Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Bean. Tohle byla nějaká jiná postava stejného jména. Vzpomeňte si na původní televizní skeče. Bean se zde zdaleka tolik nepitvořil. Humor zde spočítal v tom, že slušně oblečený pán, který se (pouze decentně!) tvářil jako nekňuba, prováděl na nějakém omezeném prostoru absurdní kousky. Bean v tomto filmu je pouze gumová postavička s ještě gumovějším xichtem. Samozřejmě jsem se taky někdy zasmál, a pod dojmem kvalitní závěrečné scény z kinosálu v Cannes jsem původně dal o hvězdičku víc, ale pak jsem si přečetl výborný Douglasův článek na Fulmpubu, zavzpomínal na všechny ty televizní scénky, které jsem jako dítě miloval, a musel jsem jít s hodnocením dolů. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I Mr. Bean se někdy utne, ale ne vinou Rowana Atkinsona. Prázdniny pana Beana jsou vůbec prvním beanovským opusem, na němž se autorsky nepodílel Richard Curtis. Přičemž to byl ale právě on, kdo vždycky vymýšlel ty úžasně gradované situace. Většina gagů tohoto filmu se vleče šnečím tempem a zůstává bez razantní pointy (např. nacistické intermezzo, hon za slepicí a asi 20 dalších). Ty, které pointu mají, obvykle zabíjí režie a střih (např. šéf luxusní francouzské restaurace, pojídající hamburger). Takový nedostatek smyslu pro timing opravdu zamrzí. A pak je tu i starý známý problém prvního filmu - Bean je jen dobromyslný popleta, empatický a mravně nezávadný. Zatímco v televizních skečích se děti stávaly jedinými, komu se cítil být nadřazen a s gustem je všelijak šikanoval, ve filmu... hanba mluvit. Mé tři hvězdičky berte jako hodnocení narkomana, který po deseti letech kruté abstinence dostal další dávku. Byla dietní, přesto se mi pár scén opravdu líbilo - Beanovo operní vystoupení, přestrojení za babu (kde se mimo jiné připomene jeho nevšední výtvarné nadání) a milé finále s písní Beyond the Sea, například. 50% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No neviem ako je to možné, ale aj napriek tomu, že som si uvedomoval, že toto asi nebude Beanov najväčší úspech, tak tie vtipy, ktorými mi navodil na perách úsmev stačia na slušný nadpriemer. Je len škoda, že na filmoch nepracujú tvorcovia krátkych skečov, ktoré budú ešte asi dlhé roky vyhľadávanými komickými klenotmi, pretože z nich sa tu objaví len veľmi málo náznakov. A je to škoda aj z toho pohľadu, že to nie je pre Atkinsona a ani pre nás vôbec dobré východisko pre ďalšie možné nakrúcanie bláznivých príhôd pána Beana. 70%. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Beana mám rád a Největší filmovou katastrofu dokonce moc. Ovšem Prázdniny, to je úplně jiná liga... a ano, nejzajímavější je až promítání v Cannes. (BTW, u Dungeon Siege jsem se pozastavoval nad A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... tady byla "umělecká onanie" Willema Dafoe ještě tvrdšího ražení, když se jeho - a jen jeho - jméno objevilo v titulcích snad čtyřikrát po sobě...) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean vyráží na cestu na dovolenou na francouzskou riviéru, což v případě tohoto profesionálního nemehla bude nadlidský výkon. Ač snímek nabízí několik geniálních scén - Bean cyklistou, krádež našlapané babety nebo dotvoření filmu do sebe zamilovaného Carsona Claye, tak většinou se jedná vtípky slabší nebo veřejně vykrádající sebe sama. Je škoda, že postupně dochází k znehodnocování původně geniální postavy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Druhý celovečerní film, navazující na seriál Mr. Bean (od r. 1990), se během prvního víkendu promítání (30. 3. – 1. 4. 2007) dostal na první příčku v 21 z 24 zemí, kde se promítal. Jeho výdělek 34,2 milionů amerických dolarů mu zabezpečil první místo v žebříčku tržeb mimo USA, kde měl premiéru až o několik měsíců později. (imro)

Reklama

Reklama