Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

monolog 

všechny recenze uživatele

Beanovy prázdniny, pokud si je chce člověk doopravdy užít, neměl by koukat na film, ale jenom na trailery, protože v nich je všechno to zábavný. Ostatek navíc je jen nudná a trapná vata. Některými přinejmenším uznávané menší role Rodena, Rocheforta a Dafoea mi přišly spíš jen jako další vycpávka, ten mladej rusák jen jako zaplnění vzduchoprázdnýho scénáře, a Bean. Božínku, co mu to udělali. Je to jedna velká nuda, trapná nuda, kterou pro mě vytahuje jenom několik krásných záběrů Francie (asi tam napřesrok pojedu) a hezká zrzenka Emma de Caunes (stopro pojedu :) Všemi vychvalovaná scéna v Cannes, je pravda oproti ostatku celkem dobrá, jenže to je stejně podprůměr. Sebeláska čišící z filmu Carsona Claye by byla i zábavná, kdybych něco velice podobnýho (vlastně kromě jména) neviděl už před pár lety v jednom amatérským filmu v jedný soutěži. Největší filmová katastrofa nebyla nejdokonalejší rodinná komedie, ale byla humorná. Jenže Prázdniny jsou prázdné, nudné a trapné. Nic, co bych musel ještě někdy vidět. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je mi moc líto, že tak geniální postava končí svou pouť v nevydařeném zmatku, jehož jediné štěstí je v tom, že Beana nenechává příliš často mluvit, jinak by vše skončilo ještě hůř. Je rozdíl mezi tím, když Curtis s Atkinsonem opečovávají každý záběr a scénář prokládají důmyslnými a do důsledku vypointovanými skeči a tím, když se na hloupé rodinné trampoty navěšují osvědčené, ale v tomto použití o to trpčí grimasy. Rowanův gumový obličej má ale i po tolika letech pořád mnoho do sebe a když se dočkáme nového fórku, stojí to za to a při etudě u reprobedny nebo útěku na motorce jsem se zase vrátil o mnoho let zpátky, kdy jsem tohle dokonalé nemehlo viděl poprvé. Ty díly si totiž budu pouštět pořád, ale dívat se, jak se z dokonale vyčůrané postavičky snaží scénář dělat téměř nemocně se chovající individuum, už nebudu. ()

Reklama

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem věřil, že i přes nepříznivé zdejší komentáře se mi to líbit bude, že není možné aby ve filmu nic nezbylo ze skvělé postavy pana Beana, jak jí známe. Bohužel je to ještě horší než 10 let starý celovečerní Bean, tam byly alespoň věci, i když třeba okopírované ze skečů, kterým jsem se zasmál. Tady bohužel není nic...Leda nějaké pitvoření...Zapomeňte na Atkinsona v roli Beana ve filmu. Koukněte raději na jeho serióznější herectví ve výborné černé komedii Univerzální uklízečka ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robin Driscoll, Simon McBurney, Hamish McColl .. Dle prvních ohlasů jsem dostal obavu, že tentokrát půjde o „Největší filmovou katastrofu“ bez špetky nadsázky. Jistota se však nedostavila. Rowan Atkinson prostě udělal epitaf své zásadní postavě a je velká škoda, že u toho nebyl i scénárista a duchovní otec Richard Curtis. Protože z něj daný scénář nedělá toho obvyklého dobráckého prosťáčka, ale idiota s odpovídající mimikou. Únosnou mez úplně shodí scéna, kdy mu u autobusu uletí lístek a dosedne na slepici a on se za ním vydá bez jakéhokoliv přihlédnutí k dané situaci, prostě jen proto, aby se postava dostala na jiné místo, kde už byla nachystána další humorná scéna a děj tak mohl pokračovat. Tento moment mi vadil asi nejvíce. Jinak jsem se i průměrně bavil a celé finální Cannes je vymyšlené velmi dobře. Kdyby nebyla polovina vtipů pouhou recyklací a nedošlo na výše zmíněnou scénáristickou debilitku, nechal bych ty tři hvězdy, s nostalgickou slzou v oku, bez poskvrny. 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na herecké kreácie Angličana Rowana Atkinsona, čo predvádza v úlohe komickej postavičky Mr.Beana si asi nikdy nezvyknem. Vôbec nedokážem pochopiť jeho všeobecnú popularitu. Mne to stále pripadá akesi úchylné. Jeho humor mi je na míle vzdialený. Jednoznačne mentálne postihnutý, nemý mím a jeho nevšedné dobrodružstvá. Seriálové epizódy by som ešte ako tak dokázal zniesť, ale filmové pokusy pána Beana ma doslova urážajú. "Prázdniny pána Beana" nestoja za pozornosť. Možno tak Karel Roden a Willem Dafoe, ktorý si tu zahrali dve vedľajšie postavy. Ale ani to tejto turbo komédii moc nepomohlo. * ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 33,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 232,2 mil. (NIRO)
  • Keď natáčali príchod Mr. Beana, Stefana a Sabine na filmový festival v Cannes, ľudia v dave volali skutočné meno Emmy de Caunes, neuvedomujúc si, že herečka nakrúca nový film a v skutočnosti sa nezúčastňuje filmového festivalu ako herečka, ale ako postava. (Arsenal83)
  • Křestní jméno Beana (Rowan Atkinson) je zřejmě "MR", jak je patrné z letmého pohledu do jeho pasu. To je v souladu s několika zmínkami v původním seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde musel často uvádět své křestní jméno na různých formálních dokumentech a do závorky "křestní jméno" vždy psal "Mr.". Kdysi se objevovala vytrvalá fáma, že v Beanově pasu v nějakém seriálu nebo filmu je uvedeno jeho křestní jméno Rowan, jako Rowan Atkinson, ale nikdy nebyly uvedeny žádné konkrétní citace nebo snímky obrazovky, které by tuto fámu potvrzovaly, takže je pravděpodobně nepravdivá. Beanovo křestní jméno je tedy stále "Mr.". (imro)

Reklama

Reklama