Reklama

Reklama

Ae-kyung je namyšlený frajírek a dědic, kterému jeho dědeček odkázal obrovské bohatství. Jenže dědečkova závěť bude platná pouze za splnění podmínky, že bude přeložen do Boramské střední školy v Gangwondo, kde musí odmaturovat. Po případném nedokončení studia, bude veškerý majetek věnován na charitu. Tak se Jae-kyung z pohodlného života v přepychu a luxusu stěhuje do malého městečka a nastupuje dle závěti do Boramské střední školy. Ze začátku si nemůže zvyknout na zdejší školu a veřejnost, snaží se obejít dědečkovi podmínky přes úplatky a rvačky. Jae-kyung zde však potkává milou a krásnou dívku Choi Eun-hwan (trpící Hypertrofickou kardiomyopatií), do které se zamiluje, rázem se z namyšleného a drzého sobce začíná stávat dospělý muž. Bude Choi Eun-hwan opětovat jeho lásku a podaří se jí překonat velice zákeřnou nemoc? (Káronoš)

(více)

Recenze (79)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tyhle citově vydírací filmy beru už trošku s nadhledem a rozplakat mě nedokážou ani náhodou... teda až na Moment To Remember.. tento film má spoustu chyb, scénář je poměrně nevychytaný a kdyby to dělal někdo jiný než korejci, bezpochyby by to byl propadák. Nicméně to dělali korejci a navíc v tom hraje Bin Hyeon, takže výsledkem je přece jenom mírný nadprůměr. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tento film mě vysoce pozitivně překvapil (pustil jsem si na You Tube s anglickými titulky a s očekáváním, že to bude slabší kus a nakonec dokoukal do konce). Ignoruji začátek filmu a dávám plný počet s tím, že procenta neřeším. Určitě jsou korejské romance lepší než toto, ale za: 1) krásně vypracovanou romanci v druhé části, 2) vyznání lásky pod deštníkem, které patří mezi nejkrásnějším, co jsem kdy ve filmu viděl, 3) scénu jízdy na motorce po spadaném listí, 4) krásnou závěrečnou píseň, která shodou okolností patří k mým oblíbeným, neboť jsem ji znal z videa k jinému filmu a nevěděl, že je originálně z tohoto, 5) slova (pozor SPOILER): "Doufala jsem, že s tebou vydržím do prvního sněhu. Abych si vzala ponožky, které jsi mi dal. Ale umřu dřív. Protože jsi ty." (konec SPOILERU)... prostě za toto všechno bych se styděl dát nižší hodnocení, než 5*. Jediný nedostatek vidím a to ve faktu, že mi nesedí anglický název filmu k filmu samotnému. Za to však film nemůže. Toužím ho vidět znova! Chci si koupit originální DVD! ■ Aktualizace: Po přibližně pátém vidění mi film začíná připadat konzistentnější (v překladu - začátek mi méně vadí), než když jsem ho viděl napoprvé. ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Stejne jako se Kwak Jae-yong, o kterem nebyla dlouha leta ani vidu ani slechu, zniceho nic dostal do popredi ztelesnenosti te nejcistsi romantiky, a stejne jako ji o par okamziku pozdeji sam boura pod tihou prekombinovanosti a kyce, stejne tak z niceho nic Kim Tae-gyun odhalil svuj neuveritelny talent do detailu vystihnout nejniternejsi tuzby srdce, ktere se i pres evidentni citove vydirani stejne cele rozechveje pod doteky krehkosti a lidsky zobrazene uveritelnosti, ktera i se zavojem perfektniho prostredi, daleko krasnejsiho nez ta nejpreslazenejsi realita, dokaze pohladit a uchlacholit smysly snazici se nepodlehnout lacinosti pod rouskou cukrkandlu. Zobrazeni lasky v nevinnych predmetech a situacich, ktere bereme za samozrejme a zdanlive jako pro film neatraktivni, je o mnoho pusobivejsi nez vykonstruovane situace dohnane do dokonalosti. Nebyt zanroveho rozdeleni filmu do dvou polovin, nesoucich s sebou zcela odlisny emocionalni naboj, byl by nejspis tenhle film jednym z najkrajsich romantik pro drtivou vetsinu vsech, co ho kdy uvidi. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dlouho před tím, než jsem viděl tento film, mi padla do rukou americká Dlouhá cesta (2002) s herečkou Mandy Moore. Avšak po shlédnutí onoho korejského filmu, jako by si oba filmy z oka vypadly. Nejspíš se nechali Korejci pro jednou inspirovat v USA a myslím, že kdo shlédl obě verze, mi dá za pravdu ,že korejská je jistě lepší. 85 % ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Dívaš sa na hviezdy a snívaš, že sa aj ty raz dostaneš do neba. Pritom kľačíš na zemi a pomáhaš tým, čo určite raz zničia teba. Tá symbolika s prvým snehom sa mi páči a videl som ju už snáď aj v piatom filme, pri tomto mám troška zmiešané pocity pretože začiatok cca prvých 40 minút som sa veru nudil, ale potom to začalo byť dobré ... ! SPOILER ! nechápem jednej veci ale, prečo skoro v každom kórejskom, japonskom romantickom filme zaľúbeným nedoprajú aj šťastný koniec, ono beriem že zas nemôže všetko končiť dobre, ale aspoň raz za čas áno :D ! SPOILER ! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama