Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (447)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Oedekerk .. Bože, to byla kardinální ubohost. Steve Carell se pitvoří jak dement a není to v jeho podání ani jednou vtipné. Morgan Freeman cedí božská moudra, ale není tak přesvědčivý jako minule. Ubohost a plytkost scénáře podtrhuje nudná režie, která sází na několik stupidních a opakovaných vtípků (kousnutí do rozkroku, kladivo a prst). Jinak jen suše a bez nápadu předkládá tu kupu morální a pobožné vaty, která by sama o sobě někde pěkně na hromádce tu povodeň pohltila a nějaká Archa vlastně nebyla třeba… The 40 Year Old Virgin Mary :-) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád Morgana Freemana i gilmorku Lauren Graham, ti mi tam seděli perfektně, se Stevem Carellem jsem taky neměl problém, stejně jako s celým příběhem. Až na jeden malý háček - a tím je ta naprosto šíleně amatérská rádoby katastrofická povodeň, kterou tvořil asi nějaký zhulený jedinec, který měl na starosti speciální efekty. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Aha, takže takhle se v současnym Hollywoodu topěj peníze. No, každopádně nečekaně hodně zajímavý. Rozhodně ne taková blbost, jak se mohlo zdát z trailerů. Poměrně originální námět je zde dokonce více než slušně využit a kdyby nebylo těch klasických otravných moralitek o rodinných hodnotách a s vynechámím pětiminutovky "Carrell dostane po tlamě všim co je po ruce a na vrch ho podělá hejno ptáků" bych možná vylezl i na více než slabých 60% co dávám. Carrell je navíc v hlavní roli jako vždy perfektně utržený ze řetězu a závěrečná demoliční jízda skrze Washington dokonce ukazuje, kam že peníze natekly. Akorát škoda hlav těch bláznů producentů, co něco takového odklepli. Jako přepísklý úlet na jedno pokoukání fajn, ale tohle že mělo vydělat zpátky více než 170 miliónů? Vy jste mi ale občas neskutečný sebedestruktivní naivky. Ale vlastně co, dobře vám tak vy experimentátorský blázni. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia paródia na Bibliu a úplne podobná hlúposť ako film pod názvom Evan, Všemohúci. Ďalšia slabá pretrpená komédia. Niekedy sa mi to už ani nechce hodnotiť a pri takýchto filmoch začínam chápať kamaráta, čo vraví, že niektoré filmy odmieta hodnotiť. Na druhej strane je to kandidát na vysielanie do našich televízii, ktoré vysielajú prevažne najväčší americký odpad. Otrasné! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl, závratně propastného rozdílu mezi kvalitou Božského Evana a jeho předchůdce jsem si totiž takřka nevšiml. Takřka proto, že mě neskutečně otravovaly především dvě postavy - kongresmanova černošská poradkyně, která "vtipně" glosovala snad každou větu kohokoliv jiného, s nímž právě byla na scéně, a její nablblý mladý kolega hraný Jonahem Hillem (strašné pako). Jinak si myslím, že tenhle snímek je především oddechový a vcelku neškodný, tedy pokud jste připraveni na to, že jde o rodinný USA film, v němž rozhodně (bohužel) nemohou chybět morální ponaučení, moudra o základních hodnotách atd. Steve Carell mě nezklamal (koho by nerozesmála sebezničující montáž při začátku stavění archy?), Morgan Freeman je Bůh. Stejně jako John Debney. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Filmová archa vyrostla na týchž betonových panelech, z nichž je v Los Angeles přistávací plocha pro Boeingy 747. (Siriuss)
  • Film sa vo svojej dobe stal s rozpočtom vo výške 175 miliónov amerických dolárov oficiálne najdrahšou komédiou v dejinách kinematografie. (genetique)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama