Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polovina 80. let, Camden College, Nová Anglie. Chladnokrevný cynik Sean Bateman (James Van Der Beek) navenek působí jako mladík ze slušné, zazobané rodiny, ve skutečnosti však prodává drogy celé univerzitě a spí přibližně s polovinou její dívčí populace. Avšak - stejně jako všichni kolem - touží jenom po spolužačce Lauren Hyndeové (Shannyn Sossamon), která se rozhodla zachovat věrnost svému povrchnímu příteli Victorovi (Kip Pardue), i když by nepohrdla ani bisexuálním Paulem. Paul ovšem nedá dopustit na Seana, zatímco Victor nejvíc touží po penězích a snad i po Laře (Jessica Biel), která by si ráda podmanila Lauren. Naštěstí je tady ještě drogový dealer Rupert, který má jen jedinou lásku: peníze. Semestr mejdanů, podrazů a zvráceností je v plném proudu a vypadá to, že vztahy Seana a jeho kamarádů se ještě pořádně zapletou.

Satirický pohled na milostný mnohoúhelník prosycený drogami, chtíčem a zkažeností natočil Roger Avary, známý jako režisér černé komedie Zabít Zoe a osvědčený spolupracovník Quentina Tarantina - spolu s nímž získal Oscara za scénář kultovního morytátu Pulp Fiction - historky z podsvětí. Film byl natočen podle stejnojmenného románového bestselleru Breta Eastona Ellise - spisovatele, který před třemi lety inspiroval divácky mimořádně úspěšný thriller Americké psycho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Asi je můj plný počet silně ovlivněn mým věkem (17), ale tak už to prostě ve světě filmu chodí, že některé jsou určeny zkrátka jen pro více nebo méně širokou cílovou skupinu. Hořkosladká komedie a slastech a strastech vysokoškolského života nás zavede mezi bandu lidí, pro něž není každodenní sex, mejdany ani fetování nějakým tabu. Avšak i tyto ztracené existence mají svoje problémy, svoje city a svoje lásky. Po dlouhé době se nebojím tohle dílko označit jako komedii, poněvadž se mi v poslední době dostalo pod ruku spousta "komedií", při kterých sem se ani jednou nezasmál. Tady je vtipu dost a dost, stačí jen vzpomenout na Victorův výlet po Evropě, na který se prostě musíte podívat víckrát. Samotné zpracování by podle všech zabehnutých pravidel u tohoto typu filmu mělo pokulhávat, avšak Roger Avary využívá velmi originálních postupů a vnáší tak světlo i do poněkud nudnějších pasáží. Tvůrci se nespletly ani ve volbě hereckého obsazení, natož hudby. Tenhle film je zkrátka brilantně technicky a filmově zvládnutý a jako plus je ještě z mého soudku. Takovým bych dával 5 a něco... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Film o lásce na vysoké..bez lásky a bez vysoké. :) James van der Beek dokazuje, že umí hrát i někoho jiného, než usměvavého Dawsona. Během filmu jsem se vůbec nenudil, ale vlastně mě ani nijak zvlášť nenadchl. "I think you're a rich motherfucking motherfucker who owes me a fucking fuckload of motherfuckin' cash, that's what I think, you rich motherfuckin' motherfucker. You want some blow, motherfucker? You bring me my motherfuckin' cash, motherfucker! Fuck you!" ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně snímek, který mě přirazil do křesla a nenechal mě vstát až do konce. Ne že by za to mohl scénář, plný amorálních teenagerů, ale precizní režie Rogera Avaryho s tolika krásnými nápady (včetně geniálního úvodu, stop strácejících se ve sněhu, cesta po Evropě atd.) a jeho důmyslný casting, kde z roztomilých seriálových hvězdiček udělal pěknou špínu. Bravo!!!!! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Roger Ebert went to see this twice because he was unsure how he felt about it. In the end he felt it was too unrealistic with regard to the nudity and attitude to it and he couldn't reconcile with the fact that there was no one to like in it. In response he received many letters from students saying that this is exactly how it is on campuses in the US, that this is what they do every weekend. That might give you an indication of the level of reality achieved here… ()

IQ Tiqe odpad!

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc zaujalo? Závěrečné titulky, které šly pozpátku. beze srandy, víc nic. Čekal jsem další trapnou variaci na American Pie (prostě trochu vtipnou oddychovku), ale nedočkal jsem se ani toho. Co mě odradilo? Sex, vulgarita, kromě Lauren samí vyloženě nesympatičtí herci, nebavilo mě to. Neměl jedinou příležitost se zasmát, takže na komedii zapomeňte. Divím se, že jsem to vydržel do konce. ### V komentáři celkem souhlasím s Tomem Hardym, ale určitě za to nedám 4* jako on. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s párty "Konec světa" byla natočena dne 11. září 2001. (ČSFD)

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama