricky Gervais servíruje trapasy a pěkně vypointované absurdní situace velmi decentním a vlastně i nenápadným způsobem. Nebudete se válet smíchy po celou dobu seriálu, ale když to přijde, stojí to za to. Je to docela inteligentní a nepochybuji o tom, že seriál skutečně vypovídá o komparzistech i celém showbusinessu. škoda, že v první sérii není vše vybroušené, s přibývajícími díly se seriál stává sebejistější a u mě určitě překonává The Office. Nicméně, co se týče upřímné výpovědi o životě (komika), Louie je ještě o kousek výše. 8/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem si tenhle serial pustil, tak jsem vicemene nevedel, do ceho jdu, navic jsem Gervaise neznal. No a po prvnim dilu sem mel chut to prestat sledovat. Tohle neni ten pripad, kdy vas serial chytne casem, tady proste tvurci nezvladli prvni dil, kterej nebyl skoro vubec vtipnej. Ale zkusil jsem dalsi dil a ten uz byl paradni a takhle to vydrzelo i dalsich 10 dilu, takze celkove 11 paradnich a jeden slabej. Pak tu je sice jeste zaverecnej 90 minutovej vanocni special, ale to uz je precejen o necem jinym, jednak se to tvurci snazily podat takovym filmovym stylem, takze uz to nema tu atmosferu, navic to neni moc komedie, spis drama, hraje se na city a ukazuje se, co udela s clovekem slava a jak muze dopadnout a i kdyz je to misty vtipny, tak spolu s prvnim dilem je to asi to nejslabsi. Takze tech 5* je vicemene za dily 2-12. Jinak k samotnymu serialu, Gervais je tady fakt paradni, vetsinou ani za nic nemuze a ostatni ho dostavaj fakt do silenejch situaci, navic ma neustale nejaky skvely kecy a hraje to fakt suprove. Navic dostal dva naprosto spickovy partaky. Trosku jednodussi a detinskou Ashley Jensen, ktera vzdy neco kecne a dostane Andyho do pruseru a pak naprosto vymletej agent v podani brutalniho Stephena Merchanta. No a co se tyce tech hostujicich hvezd. Ono vicemene nejsou podstatny, ani jedna nema zadnou vetsi roli a vetsinou s nima jen hlavni hrdinove prohodi par slov, ale nektery fakt stoji za to. Ben Stiller ma sice jen dve hlasky, ale hodne slusny, Kate Winslet je naprosto giganticky brutalni a jeji kecy o hrani retarda a rad ohledne sexu proste nemaj chybu, pak tu je skvelej Stewart a jeho dokonalej namet na film s kozama, Bloom, myslici si, ze je nejvic sexy chlap na svete a pomlouvajici Deppa a nadrzenej Radcliffe, kterej se snazi vosoustat jakoukoliv zenskou. No, pak se tu bohuzel najdou ty slabsi, jako treba naprosto nevyuzitej Samuel, kterej jen kouka, dobrej, ale nevtipnej McKellen a Robert De Niro, kterej ale ani nema prostor k mluveni. No a pak tu jsou takovy, ktery sice nejsou spatny, ale jelikoz je neznam, tak me nak zvlast nezajimaly. Jeste bych se zminil, ze vylozene kompars to je jen v prvni serii, protoze druha se spis zameruje na nataceni sitcomu. Celkove se skoro v zadnym dilu nenachazi naky vylozene hluchy misto, hlavni postavy ze sebe hazou jednu hlasku za druhou a sledovat jejich pocinani, castokrat koncici v nejaky trapny situaci a obcas trochu drsnejsi humor, me fakt bavilo. ()

Ewey 

všechny recenze uživatele

Další povedený seriál od Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta. Konečně si Merchant taky napsat něco pro sebe - roli agenta, naprosto geniálního hlupáka:D Gervais je jako smolařský komparzista, docela sympatický. Někdy si říkáte, jak vůbec může někdo mít takovou smůlu, ale on si za to může sám, a když se o nějaký naprostý trapas nepostará on, jistě mu pomůže jeho trhlá kámoška. Občas se objeví ňáká ta celebrita, třeba Kate Winslet, která poradí jak na sex po telefonu i jak vyhrát oskara, nebo Sir Ian McKellen a jeho teploušská hra, popřípadě Daniel Radcliffe(s holkou to už rozhodně dělal). Vánoční speciál mi dojen sice trochu zkazil, ale jinak o srandu nouze není. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi málo seriálov sú ako seriály pánov Gervaisa a Marchanta. Veľmi málo. Tento ďalší komediálny seriál z veľmi netradičného prostredia komparzistov a hercov a slávy, je rozhodne to najľudskejšie a hlavne najvtipnejšie čo táto dvojka vypracovala. Naozaj neexistuje ani jedna jediná výtka, ktorá by smerovala k tomuto seriálu. Všetky slávne mená si doslova užívajú svoje malé šteky. McKellenove - You shall not pass! ma odzbrojilo! Stewartové - nemáš ženu, nemáš přítelkyni a nevidel si star trek nová generace? Panebože! - zmes neskutočne trefných vtipov a postáv, ktoré nie sú úspešné a zubami nechtami úspešné byť chcú. Nech sa deje, čo sa deje. Strata dôstojnosti, priateľov, viacej trápnych situácií, a v poslednom diely krásne dojímavé rozuzlenie. Tomuto hovorím niečo čo dokážu len Angličania. Za to im patrí veľká vďaka. Jedno z naj hereckých predstavený Ricky Gervaisa, ktorého monológ na konci neskutočne trefne vystihol všetko čo vystihnúť mal a pritom nezabudol dojať. bravo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Každá epizoda nese pojmenování po celebritě. (J*A*M*A*L)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)

Reklama

Reklama