Reklama

Reklama

Popravčí

  • Velká Británie The Headsman (více)

Obsahy(1)

Dva sirotci, George a Martin, vyrůstali společně v klášteře. Zatímco Martin se upsal armádě, George zasvětil svůj život církvi a časem se stane převorem opatství. Ve společnosti sílí zájem o protestantská kázání a reformní hnutí. Martin se zamiluje do dcery místního kata. Jeho bratr jejich vztah odmítá. Martin se přesto ožení, ale musí čelit daleko většímu nepříteli – španělské inkvizici. (Magic Box)

(více)

Recenze (79)

verbal 

všechny recenze uživatele

Římskokatolická církev a.s. byla vždycky humánní a mírumilovná globalizační firma s jediným, pravým monopolem na přístup k Řediteli, která za tisíc let své teroristické působnosti šířila jen lásku, porozumění a harmonii mezi všemi lidmi dobré vůle. Nebýt jí, je Zeměplacka plná zasraných kacířů hrajících s apokalyptickými jezdci kuželky s hlavami našich dětí a já mám teď rohy a strašně dlouhý ocas po kterém šílí snad všechny řehonice. Zaplať Satan za vynález terapie žehem. Nejen, že nás těch heretických sviní elegantně zbavil, ale navíc mohla Matička z jejich nečistých majetků postavit pár dalších "nuzných" kostelíků, ve kterých teď každou neděli můžu pičovat o svou duši!! Jsem neskonale šťastný a naplněný nebeským klidem, že abych nemusel těm demagogickým, otylým pedofilům platit ze svých daní nadále desátky, můžeme teď s politicky korektním úsměvem vypružit osmdesát miliard, protože jim někdo ukradl nakradené, když tady chvíli vítězila hmota nad duchem. Jestli je nějaký Bůh, musí teď vzteky kopat do obláčků a neuroticky mlátit anděly. *** Je to sice Harlekýn, ale alespoň nám, ateistům, zase trochu hnul žlučí a vehnal do úst hustou, hořkou slinu, kterou můžeme plivnout směrem k Vatikánu. A teď mě omluvte, musím se ještě po ránu stavit v domě božím nacpat do kasičky použitý hajzlpapír a nachcat do křtitelnice. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Uporná snaha o vážný pohled na středověkou inkvizici zde vyšel podle mě trochu na prázdno sklouznul spíš v takovou dramatičtější popkornovku... Reálnému uchopení tak jako v Kladivu na čarodějnice, či Jménu růže se to nepodařilo ani přiblížit. Bacha SPOILER!!! To že se ten hlap stane katem bylo jasný už na tom trhu, když se mu zalíbila katova dcera, to že bude muset zlikvidovat toho velkohubého křiklouna, který je pak oddával mi bylo taky jasný už při té svatbě a že dojde jednou k nutnému rozkolu mezi dvěma kamarády... to bylo taky víc než jesté - film k tomu směřoval už od začátku. A pro mě je snadná předvídatelnost filmu velké mínus + velmi ploché vykreslení postav + líbivá a trochu příliž sentimentální kamera = 2* Netřeba nadhodnocovat... ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Ponuré, špinavé a depresívne prostredie - áno taký naozaj stredovek bol. A keď z neho ešte vycucneme príbeh o stredovekom katovi, dostaneme esenciu ponurosti ktorá vás ale strhne so sebou a garantujem že od filmu sa nepôjdete ani vyčúrať. Klobúk dole pred mne doteraz neznámym režisérom a zdarilej koprodukcii. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejreálnějších zobrazení života ve středověku v době, kdy inkvizice vládla svou neomezenou politicko-náboženskou mocí v Evropě. Na to, že se nejedná o žádný profláklý hollywoodský trhák, je film opravdu dobře ztvárněn. Pro mne je hlavním pilířem tohoto filmu příběh. Mám rád tento styl podání, a přestože závěr není zrovna happyendový, mohlo to dopadnout i hůře, že? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věrohodný film, až na to, že mi pěkně ke konci zkazil náladu. Nijak ho nechci hanit, příběh je velice zajímavý až na to, že pozitivních chvilek byste spočítali na prstech jedné ruky. Jednoduše řečeno celý film je tak smutný a chybí mu do dokonalosti víc temnější prostředí aby byl ještě smutnější a mě dokázal přivést do rozpaků. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama