Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Spíš než drama bych tomuto snímku přiřadil nálepku rodinné komedie. Člověk se totiž musel neustále smát. Když neberu v potaz spoustu nelogických, absurdních a nereálných situací, tak je tenhle film dokonalou propagandou amerického snu. Možná přihlouplý, ale pěkný je. Dalo se na něj koukat a slušně pobavil. Navíc tradičně skvělý Thornton mi tu bezvadně pasoval. Slušných 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka, že si chlap staví svou raketu, aby si splnil svůj sen, byla dobrá. BB Thornton, pokud ve své roli nehraje zrovna naštvanýho chlápka, hraje už pořád stejně (připadá vám to, že je hrozně flegmatickej a tak). Virginii Madsen taky znám jenom z rolí manželek hlavního hrdiny. Je to film o snu, ale pro mě to moc sen není. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmů, kde si hlavní hrdinové plní sny, je tuna. Od závodníků, přes vědce až po herce, zpěváky či jiné umělce. Astronaut v podobě Billyho B. Thorntona letící do vesmíru v podomácku postavené raketě je teda asi to nejabsurdnější, co jsem za ta léta viděl, ale když divák vypne mozek a nesnaží se v tom hledat byť jen elementární logiku, tak dostane příjemnou americkou limonádu s pěkným vizuálem a klasickým poselstvím, kde do poslední chvíle hlavnímu hrdinovi jednoduše nelze nefandit. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na astronautiku, fyziku, nebo cokoliv jiného, co souvisí s konstrukcí raket a letem do vesmíru. Astronaut je americká pohádka o splněném snu jednoho chlápka. Za normálních okolností by bylo realizování tohoto snu velmi sobecké, ale když jeho sen vzali za svůj i jeho blízcí, stal se tím nejdůležitějším pro celou rodinu. A americká pohádka, je to se vším všudy. S chlápkem, který umí všechno, protivnou vládou, která jednomu nedopřeje postavit si balistickou střelu, s úžasnou manželkou, která odpustí vše a samozřejmě s hromadou dojemných scén, které vám mají pročistit slzné žlaby. Thornton není zrovna můj oblíbenec, ale tato role mu seděla. Virginia Madsen byla k sežrání a pokud existuje nějaký žebříček Nej filmových manželek, tak by měla být v Top 5. I proto je velká škoda, že není Astronaut drama, ale jen americký blábol. Náznaky něčeho hlubšího v polovině filmu proběhly, ale závěr filmu je brutálním způsobem smetl a šoupnul Astronauta do šuplíku s nápisem: Americká slátanina, aneb u nás je možné všechno. Přesto ten film není mizerný. Vlastně je vcelku sympatický. Snad je to tím, že je místy tak blbý, že to jednoho dojme. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Nečakane neznáma, ale pritom zároveň nečakane príjemná záležitosť o naplnení si snov, nech to stojí čo to stojí, nech je proti nám hoci aj celá vláda a všetky vládne i nevládne agentúry:) Billy Bob Thornton sa v mojich očiach po tomto filme zmenil a konečne je z neho pre mňa príjemný chlapík. PS: vesmír patrí všetkým.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)
  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)

Reklama

Reklama